“Star Wars: The Force Awakens” – încasări de aproape 2 miliarde de dolari

1

La 50 de zile de la premiera blockbuster-ului “Star Wars: The Force Awakens”, filmul se apropie de suma de 900 milioane de dolari încasări în box office-ul american. Iar în câteva zile filmul are șanse foarte mari să atingă suma de 2 miliarde de dolari din încasările la nivel global, devenind al treilea film din istorie cu încasări mai mari de 2 miliarde de dolari.

Alan Horn, directorul studiourilor Walt Disney, a făcut recent o declarație despre această performanță.

Este un moment istoric pentru Star Wars, pentru Lucasfilm și pentru Disney și toți suntem foarte recunoscători că facem parte din acest proiect alături de fanii din întreaga lume care au făcut posibil ca “Star Wars: The Force Awakens” să aibă un asemenea succes. Realizările filmului sunt cu adevărat uimitoare și este o mare onoare pentru noi să continuăm această franciză nu numai pentru fanii devotați ai seriei, ci și pentru noua generație de fani.

De-a lungul celor opt săptămâni, “Star Wars: The Force Awakens” a stabilit numeroase recorduri:

– Primul film care a adunat peste 100 de milioane de dolari într-o singură zi, cel mai spectaculos debut în cinematografe – cu 238 de milioane de dolari. Precedentul record era deținut de “Jurassic World” cu 208.8 milioane de dolari.

– Al doilea cel mai spectaculos debut la nivel mondial, cu 517 milioane de dolari. Recordul este deţinut de “Jurassic World” cu 524.9 milioane de dolari.

– Cel mai important debut de joi în cinematografele din SUA, cu 57 milioane de dolari. Precedentul record era deţinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 43.5 milioane de dolari.

– Filmul care a trecut cel mai repede de la încasări de 100 de milioane la 200 de milioane de dolari. Recordul anterior era deţinut de “Jurassic World”.

– Cel mai important debut din luna decembrie. Recordul anterior era deţinut de “The Hobbit: An Unexpected Journey” cu 84,6 milioane de dolari.

– Cele mai mari încasări la o previzionare – 57,568 dolari. Precedentul record era deţinut de “Jurassic World” cu 48,855 dolari.

– Cel mai bun debut în cinematografe în weekend în Marea Britanie, Rusia, Australia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Danemarca, România, Ungaria, Bulgaria, Croația, Ucraina, Islanda, Serbia and Noua Zeelandă.

– Cel mai important debut în cinematografele IMAX, cu 48 milioane de dolari.

– Cele mai mari încasări din rezervări de bilete – 100 de milioane de dolari. Precedentul record a fost deţinut de “The Dark Knight Rises” cu 25 milioane de dolari.

– Cele mai mari încasări dintr-o zi de vineri, cu 120,5 milioane de dolari. Recordul anterior era deţinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 91,1 milioane dolari.

– Locul trei la cele mai mari încasări dintr-o zi de sâmbătă, cu 68,7 milioane de dolari.

– Cel mai bun debut al unui film “Star Wars”. Recordul anterior era deţinut de “Revenge of the Sith” cu 108.4 milioane de dolari.

Star Wars

Star Wars: The Force Awakens este regizat de J.J.Abrams, având la bază un scenariu semnat de Lawrence Kasdan, J.J.Abrams și Michael Arndt, fiind produs de Kathleen Kennedy, J.J.Abrams și Bryan Burk. Filmul ocupă un loc pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2015 numite de AFI (Institutul American de Film) și a primit 5 nominalizări la premiile Oscar. Franciza continuă cu episodul 8 care va avea premiera la data de 15 decembrie 2017. Anul acesta, va fi lansat Rogue One: A Star Wars Story, o nouă aventură în galaxia foarte, foarte îndepărtată care ne va prezenta evenimentele anterioare celor din episodul IV –A New Hope.

“Star Wars: The Force Awakens” este în acest moment pe locul al treilea după “Titanic” (2.1 miliarde de dolari) și “Avatar” (2.7 miliarde de dolari). Rămâne de văzut cât timp “Star Wars: The Force Awakens” rulează în cinematografe și dacă va depăși filmele care ocupă primele două locuri din clasament. Credeți că poate doborî recordul stabilit de “Avatar”?

1 Comentariu
  1. Avramescu Alexandru Virgil spune

    Nu va bate recordul detinut de Avatar. Are sanse sa depaseasca Titanic, dar mai vedem. Si cinstit nici nu as vrea sa depaseasca Avatar. Macar Avatar a avut un scenariu original. Star Wars VII a fost copia episodului IV. Pe mine m-a dezamagit la nivel de scenariu. Ca efecte si 3D se vede ca sunt diferente de ceva ani. Singurul lucru care l-a salvat au fost Riley si BB-8.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata