Al șaptelea fiu, ucenicul unui vraci

                Al șaptelea fiu, titlu original Seventh son, este un fanatasy regizat de Sergei Bodrov după un scenariu inspirat din The Spook’s Apprentice (Ucenicul vraciului), scris de Joseph Delaney. Să sperăm că este primul film din seria Cronicile Wardstone. Seria cuprinde următoarele titluri: The Spook’s Apprentice, The Spook’s Curse, The Spook’s Secret, The Spook’s Battle, The Spook’s Mistake, The Spook’s Sacrifice, The Spook’s Nightmare, The Spook’s Destiny, Spook’s: I Am Grimalkin, The Spook’s Blood, Spook’s: Slither’s Tale, Spook’s: Alice și The Spook’s Revenge. Al șaptelea fiu este epic, chiar dacă filmul a fost convertit la 3D în postproducție. Este un fantasy despre demoni și vrăjitoare. Vrăjitoare bune și rele.

Al șaptelea fiu

                Povestea este inspirată din folclorul saxon, unde există vorba că cel de-al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu deţine puteri supranaturale. Este şi cazul lui Tom Ward, eroul interpretat de Ben Barnes, luat sub aripa protectoare a unui puternic vrăjitor, maestrul Gregory. Acesta trebuie să protejeze ţinuturile din jurul său de influenţa nefastă a maleficei mame Malkin, o vrăjitoare ce a adus suferinţă tuturor până când maestrul a întemniţat-o într-un loc sigur, cu secole în urmă. Doar că acum Malkin a reuşit să scape şi se pregăteşte să atace, unicul în stare să-i ţină piept fiind maestrul Gregory. Gregory își pierde ucenicul, pe Billy, iar pentru a reuşi, el are imensă nevoie de ajutorul ucenicului său Tom, doar că timpul pentru pregătirea acestuia este extrem de limitat: confruntarea are loc la următoarea lună plină, când magia neagră a forţelor întunericului este mai puternică decât oricând. Povestea se complică în momentul în care Thomas se lasă dominat de naivitate și se îndrăgostește de Alice, o vrăjitoare ce luptă de partea întunecată. Ce nu știe el? Alice este nepoata Mamei Malkin. Oare ea îl iubește sau relația este doar un tertip pentru a afla informații despre maestrul Gregory?

Al șaptelea fiu

                Ce mi-a plăcut la Al şaptelea fiu a fost respectarea superstiţiilor în cazul luptei cu spiritele malefice. Maestrul Gregory are un arsenal întreg de arme special proiectate pentru luptă. Acesta îl învaţă pe tânărul Tom chiar şi lucruri de bază, precum sarea care ţine la distanţă spiritele, argintul care este folosit pentru alungarea vrăjitoarelor şi incinerarea corpului malefic după deces.

Al șaptelea fiu

                Cinstit, m-a cam dezamăgit finalul. Chiar dacă a fost previzibil, aș fi vrut ca bătălia finală să fie altfel. Veți vedea la ce mă refer. Per total, începutul anului 2015 ne aduce în cinematografe un fantasy care merită vizionat la cinema. Magia, monştrii, pericolele şi iubirea sunt pretexte pentru niște efecte speciale spectaculoase.

Al șaptelea fiu

Jeff Bridges este vraciul John Gregory, apărătorul Comitatului, un ţinut de poveste în care coşmarurile şi legendele devin reale şi pun în pericol viaţa oamenilor. După ce pierde mai mulţi ucenici în lupta cu duhurile rele şi vrăjitoarele, vraciul îl ia în ucenicie pe Tom Ward. Jeff Bridges îl interpretează bestial pe vraci, în plus, a ajuns la vârsta la care poate interpreta, cu pletele tot mai albe, un maestru vrăjitor;

Al șaptelea fiu

Ben Barnes este Tom Ward, un băiat de fermier cam pirpiriu, dar posesor al unor calităţi magice rar întâlnite, pe care le putea avea doar cineva cu moştenirea sa genetică: un al șaptelea fiu al unui al şaptelea fiu. În plus este și fiul….

Al șaptelea fiu

Olivia Williams este mama lui Tom, care…;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

Al șaptelea fiu

Julianne Moore este Mama Melkin, cea mai puternică vrăjitoare din ţinut, al cărei plan este să ia în stăpânire Comitatul cu ajutorul acoliţilor săi, personaje captivante ce iau forma unor animale înfricoşătoare. Julianne Moore e magnetică în acest rol;

Al șaptelea fiu

Alicia Vikander este tânăra vrăjitoare Alice, fata de care Tom se îndrăgostește;

Al șaptelea fiu

                Îl veți recunoaște pe John Snow (Kit Harington) în rolul lui Billy, ultimul ucenic pe care-l pierde Gregory în lupta împotriva răului.  Știu că am promis să nu mai calc în Cinema City, dar nu m-am putut abține. Așa că am vizionat primul blockbuster al anului în sala 1 de la ora 19:50. Dacă în SUA, Hobbitul 3 încă se află pe locul 1 la box office, Al șaptelea fiu ocupă locul 1 la box office în România.

Al șaptelea fiu

                În continuare vă invit să urmăriți trailerul acestui fantasy subtitrat în limba română:

                Al șaptelea fiu s-a lansat în România pe DVD, Blu-ray și Blu-ray 3D. Varianta din România nu conșine versiunea 2D pe dicul 3D. Cei de la Empire Film lansează din nou filmele de la UNIVERSAL. E un lucru îmbucărător dar… au un preț epic 100 lei pe BD și 130 de lei pe BD3D. Enorm, având în vedere că în Cehia filmul s-a lansat 3D combo (3D+2D) și costă doar 90 de lei în banii noștri. În afară că au schimbat coperta și le-au pus în carcase nu au făcut nimic.

seventh

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise