Trilogia Glumă mortală, faceți cunoștință cu Rusty Nail!!!

                Rusty Nail (Cui ruginit) e un camionagiu psihopat care-și torturează și își ucide victimele. El e criminalul în serie care apare în trilogia Glumă mortală: Glumă mortală (2001), Glumă mortală 2 (2008) și Glumă mortală 3 (2014). În fiecare film din serie, Rusty Nail a fost jucat de un alt actor. Cinstit, nici nu prea contează cine-l joacă pentru că nu i se vede faţa.

Glumă mortală (Joy ride)

glumă mortală

                Glumă mortală, titlu original Joy ride, e un film de groază care s-a lansat în 2001. Acest prim film din serie a fost regizat de John Dahl, după un scenariu de Clay Tarver şi J. J. Abrams. Producători sunt J. J. Abrams şi Chris Moore. Deşi nu a fost un succes, au urmat 2 continuări lansate direct pe DVD. La un buget de 23 de milioane de dolari, Glumă mortală a avut încasări de 36,6 milioane de dolari.

glumă mortală

                A sosit vacanţa de vară. Lewis Thomas, proaspăt absolvent al primului an de colegiu, e gata să pornească într-o excursie prin ţară cu fata visurilor lui, Venna. Însă Lewis e nevoit să-şi schimbe planurile romantice pentru a-i sări în ajutor fratelui său Fuller, proaspăt eliberat din închisoare. Necazurile încep atunci când Fuller îl convinge pe Lewis să se amuze cu ajutorul staţiei radio de maşină, proaspăt achiziţionată. Gluma constă în a intra pe frecvenţa rutieră, pe care obişnuiau să comunice între ei şoferii de camion aflaţi în cursă şi, folosind un pseudonim şi prefăcându-şi vocea, să se dea drept femeie. Astfel, Lewis atrage atenţia unui şofer de camion, cunoscut sub pseudonimul Rusty Nail, care îi dă întâlnire într-un motel de pe autostradă. Când Rusty Nail îşi dă seama că este victima unei păcăleli, se înfurie şi porneşte să se răzbune pe cei doi tineri. Dacă vor scăpa sau nu cu viaţă cei 2 fraţi, veţi afla urmărind acest horror.

glumă mortală

Paul Walker, cunoscut pentru seria Furios şi iute, e Lewis Thomas un absolvent al primului an de colegiu care porneşte într-o excursie în ţară pentru a se întâlni cu iubita sa;

lewis

Steve Zahn e Fuller Thomas, un individ bun de nimic, „specialist” în a crea probleme tuturor;

Fuller

Leelee Sobieski e Venna Wilcox, iubita lui Lewis.

venna

                Ideea centrală a filmului îi aparţine scenaristului J. J. Abrams: „Imaginaţi-vă doi tineri călătorind într-o maşină, pe o autostradă pustie. Cei doi se distrează de minune, când veselia le este întreruptă de o voce care, prin intermediul radioului rutier, le spune: ‘Ar trebui să vă reparaţi stopurile din spate’. Tinerii se uită în jur şi nu văd pe nimeni.” Pornind de la această premiză, J. J. Abrams şi Clay Tarver au imaginat un scenariu plin de suspans şi teroare.

Glumă mortală

                Glumă mortală e un horror despre relaţia dintre doi fraţi, unul „bun” şi altul „rău” şi modul în care această relaţie se modifică pe parcursul desfăşurării evenimentelor. Din cauza fratelui său, Lewis se trezeşte prins într-o aventură total diferită de cea pe care o visase invitând-o în excursie pe prietena sa Venna, care devine astfel victima inconştienţei celor doi.

Glumă mortală

                Rusty Nail în schimb… E doar voce ameninţătoare decisă să-i pedepsească pe cei doi tineri pentru festa pe care i-au jucat-o. Pornind în urmărirea lor, Rusty Nail devine o forţă invizibilă pe autostradă, capabilă de orice. Uriaşul său camion este o prezenţă înfricoşătoare în pustietatea în care tinerii călătoresc pe autostradă. Chiar şi regizorul John Dahl mărturisea: „Pentru mine, faptul de a mă afla pe o autostradă din Nevada este mult mai înfricoșător decât a ieși singur pe străzile New York-ului la ora 3 dimineața.”

                Glumă mortală s-a lansat în România pe DVD.

Glumă mortală

Glumă mortală 2 (Joy ride: Dead ahead)

glumă mortală 2

                Glumă mortală 2, titlu original Joy ride: Dead ahead,  e continuarea filmului din 2001. S-a lansat direct pe DVD în 2008. Această continuare a fost regizată de Louis Morneau, după un scenariu scris de James Robert Johnston și Bennet Yellin, având la bază personajele create de J.J. Abrams și Clay Traver.

glumă mortală 2

                Din păcate, scenariul nu aduce nimic nou. Se merge pe aceeaşi linie, dar în loc de 3, avem 4 tineri care străbat America în drum spre Vegas. Melissa şi Bobby plănuiesc petrecerea burlacilor în „orașul luminilor”. Alături de ei se află: Kayla și Nik. Deși Melissa și Bobby nu sunt de acord cu noul prieten al lui Kayla, puși în fața faptului împlinit, nu mai pot riposta.

glumă mortală 2

                Nik vine cu ideea să aleagă o scurtătură în loc de autostradă. Dar după 180 Km pe un drum pustiu în deșert, mașina cedează, iar cei 4 o abandonează, căutând ajutor. După un timp ajung la o casă care pare părăsită. Găsesc în garaj o mașină veche frumos întreținută și se hotărăsc s-o împrumute, lăsând un bilet cu numărul de telefon al Melissei, cu promisiunea că vor returna mașina în momentul în care vor ajunge în următorul oraș de unde pot închiria alta.

glumă mortală 2

                Dar… Nu o să ghiciți cine e proprietarul. E nimeni altul decât Rusty Nail. Astfel, începe o urmărire pe viață și pe moarte, acesta încercând să le ofere tinerilor o lecție. Rusty îl răpeşte pe Bobby, iar „Bucle-Aurii” trebuie să-i urmeze întocmai instrucțiunile pentru a-și salva logodnicul. SCAPĂ CINE POATE!

glumă mortală 2

Nicki Aycox e Melissa, logodnica lui Bobby;

melissa

Nick Zano e Bobby;

bobby

Laura Jordan e Kayla, sora Melissei;

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

kayla

Kule Schmid e Nik, un tip pe care Kyla l-a cunoscut pe My Space.

nik

                Față de primul film din serie care a fost mai degrabă thriller decât horror, în această continuare avem sânge, lupte și tortură. Cum se întâmplă de obicei, această continuare nu se ridică la nivelul primului film, chiar dacă e mai îngrozitor. De ce e mai îngrozitor?! Pentru că de data asta chiar mor oameni. Regizorul Louis Morneau era un fan al primului film, de aceea a acceptat să regizeze acest film. E un film pentru fanii acestei serii.

                Glumă mortală 2 s-a lansat în România pe DVD. La elemente speciale puteţi viziona: Cum s-a realizat filmul, „Machiajul” de groază, Cum era în scenariu și cum a fost realizată scena 118.

Glumă mortală 2

Glumă mortală 3 (Joy ride 3: Roadkill)

glumă mortală 3

                Glumă mortală 3, titlu original Joy ride 3: Roadkill, e al 3-lea film din serie și, momentan, ultimul. Vom vedea dacă se va mai face și un al 4-lea film. De scenariu și regie s-a ocupat Declan O’Brien. Camionagiul psihopat care provoacă durere şi teroare se întoarce. Rusty Nail e mai dement decât în episoadele anterioare.

glumă mortală 3

                De această dată nu mai sunt nici 3, nici 4 prieteni. Sunt 6. Piloţii de curse Jordan şi Austin, împreună cu echipa lor: Jewel, Mickey, Alisa şi Bobby se deplasează dinspre Kansas spre Canada pentru a concura la Road Rally 1000. Ei transportă maşina de curse pe remorca unui SUV şi comunică prin walkie-talkie. Cu toţii vor să ajungă mai repede pentru a testa maşina de curse.

glumă mortală 3

                Când se opresc să ia prânzul, Austin află că autostrada 17 se află pe hartă, dar nu GPS. Aşa că Austin întreabă un localnic de autostradă. Acesta le spune că există, dar că ar fi bine să nu meargă pe acolo. De ce?! Acelui tronson i se spune Drumul Măcelului. Ştiţi de ce? Fiindcă mor sau dispar fără urmă foarte multe suflete pe acea şosea, mai mult de pe care oricare şosea din SUA. Unii spun că şoseaua e foarte periculoasă. Se mai spune că pe acolo umblă un camionagiu ce caută oameni să-i ucidă. Dar sunt doar basme…

glumă mortală 3

                Drumul nu e foarte bine patrulat, aşa că ar putea testa maşina. În plus, dacă ar merge pe această autostradă, ar scurta drumul cu o zi. Doar că în timpul testelor, enervează pe cine nu trebuie. Ghici pe cine?! RUSTY NAIL. Întâlnirea cu acesta devine mortală, vicitmele sale fiind urmărite, tachinate şi torturate cu mare plăcere. E o cursă de mare viteză, cu pedala la podea şi cu multe întorsături neaşteptate! Oare va ajunge echipa la cursă în formaţie completă?! Sau îşi vor găsi sfârşitul pe Drumul Măcelului?! Veţi afla doar urmărind acest film.

glumă mortală 3

Jesse Hutch e Jordon Wells, pilotul de curse;

jordon

Gianpaolo Venuta e Austin Moore, copilotul;

Austin

Kirsten Prout e Jewel McCaul, mangerul echipei şi iubita lui Jordan;

jewel

Ben Hollingsworth e Mickey Cole, mecanicul şi şeful de la pit-uri;

mickey

Leela Savasta e Alisa Rosado, PR-ul echipei şi iubita lui Mickey;

Alisa

Jake Manley e Bobby Crow, un fan înfocat al acestei echipe.

Crow

                În scena de început a filmului, Rusty Nail vorbește cu o drogată pe nume Candy. Când află cum o cheamă, Rusty spune: „Am cunoscut o Candy Cane” – tipa pe care a inventat-o Paul Walker în primul film pentru a-și bate joc de camionagiu.

Glumă mortală 3

                Până acum, nu am menţionat actorul care îl joacă pe Rusty Nail pentru că nu îi vedem niciodată faţa. Dar de această dată fac o excepţie, pentru că acest personaj e interpretat de Ken Kirzinger, cunoscut pentru seria Vineri 13, unde a fost Jason, un killer psihopat care avea pe faţă o mască de hochei. Regizorul Declan O’Brien a mai regizat partea a 3-a, a 4-a și a 5-a din Wrong turn, iar Ken Kirzinger a jucat în Wrong turn 2: Dead End (2007). Ken Kirzinger şi Jesse Hutch au mai jucat împreună într-un alt film horror intitulat Freddy vs Jason (2003).

                Glumă mortală 3 s-a lansat în România pe DVD și costă doar 15 lei în magazinele de specialitate. La fel ca filmul anterior, acest film conține elemente speciale: scene șterse, mesajul lui Jewel, etc.

Glumă mortală 3

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise