Alvin şi veveriţele, pregătiți-vă de „chițăit”

                Alvin și veverițele, titlu original Alvin and the Chipmunks, inițial trebuia denumit David Seville and the Chipmunks sau pe scurt: The Chipmunks, cu sensul de Veverițele. Alvin și veverițele este un grup american de muzică de animație creat de Ross Bagdasarian Sr. în anul 1958. Grupul este format din trei veverițe „cu fălci”, cântărețe animate antropomorfe: Alvin, Simon și Theodore. Trio-ul este administrat de tatăl lor adoptiv uman, David (Dave) Seville. În realitate, „David Seville” a fost numele de scenă al lui Bagdasarian, iar veverițele au fost numite după directorii înregistrărilor originale. Personajele au avut succes la public, iar Veverițele cântărețe și managerul lor au apărut în mai multe producții de desene animate animate, în care au fost redesenate ca veverițe antropomorfe, și în filme: Alvin și veverițele (2007), Alvin și veverițele 2 (2009), Alvin și veverițele 3: Naufragiați (2011) și Alvin și veverițele 4: Marea aventură (2015). Având în vedere că Alvin și veverițele 4: Marea aventură se lansează în cinematografele din România pe 29 ianuarie 2016, am revăzut primele 3 filme din serie, pentru a putea să le compar cu al patrulea. Cinstit, la cât de slab a fost al 3-lea film, nu m-am gândit că se va ajunge la al 4-lea. Dar probabil va fi ultimul, pentru că s-a lansat deodată cu Star Wars VII și nu are succes. Review-ul la ultimul film probabil îl vor face Carla sau Raluca. Eu o să fac la primele 3 filme din serie.

Alvin și veverițele

                Alvin și veverițele e un film live action lansat în 2007, regizat de Tim Hill. La un buget de 60 de milioane de dolari, a avut încasări de 217 milioane de dolari în SUA și 361 milioane de dolari la nivel mondial, fiind un adevărat succes, în ciuda cronicilor negative. Pe vremea când eram un pici, urmăream animația Alvin și veverițele cu mare interes deoarece au făcut un adevărat haos în viaţa lui Dave Seville. De aceea am şi fost fericit când s-a realizat filmul.

Alvin și veverițele

                Filmul începe cu cele trei veverițe cu fălci: Alvin, Simon și Theodore, urmărind cum casa lor este doborâtă de o companie care se ocupă de brazii de Crăciun. Veverițele rămân în vizuina lor și se trezesc că bradul ajunge în holul prestigioasei companii Jett Records, condusă de vicleanul director executiv, pe nume Ian Hawk, în centrul orașului Los Angeles. Ian a fost coleg de cameră cu Dave Seville, un muzician și un compozitor care nu a renunțat niciodată la speranța că va avea o carieră strălucită datorită sensibilității sale muzicale.

Alvin și veverițele

                Atunci când Dave se duce la Jett Records pentru a-i propune lui Ian un nou cântec, el este dat afară din birou într-un mod foarte nepoliticos. Luând cu el un coș de brioșe drept consolare, veverițele, simțind aromele gustoaselor brioșe, sar în coșul lui Dave, care într-un mod total lipsit de înțelepciune le duce în apartamentul lui, unde ele se instalează foarte confortabil. Veverițele sar care încotro și transformă casa într-o zonă ca după război.

Alvin și veverițele

                În ciuda presimțirilor rele pe care le are în privința noilor săi „chiriași”, Dave profită de ocazia de a reuni măiestria sa de compozitor cu talentul unic al Veverițelor. Prima lor colaborare… „Cântecul Veverițelor (Crăciunul să nu întârzie!)” devine megahit peste noapte, propulsându-le pe Veverițe în postura de super-staruri. Astfel, intră în colimatorul „unchiului Ian” care, din păcate, nu le vrea binele. Vrea doar să câștige de pe urma lor. Dar oare vor reuși să scape din ghearele lui Ian? Veți afla doar urmărind acest film superb.

Alvin și veverițele

David Cros e Ian Hawke, un viclean director executiv la Jett Records;

ian

Cameron Richardson e Claire Wilson, vecina și fosta prietenă a lui Dave;

claire

Jason Lee e Dave Seville, un muzician și un compozitor care e ca un tată pentru Alvin, Simon şi Theodore;

dave

Alvin (voce Justin Long) e conducătorul trupei. Îl deosebiţi după litera „A” marcată pe puloverul lui roșu făcut dintr-o șosetă de compozitorul Dave. Este impulsiv, fermecător și plin de magnetism;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

alvin

Simon (voce Matthew Gray Gubler) e intelectualul cu ochelari. Simon are simțul umorului, pe lângă un talent muzical remarcabil. Nu uită niciodată să-și încânte nenumărații fani;

simon

Theodore (voce Jesse McCartney) e cel mai mic dintre cei 3 frați și-l recunoașteți pentru că e cel dolofan și drăgălașul grupului. E iubitor, sensibil, de încredere, sare în ajutor şi este naiv. Are o inimă mare şi un apetit de nestăvilit.

theo

                Producătorii și studioul au apelat la scenaristul Jon Vitti pentru a realiza povestea pentru filmul Alvin și veverițele. Bagdasarian și Karman au vrut un scenariu care sa fie într-adevăr deștept și fiind fani convinși ai lui Vitti, au așteptat 8 luni ca acesta să devină disponibil. Vitti a luat aminte la reacțiile celor care aflau că scrie scenariul pentru a se realiza pe marele ecran filmul Alvin și veverițele: „Era cu adevărat amuzant să văd cât de încântați erau oamenii numai la gândul ca va fi un nou film cu veverițele. Oamenii își aduc aminte cu drag de personaje și de cântecele interpretate atunci.” Echipa de scenariști a avut importante contribuții la realizarea scenariului final, incluzând o secvență dintr-un concert în trei părți, în care Veverițele interpretează pe scenă în fața a mii de fani, în timp ce Dave caută să-i smulgă din ghearele nemilosului Ian.

Alvin și veverițele

                Alvin și veverițele îi vede pe băieți complet reimaginați pentru epoca digitală. Era necesară o fuziune a lumii reale cu animația digitală pentru a face Veverițele convingătoare într-un film de acțiune live. Deși noua înfățișare este mai credibilă decât în desenele animate pe care le știm și le iubim de peste 45 de ani, totuși Veverițele își păstrează caracteristicile. Karman spunea: „Provocarea era să le facem credibile în atmosfera filmului live, în timp ce erau recognoscibile ca Veverițele pe care le știm și le iubim”. Noua înfățișare vine la mulți ani după ce Alvin, Simon și Theodore și-au facut debutul public la The Ed Sullivan Show, ca păpuși ce joacă împreună cu Dave Seville al lui Bagdasarian. La început, Veverițele arătau foarte asemănător cu niște veverițe… nu foto-realist, dar mai aproape de cum arăta animalul, nu păpușa de pluș.

Alvin și veverițele

                Toți cântă! Toți dansează! Toți sunt cu Alvin și veverițețe! Alvin și veverițele au o sonoritate nou–nouță, în care se încorporează muzica ce i-a consacrat, cu accente moderne de rock, pop, reggae și hip hop. În coloana sonoră a filmului, distribuit de Razor & Tie veți recunoaște melodii clasice cum ar fi „Funkytown”, „Witch Doctor” și „The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)”. Printre noile cântece se află „Get Munk’d”, „Follow Me Now”, precum și o prelucrare dupa hitul „Bad Day”.

Alvin și veverițele

                Bagdasarian concluziona: „Acest film este o completare incitantă la toate proiectele pe care le-am avut în trecut cu Veverițele. Este un vis care a devenit realitate, o nouă atestare a ceea ce a creat tatăl meu acum aproape 50 de ani.”

                Alvin și veverițele s-a lansat în România pe DVD. Pentru fanii acestei trilogii, care nu au reușit să-și achiziționeze seria pe DVD, s-a lansat și un box cu întreaga trilogie.

Alvin și veverițele

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise