Vacanță cu peripeții, întoarcerea la Walley World

                Vacanță cu peripeții, titlu original Vacation, e o comedie scrisă și regizată de Jonathan Goldstein și John Francis Daley. E primul film regizat de acest duo. E al 5-lea film din seria National Lampoon Vacation. Seria a început cu National Lampoon’s Vacation (1983) şi a continuat cu National Lampoon’s European Vacation (1985), National Lampoon’s Christmas Vacation (1989) şi s-a încheiat cu Vegas vacation (1997). Dar iată că la 17 ani după ultimul film din serie, s-a mai realizat unul. Pe această cale ţin să mulţumesc distribuitorului Pro Video pentru cadoul făcut. 😉

Vacanță cu peripeții

                Noua generaţie Griswold îşi face iar de cap şi stârneşte hohote de râs. Ei pornesc într-o călătorie de familie care se transformă rapid într-o aventură nefastă. Urmând exemplul tatălui şi sperând să obţină o legătură mai strânsă a familiei sale, Rusty Griswold îşi surprinde soţia şi pe cei doi fii ai săi cu o călătorie de-a lungul ţării către parcul de distracţii Walley World.  Rusty crede că o vacanţă de pomină i-ar putea repune viaţa pe făgaşul normal, dar va avea o mulţime de surprize pe drum.

Vacanță cu peripeții

                Dar după cum spunea şi Rusty Griswold: „Excursia la Walley World a fost cea mai frumoasă zi din viața mea.” Doar că nu reface excursia de acum 30 de ani. Excursia de acum va fi complet diferită. În afară că Rusty a crescut mare…. O nouă generaţie, o nouă serie!!!

Vacanță cu peripeții

Ed Helms e Rusty Griswold. Are propria familie şi e pilot pe avion. Acesta îşi surprinde familia cu o călătorie către parcul de distracţii Walley World;

rusty

Christina Applegate e Debbie Griswold, soţia lui Rusty. În facultate era poreclită Debbie Destrăbălata. Vă las pe voi să vă aflaţi de ce;

debbie

Skyler Gisondo şi Steele Stebbins sunt fraţii James şi Kevin Griswold. Cei 2 se urăsc, iar această călătorie planificată de tatăl lor are ca scop ca cei 2 să înveţe să convieţuiască împreună;

frati

Chris Hemsworth este Stone Crandall, cumnatul cu o carieră de succes al lui Rusty, iar Leslie Mann e Audrey, soţia lui Stone, sora lui Rusty;

Crandall

Beverly D’Angelo şi Chevy Chase revin în rolurile lui Ellen şi Clark Griswold din seria clasică National Lampoon Vacation, de data aceasta din postura de bunici.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

bunici

                Trebuie să recunosc că mi-a plăcut la nebunie Ed Helms în rolul dentistului Stu în trilogia Marea mahmureală. Dar de data asta m-a enervat. De ce?! Glumele sunt indecente, de prost gust și răsuflate. În plus, personajul său îşi bate joc de fiul cel mare, exact cum face şi piciul. Dar cinstit, nu l-aş da ca exemplu de tată. Are un suflet mare şi vrea binele familiei, dar e lamentabil la dat sfaturi. Pentru rolul lui Rusty a fost luat în considerare şi Adam Sandler. Doamne ajută că nu a fost el ales să interpreteze rolul principal.

Vacanță cu peripeții

                Dar trebuie să recunosc că m-a amuzat ceva. Nu ştiu câţi din cei care au vizionat această comedie şi-au dat seama că filmul ia peste picior trilogia horror Glumă mortală. Acel camion care urmărește familia Griswold de-a lungul călătoriei, zici că e camionul din Glumă mortală, al cărui șofer e Rusty Nail. Și totul pornește de la o glumă, cum s-a întâmplat și în Joy ride. Doar că nu e un film de groază așa că… scenele sunt amuzante.

Vacanță cu peripeții

                O supriză plăcută a fost Chris Hemsworth pe care nu mi-l imaginam într-un rol de comedie. Din punctul meu de vedere, era Thor. Dar îi stă foarte bine şi în rol de tăntălău. Să vă spun cum o gândesc eu. Ştiu că sunt foarte mulţi fani comedii. Dar din punctul meu de vedere, nu prea merită urmărite comediile la cinema. De ce?! Poate e doar părerea mea, dar nu prea merită să dau banii pe bilet decât la filmele de acţiune, SF, thriller şi orice blockbuster. Comediile, cum e şi această comedie, pot să le văd şi acasă. De ce?! Cu un sistem home cinema poţi vedea comediile şi acasă şi vei avea senzaţia că e ca la cinema.

Vacanță cu peripeții

                Dacă v-au plăcut celelalte filme din serie, ar fi bine să nu pierdeţi acest film. Mie mi-au plăcut şi nu regret că am vizionat această continuare. Sunt puţin dezamăgit că nu s-au lansat şi celelalte părţi. Eu îmi cumpăr filme pentru a putea să le revăd când mi se năzare. Suntem puţini care ne cumpărăm filme originale, dar chiar ne-ar plăcea să avem seriile complete. Sau poate e doar impresia mea. Din păcate, nu pot să compar acest film cu seria veche pentru că nu am mai revăzut-o demult. Ţin minte doar că mi-a plăcut foarte mult pe atunci când eram un pici. Dar au trecut ceva ani de atunci, aşa că… mi-am mai schimbat gusturile.

7

                Nu ştiu dacă aţi vizionat Noi suntem familia Miller. Din punctul meu de vedere, seamănă foarte mult cu acea comedie, doar că situaţiile sunt puţin diferite. Singura diferenţă e că Vacanţă cu perpeţii are mai multe glume şi mai mult „suflet”.

                Dacă sunteți fani comedii, Vacanță cu peripeții s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. E cu siguranță un film care vă va binedispune. Iar pentru cei care sunt pasionați de elemente speciale, țin să vă spun că blu-ray-ul conține: Odiseea Griswold, Întoarcere la Walley World, Scene șterse și scene care nu au ieșit.

Vacanță cu peripeții

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise