Thor: Ragnarok, sfârșitul Asgard-ului?!

0

                Thor: Ragnarok, e al 3-lea film din seria Thor şi al 17-lea film din universul super eroilor de la MARVEL. A fost regizat de Taka Waititi după un scenariu scris de Eric Pearson. După ce am citit o mulţime de recenzii pozitive şi cum că acest film salvează seria Thor. Astfel am avut aşteptări colosale şi am rămas „buza umflată”. Am vizionat acest film cu super eroi azi de la ora 21:00 la cinema Dacia Reşiţa şi cu această ocazie ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie. Vă spun de pe acum să nu ieşiţi din sala de cinema când începe genericul de final. Sunt 2 scene: una la mijloc şi una la final.

                Din primele minute ale filmului mi-am dat seama că am greşit filmul. Am ajuns la o comedie în loc de un film cu super eroi. Thor (Chris Hemsworth) are o conversaţie cu Sutur, un demon cu coarne care îi pornesc din sprâncene și care îl ține prizonier. Scopul acestuia e să declanşeze Ragnarok (apocalipsa pentru Asgard). Replicile dintre cei doi ar fi trebuit să fie amuzante, dar pe mine nu m-au enervat. De data asta în prin plan apar probleme familiale. Cei 2 fraţi Thor şi Loki (Tom Hiddleston) află că au o soră mai mare pe nume Hela (Cate Blanchett), zeiţa morţii. Când Odin moare, Hela e eliberată din locul în care e încarcerată. Ea e primul copil al lui Odin şi cea mai odioasă, iar scopul ei e să pună mâna pe tron și să cucerească toate ținuturile existente. Îşi trage puterea din Asgard şi cu cât stă mai mult în acest loc, cu atât va deveni mai puternică.

                Thor ajunge prizonier de cealaltă parte a universului, pe planeta Sarkaar, o planetă-pubelă condusă de unul dintre „vârstnicii” Universului, fără năprasnicul său ciocan. Loki, vicleanul său frate, intră în grațiile Marelui Maestru (Jeff Goldblum), pe când Thor e închis și condamnat să devină gladiator. Thor trebuie să se întoarcă acasă pentru a opri Ragnarok: distrugerea planetei sale şi a întregii civilizaţii asgardiene, dar înainte de asta trebuie să se lupte cu preferatul Marelui Maestru și să îl învingă. Zeul nordic ajunge pe ring și își cunoaște adversarul, care e nimeni altul decât Hulk (Mark Ruffalo), „un prieten de la muncă”.

                E primul film din această serie în care Hulk reușește să se impună. Bruce Banner nu a mai ieșit la suprafață de 2 ani. Cu planul de a salva Asgardul de planurile sinistre ale Helei, Thor reușește să încropească o echipă alături de Loki, Bruce și Valkyrie (Tessa Thompson) o fostă războinică a Asgardului devenită alcoolică, pe care o numește, Revengers. Din peisaj nu vor lipsi Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) și alte personaje noi precum Korg, un gigant din pietre, și Miek, un extraterestru insectă.

                Relația dintre Hulk și Thor pare o relație a 2 elevi dintr-o clasă care se ceartă și apoi se împacă. M-a enervat la culme. Parcă filmul a fost realizat doar pentru tineri, nu și pentru adulți. Nu mi-a plăcut personajul Skurge (Karl Urban), un personaj complet previzibil și care face orice să rămână în viață. Mi-ar fi plăcut ca Heimdall (Idris Elba) să aibe un rol mai consistent. Dar față de cellealte filme în care a avut parte un mic cameo, acum a avut parte și de acțiune.

                În schimb, bonus-ul e o coloană sonoră (veți recunoaște cu siguranță melodia celor de la Led Zeppelin – Immigrant song) bine alesă care mi-a amintit de melodiile din anii 80. Sper ca acest trend să fie menținut și în continuare. Lupta dintre Thor și Hulk face toți banii. Hulk nu știe decât să zdrobească, zdrobească și să zdrobeazcă. Nimic altceva. Ceea ce mi-a plăcut față de celelate filme e că Hulk vorbește și reușește să se facă înțeles.

                Producătorul Kevin Fringe a declarat: „Am vrut să facem ceva foarte diferit de celelalte filme, să aducem noi personaje, noi antagoniști și locații diferite. Ne place să îi surprindem pe oameni și să schimbăm tonul și direcția în care se îndreaptă o franciză. Multă lume cunoaște mitologia greacă sau romană, însă nu foarte mulți oameni cunosc istoria scandinavă. Am numit filmul «Ragnarok» pentru că acest cuvânt înseamnă «sfârșitul lumii» în mitologia scandinavă. Marvel are un mare succes tocmai pentru că personajele și filmele noastre au o fundație atent construită, iar Ragnarok demostrează exact acest lucru”.

                Dacă vreți să vedeți o comedie, e filmul care nu trebuie să-l ratați. Eu unul abia aștept luna noiembrie să vizionez Justice league. Filmele DC din punctul meu de vedere sunt mult mai serioase și dintre DC și MARVEL întodeauna o să aleg DC, chiar dacă filmele lor sunt foarte criticate.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar