Predestination, paradoxul temporal

                Predestination este un film de care n-am auzit nimic. Mi l-a recomandat un prieten din Târgu Mureș și am zis hai să văd ce porcărie e. Filmul nu a rulat în cinematografe și s-a lansat direct pe DVD și blu-ray. Am citit sinopsis-ul celor de la Empire Film, care era pe coperta blu-ray-ului, și l-am cumpărat. Am zis hai să văd ce l-a dat pe spate pe Dani. Problema este că nu doar pe el l-a dat pe spate. M-a dat și pe mine. Am o întrebare la care nu pot să răspund. Acesta este un film pe care trebuie să-l savurați. Nu este un film pentru oricine. Dacă v-a plăcut Interstellar, cu siguranță veți savura și acest film. Scenariul peliculei Predestination a fost scris de frații Spierig, care au fost și regizorii acestui film, după romanul All you zombies scris de Robert A Heinlein. Cu siguranță este un film care nu trebuie să lipsească din colecția voastră de filme originale. La noi, pelicula a fost tradusă Luptând cu destinul. Predestination este cu mult peste Autómata.

1

                Filmul începe cu încercarea unui agent temporal de a-i pune bețe în roate unui terorist numit „Detonatorul Amator”. Agentul reușește să împiedice explozia bombei, dar este grav rănit. Teroristul reușește să scape, iar agentul se întoarce în viitorul anului 1992. După ce fața i-a fost refăcută, agentul temporal este trimis într-o nouă misiune de Biroul Temporal, pentru a împiedica explozia unei bombe care ucide 11000 de suflete în New York-ul anilor 1975.

2

                Regretul meu?! Nu a avut o promovare mai intensă pentru că e o producție australiană. Dacă era americană, cu siguranță ar fi făcut furori și ar fi fost ovaționat, ridicat în slăvi. Dar… ce ți-e și cu americanii ăștia.

3

                Mai am un regret. Nu pot să vă ofer prea multe detalii pentru a nu vă strica surprizele. Este foarte încurcat și orice detaliu în plus v-ar face să nu vreți să vizionați acest film. Este o peliculă la care trebuie să fiți atenți de la început până la final. Din punct de vedere logic este susținut, dar problema pe care mi-o pun este cum s-a născut „EL”. Predestination nu este SF obișnuit, plin de efecte speciale, este un SF cu o poveste foarte bine închegată, iar misterul din spatele acestei povești este superb.

4

                Actorii sunt superbi și pot spune că mi-a plăcut așa de mult filmul din cauza celor 2 din rolurile principale:

Ethan Hawke este agentul temporal;

temporal

Sarah Snook este John. Dorește să devină agent temporal pentru a împiedica o mare nedreptate din trecut.

john

                Predestination este un film care se va juca cu mintea voastră de la început până la sfârșit. Este un SF inovator și încântător. Efectul de final va fi: Ce naiba?! Cum se termină, veți și dori să-l revedeți. Vă garantez!!!

5

                Ethan Hawke este un actor foarte talentat, dar în ultima vreme am văzut filme în care talentul său actoricesc nu s-a cunoscut. Trebuie să recunosc că părerea mea a început să se schimbe după ce am vizionat Daybreakers, Sinister și The purge. Predestination reprezintă APOGEUL.

6

                Pe Sarah Snook nu știu s-o mai fi văzut într-un film până acum. Ea are cel mai dificil rol: dublu. Veți vedea la ce mă refer în timp ce vizionați acestă peliculă demențială. Trebuie să recunosc că am rămas profund impresionat de interpretarea sa magnifică. Abia aștept să vizionez miercuri Jessabelle, un film horror care o are pe această actriță talentată în rol principal.

7

                Am să închei această cronică lăsându-vă să savurați trailer-ul acestui SF subtitrat în limba română:

P.S.: Pentru subtitrarea în limba română apăsați butonul CC.

                După cum spuneam mai sus, Predestination s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Merită să achiziționați acest film la preț întreg pentru că este cu adevărat MAGNIFIC. Să spunem că o familie de 4 persoane merge la cinema în Timișoara în weekend, după ora 17:00: părinții și 2 copii sub 10 ani. Biletul copiilor costă 15,5 lei de persoană iar biletul părinților 19 lei. După un calcul simplu biletele costă 69 lei. Dacă mai cumpără copii și un meniu cu popcorn și suc, suma dată la film trece lejer de 80 de lei. De aceea nu mi se pare scump să achizițioanți acest film pe DVD cu 50 de lei sau cu 80 de lei pe blu-ray.

predestination

Cumpără DVD                    Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
trackback

[…] Filmul începe cu încercarea unui agent temporal de a-i pune bețe în roate unui terorist numit „Detonatorul Amator”. Agentul reușește să împiedice explozia bombei, dar este grav rănit. Teroristul reușește să scape, iar agentul se întoarce în viitorul anului 1992. După ce fața i-a fost refăcută, agentul temporal este trimis într-o nouă misiune de Biroul Temporal, pentru a împiedica explozia unei bombe care ucide 11000 de suflete în New York-ul anilor 1975. sursa: starfilme.com […]