Alvin și veverițele: Mare aventură, o peripeție de-a lungul Americii

0

                Alvin și veverițele: Marea aventură, titlu original Alvin and the Chipmunks: The Road Chip, e al 4-lea film al seriei Alvin și veverițele, serie începută în 2007. Acest al 4-lea film a fost regizat de Walt Becker după un scenariu scris de Randi Mayem Singer și Adam Sztykiel. Probabil e și ultimul film din serie pentru că producătorii au fost prea încrezători și l-au lansat pe 18 decembrie când a avut premiera și Star Wars VII. La un buget de 90 de milioane de dolari, acest ultim film din serie are încasări globale de doar 137,4 milioane de dolari. E mai bun decât al 3-lea film din serie dar nu mi s-a părut excepțional. Din punctul meu de vedere filmul e salvat de ultima melodie „You are my home” şi rămân fanul primelor 2 filme din serie.

                De această dată, cele trei veveriţe cu fălci – Alvin (voce Justin Long), Simon (voce Matthew Gray Gubler) şi Theo (voce Jesse McCartney) au probleme mari. Dave vrea să se însoare cu o doctoriţă al cărei fiu le maltratează. Problema e că Dave vrea să o ceară de soţie pe Samantha taman în Miami, iar cele 3 veverițe sunt lăsate în grija lui Miles în LA. Astfel, cei 4 fac front comun pentru a pune capăt acestei schimbări din viaţa lor. Doar că nimic nu e aşa simplu cum pare… Ceea ce trebuia să fie un simplu zbor cu avionul până în Miami se transformă într-un calvar deoarece veveriţele ajung pe lista neagră de zbor. Cum se va termina această aventură veţi afla la cinema.

Alvin și veverițele: Mare aventură

Kimberly Williams-Paisley e Samantha, o doctoriţă de care Dave (Jason Lee) e îndrăgostit;

samantha

Josh Green e Miles, fiul Samanthei şi e cel mai mare duşman al celor 3 fraţi, pe care îi şi chinuie;

miles

Tonz Hale e agentul James Suggs, un ofiţer care urăşte veveriţele din motive cunoscute doar de el. Veţi afla şi voi doar urmărind acest film.

James Suggs

Nu uita sa citesti

                Coloana sonoră e bestială. Cu toţii ne-am distrat şi am ţopăit în felul nostru. Acest film m-a făcut să mă simt din nou ca un copil. Am fost la cinema cu o trupă de pitici de la ora 16:30 şi am vizionat filmul împreună. Piticii au fost foarte încântaţi dar eu am fost puţin dezamăgit. De ce? Pentru că veriţele: Brittany (voce Christina Applegate), Jeanette (voce Anna Faris) şi Eleanor (voce Kaley Cuoco) apar foarte puţin deoarece sunt angajate să facă parte din juriul emisiunii American Idol.

Alvin și veverițele: Mare aventură

                În rest, filmul e o mare aventură. Nu degeaba are şi titlul Marea aventură. Veveriţele călătoresc din LA spre Miami o parte din drum cu avionul, iar apoi cu maşina. Fac o oprire şi în New Orleans unde cântă pentru a face rost de bani să-şi continue drumul. Am uitat să vă spun că Dave Seville nu-şi mai lasă „odraselele” să cânte în public. Bineînțeles, Alvin e capul răutăților făcând cele mai multe boacăne şi trebuie să recunosc că acest film chiar m-a amuzat pe alocuri. Iar pe grăsuliciul Theo nu ai cum să nu-l îndrăgești.

Alvin și veverițele: Mare aventură

                Ceea ce nu-mi explic este de ce acest film a primit 3 nominalizări la Zmeura de Aur. Pentru cel mai slab actor în rol principal (Jason Lee), pentru cea mai slabă actriţă în rol principal (Kaley Cuoco) şi pentru cea mai slabă continuare. În primul rând, mi s-a părut la fel ca Alvin şi veveriţele: Naufragiaţi. Jason Lee nu joacă mai slab decât în celelalte 3 filme. Iar  Kaley Cuoco nici măcar nu joacă în film. E vocea lui Eleanor.

Alvin și veverițele: Mare aventură

                Dacă aveţi copii, duceţi-i la cinema. Cu siguranţă vă veţi amuza alături de ei. Peripeţiile prin care trec cei 3 masculi sunt chiar haioase. Apropo… Când începe genericul de final nu ieşiţi din sala de cinema.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar