Men In Black: International

Este noul MiB destinația verii cinematografice?

0

Men In Black International (regizat de F. Gary Gray) este al patrulea film din seria Men In Black și fiind un spin-off poate fi văzut de oricine care nu a văzut trilogia cu Will Smith și Tommy Lee Jones. Poate fi văzut în cinematografe din 21 iunie prin intermediul distribuitorului InterCom Film.

De această dată perechea de agenți secreți responsabili de activitatea extraterestră ilegală de pe Pământ sunt agenții H și noua recrută M, jucați de Chris Hemsworth și Tessa Thompson. Chimia celor doi actori a fost destul de interesantă în Thor Ragnarok, și se văd unele asemănări și în cazul rolurilor din MiB. De data aceasta Hemsworth este expertul iar Thompson este cineva aflat într-o lume nouă, entuziasmată să afle cât mai multe.

Molly, personajul lui Thompson, știe de existența Bărbaților în Negru (ei bine acum nu lucrează numai bărbați în agenție dar așa a rămas titlul, ca la X-Men) încă din copilărie. Într-o noapte aterizează un pui de extraterestru pufos acasă la ea, și văzând că este în pericol îl ajută să evadeze. Atât părnții cât și agenții au crezut că ea doarme și oricum nu a văzut creatura, așa că numai părinții ei sunt făcuți de agenți să uite de apariție. De atunci a tot căutat agenția până a găsit-o 20 de ani mai târziu, și este evident înrolată din moment ce este atât de bună încât a descoperit baza sercretă. Prima ei misiune este să-l asiste pe H într-o misiune diplomatică care ia o turnură neașteptată la Londra, de acolo călătorind în mai multe locații.

Așa cum te aștepți, acțiunea filmului are situații amuzante la tot pasul. Din păcate nimic nu este memorabil. Rasele noi de extratereștri stârnesc reacții de amuzament pe moment însă sunt mai mai ușor de uitat decât în oricare alt MiB. Nu numai ca aspect ci și ca implicări în firul narativ. Poate nu Luca și Pawny care au o oarecare importanță narativă. OK, și cel care se camuflează ca barbă e o idee năstrușnică.

Nu uita sa citesti

Pawny este un comic relief (se poate numi așa dacă filmul este deja comic?) neașteptat de simpatic cu vocea lui Kumail Nanjiani, un fel de pion de buzunar loial care are la el cele mai bune poante. Deși interacțiunile dintre Hemsworth și Thompson îi fac să se potrivească, scenariul nu le-a dat destul de lucru, astfel încât nici prin interpretarea lor nu par să se dedice. La început sunt chiar insipirate situațiile comice care fac apel la fizicul irezistibil al lui Hemsworth. Spre final însă glumele devin fumate și par să invalideze umanitatea neașteptată pe care a adus-o Thor în Avengers: Endgame. Glumele sexy își aveau rostul și gustul numai în prima jumătate de oră în prezentarea personajului către public.

Nici Liam Neeson nu este în cea mai bună formă. Doar Rebecca Feguson a intervenit cu o pată de culoare interpretând o antagonistă din ultima jumătate a filmului, intrând în rolul coloratei și savuroasei Riza, o traficantă de arme de mare rang. Emma Thompson o egalează în joc ca Agentul O, cea care o recrutează pe Molly, un personaj incoruptibil, bine definit din prima și poate cu cele mai bune glume auto-ironice la adresa universului filmului spuse pe neașteptat.

Altfel, Men In Black Interational nu este un film de evitat cu orice preț. Doar pentru că nu are nimic special nu înseamnă că nu te vei distra. Un film de vară prin definiție, ușor ca o limonadă trecătoare, actualizat cu toate poantele vremii și corectitudinea politică deja enervantă, pare alegerea potrivită când vrei să te adăpostești de caniculă într-o sală de cinema primitoate cu al ei aer condiționat, unde rulează un film care nu dă bătăi de cap.

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar