“A Princess for Christmas”, un basm încântător de Crăciun

0

“A Princess for Christmas” („Crăciunul la Castel”) este o comedie romantică regizată de Michael Damian și realizată pentru Hallmark în 2011.

Din distribuție fac parte – Roger Moore, Katie McGrath, Sam Heughan, Charlotte Salt, Leilah de Meza și Travis Turner.

02

Titlul oficial al filmului este “A Princess for Christmas”, însă în Marea Britanie este cunoscut ca “A Christmas Princess” și în Canada ca “A Princess for Castlebury” sau “Christmas at Castlebury Hall”.

Filmul spune povestea lui Jules Daly, o tânără din SUA, care visează să călătorească, însă destinul îi rezervă altceva. Ea devine tutorele celor doi nepoți ai săi – Maddie și Milo – după moartea surorii sale și a soțului acesteia într-un tragic accident de mașină.

Viața lui Jules nu este ușoară – încearcă să le ofere nepoților săi o familie și stabilitate. Ea lucrează la un magazin de antichități, fiind foarte pricepută în ceea ce face.

“A Princess for Christmas”

Milo, în vârstă de 13 ani, este nepoliticos și nu se poate obișnui cu ideea că părinții săi nu mai sunt, iar Maddie, în vârstă de 7 ani, face tot felul de năzbâtii, având nevoie de supraveghere permanentă.

06

Chiar înainte de Crăciun, Jules își pierde locul de muncă, cardul de credit este aproape gol, iar bona copiilor își dă demisia.

Jules și copiii primesc o invitație de la ducele de Castlebury, socrul surorii lui Jules, să-și petreacă Crăciunul alături de el la castelul din Castlebury (o localitate fictivă din Europa). Inițial, Jules refuză invitația, amintindu-și cum ducele și-a renegat băiatul după ce acesta s-a căsătorit cu sora ei. Însă, foarte curând, își dă seama că cei doi copii au nevoie de o schimbare și acceptă invitația ducelui.

04

Când sosesc la castel, Jules și copiii sunt tratați foarte bine, având fiecare camere luxoase și servitori care se ocupă de tot ceea ce au nevoie cei trei. Jules îl întâlnește pe Ashton, fiul cel mic al ducelui, iar cei doi se îndrăgostesc, însă el este logodit cu Lady Arabella, o fată lipsită de sentimente, pentru care singurele lucruri care contează sunt poziția socială și situația financiară.

Atmosfera din castel este rece, iar Jules încearcă să aducă spiritul sărbătorilor de Crăciun și să îl facă pe duce să înțeleagă importanța familiei și bucuria sărbătorilor în familie. Va reuși Jules să ofere Crăciunul la care visează nepoților săi?

03

Filmările au avut loc la Castelul Peleș, Castelul Știrbei, Palatul Bragadiru și la studiourile MediaPro, București, România în februarie – martie 2011.

Povestea este un basm cu un subiect previzibil, însă, în același timp, încântător și perfect pentru Crăciun. Jules nu este sigură dacă este momentul oportun ca Milo și Maddie să își cunoască bunicul, însă vrea să le ofere nepoților Crăciunul perfect, de aceea, acceptă invitația ducelui de a petrece Crăciunul în familie la castelul din Castlebury. Filmul ne arată cât este de important să crezi în visul tău și că oricând acel vis poate deveni realitate deoarece nu știm niciodată ceea ce ne rezervă destinul.

poster

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar