Lucy, genială și letală

                Lucy este un film SF lansat în 2014, scris și regizat de Luc Besson. A fost un success la box office având încasări de 313 milioane de dolari la un buget de 40 de milioane de dolari, astfel preluând poziţia a 3-a într-un top al filmelor de acţiune care au protagoniste o femeie, în spatele filmelor Wanted şi Lara Croft: Tomb Rider. Regizorul Luc Besson clar are o slăbiciune pentru că le transformă în super eroine. Cel mai bun exemplu sunt Milla Jovovich (Al cincilea element), Natalie Portman (Léon) şi Anne Parillaud (La Femme Nikita) și acum Scarlett Johansson. Scenariul e genial şi încearcă să ne explice ce s-ar întâmpla dacă un om ar reuşi să folosească mai mult de 10% din capacitatea creierului. Și ce s-ar întâmpla cu conștiința noastră și cu noile abilități dacă fiecare regiune ar fi activă? Dacă fiecare dintre cele 86 de miliarde de neuroni dintr-un creier uman ar funcționa simultan? Am deveni supraoameni?

Lucy

                Cea mai bună teorie despre evoluţia vieţii ne-o dă profesorul Samuel Norman: „Dacă viața a apărut în urmă cu un miliard de ani, abia după 400.000 de ani apare prima aberație a unei celule nervoase. Așa începe viața pe care o cunoaștem. Creiere de câteva miligrame. Funcționează mai mult ca reflexe. Un neuron trăiești. Doi neuroni… te deplasezi. Animalele au apărut acum câteva milioane de ani, dar majoritatea folosesc 3-5% din capacitatea cerebrală. Doar oamenii folosesc 10%. Dar există un caz special. Singura ființă care-și folosește creierul mai bine ca noi e delfinul. Acest mamifer folosește până la 20% din capacitatea cerebrală. Asta îi permite să aibă un sistem de ecolocație mai eficient decât orice sonar inventat oameni. Și acum TEORETIC: dacă am putea să ne folosim 20% din capacitățile creierului am putea să ne controlăm organismul. Fiecare om are 100 de miliarde de neuroni. Dar numai 15% din ei sunt activați. Următoarea etapă?! Controlul oamenilor (e nevoie de 40%), după care urmează controlul materiei”. Ce s-ar întâmpla dacă cineva şi-ar folosi 100% din capacitatea cerebrală? Nimeni nu ştie!!!

Lucy

                Lucy este o studentă fără griji care trăiește în Taiwan și care e păcălită de iubitul ei să livreze o servietă unui om de afaceri. Dar, înainte ca ea să înțeleagă în ce a intrat, e luată ostatică de dl. Jang. Când acești interlopi extrem de periculoși îi introduc în stomac un pachet plin cu o substanță de sinteză foarte puternică și care ar ucide-o dacă pachetul i s-ar sparge în interior, teroarea ei se transformă în disperare. E trimisă, alături de alți câțiva cărăuși la fel de speriați, pe un aeroport cu obiectivul ca fiecare să zboare în altă parte a lumii ca să ducă la destinație prețioasele droguri.

Lucy

                Dar ce e acest drog?! Se numeşte CPH4. Gravidele produc CPH4 în a 6-a săptămână de sarcină, în cantităţi infime. Pentru copil, are impactul unei bombe atomice, oferind fătului energia necesară pentru a-şi forma oasele. Pachetul se sparge și substanța e eliberată accidental în organismul lui Lucy și, din acel moment, capacitatea ei cerebrală începe să înainteze spre cote inimaginabile și pur ipotetice până atunci. În timp ce acea substanță îi trezește și îi deschide fiecare colțișor latent al minții ei, ea pornește într-o călătorie înspre celălalt capăt al lumii ca să-i ceară ajutorul profesorului Samuel Norman care, prin cercetările sale de zeci de ani asupra potențialului creierului uman, ar putea fi singura persoană care ar ști ce o așteaptă pe Lucy.

Lucy

                Lucy e ajutată de căpitanul de poliție francez Pierre Del Rio, care va ajunge să fie dispus să-și dea viața pentru a o proteja pe tânăra cu puteri incredibile. Urmărită de cei care o răpiseră, Lucy începe să schimbe regulile și să se transforme într-un războinic evoluat dincolo de logica umană.

Lucy

Scarlett Johansson e Lucy, studenta care în mod accidental începe să-şi folosească mai mult de 10% din capacitatea creierului. Ceea ce urmează depăşeşte orice imaginaţie;

lucy

Morgan Freeman e profesorul Samuel Norman, singura persoană care ştie ce o aşteaptă pe Lucy, datorită cercetărilor sale de zeci de ani asupra potențialului creierului uman;

Samuel Norman

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

Choi Min-sik e dl Jang, şeful interlopilor. Aceştia îi introduc lui Lucy în stomac un pachet plin cu o substanță de sinteză foarte puternică;

jang

Amr Waked e căpitanul de poliție francez Pierre Del Rio, care va ajunge să fie dispus să-și dea viața pentru a o proteja pe tânăra cu puteri incredibile.

pierre

                Să vă spun cinstit, inițial mi s-a părut că văd Limitless: Dincolo de limite. De ce?! Din cauza drogului sintetic. Doar că de această dată, acţiunea diferă, având loc în 24 de ore. Aici se pune accentul pe capacităţile cerebrale şi ce poate face un om dacă îşi foloseşte un anumit procent din aceste capacităţi. Transformările prin care trece Lucy sunt prezentate până la nivel molecular, iar mesajele vizuale şi auditive sunt de excepţie. Ideea e DEMENŢIALĂ, aşa că trebuie să aveţi „mintea deschisă” când vizionați acest film. Pe mine m-a dezamăgit puțin finalul pentru că nu am înțeles cu exactitate ce s-a întâmplat. Dar m-am lămurit la a doua vizionare. Chiar dacă nu e extraordinar, e un film care merită să fie achiziționat pe blu-ray datorită imaginii şi sunetului. Datorită succesului la box office, Luc Besson are în plan o continuare. Cum?! Nu am nici cea mai mică idee, dar cu siguranță își imaginează ceva palpabil.

Lucy

                Capacitatea creierului uman a intrigat dintotdeauna oamenii de știință. Nu se știe cu precizie procentul pe care îl folosim. Pornind de la această idee, Luc Besson a imaginat povestea noului său film: și-a închipuit cum ar fi să putem accesa cele mai profunde zone ale creierului, întrebându-se, în același timp, cum ne-ar afecta aceasta înțelegerea vieții și rolul nostru pe această lume. Lucy e un film în care știința și ficțiunea se unesc încercând să ne explice ce s-ar întâmpla dacă… Producătoarea Virginie Besson-Silla spunea că regizorul Besson a avut ideea acestui film de 10 ani, dar atunci nu era pregătit și a preferat s-o lase să se maturizeze.

Lucy

                Pentru realizarea scenariului, Besson a luat legătura cu cercetători de marcă, printre care se numără și Yves Agid, care e cofondator al Institutului pentru studiul creierului și al măduvii spinării, cu sediul la spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, al cărui membru fondator este și Besson. Pe măsură ce neurologul îl ghida pe Besson în traseul sinuos dintre realitatea teoretică și imaginație, a început și el să vadă că există similarități între creativitatea de care dă dovadă un cineast și abilitățile de care are nevoie un om de știință.

                Lucy s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Ca elemente speciale pe Blu-ray puteți urmări evoluția lui Lucy și Capacitatea cerebrală: Adevărata știință din filmul Lucy, elementele speciale fiind subtitrate în limba română.

lucy

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise