Rock pentru totdeauna, Tom Cruise e un star rock

I WANNA ROCK!!!

0

                Rock pentru totdeauna, titlu original Rock of ages, e un muzical lansat în 2012 regizat de Adam Shankman după un scenariu scris de Justin Threoux, Allan Loeb şi Chris D’Arienzo. Scenariul e bazat pe muzicalul de succes de pe Brodway, Rock of ages al lui Chris D’Arienzo. Nu îmi place orice muzical. Dacă îmi place coloana sonoră cu siguranţă îmi va plăcea şi filmul. Dacă vă place muzica rock, cu siguranţă va deveni muzicalul vostru preferat.

                E anul 1987 şi Burbon Room e cel mai tare club din Los Angeles. E deţinut de Dennis Dupree (Alec Baldwin). Viitorul primar Mike Whitmore (Bryan Cranston) şi soţia sa Patricia Whitmore (Catherine Zeta-Jones) pun gând rău clubului. Singura şansă de supravieţuire a clubului ar fi ca solistul Arsenal, Stacee Jaxx (Tom Cruise) să ţină un concert în club. Dennis Dupree aranjează cu managerul lui Stacee, Paul Gill (Paul Giamatti) ca acesta să cânte în clubul Burbon.

                O tânără pe nume Sherrie (Julianne Hough) care visează să devină cântăreaţă, ajunge în Los Angeles şi e jefuită în plină stradă peste drum de clubul Burbon. Drew (Diego Boneta), care barman la clubul Burbon îi face rost de o slujbă de chelnăriţă la club. Între cei doi relaţia de prietenie se transformă într-o idilă. Această idilă e întreruptă brusc de Stacee Jaxx pe ritmurile unora dintre cei mai iubiţi cântăreţi de rock: Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Pat Benatar, Twisted Sister, Poison, Whitesnake şi alţii.

                În film mai apar Malin Åkerman în rolul lui Constance Sack, o reporteriţă de la revista The Rolling Stone care trebuie să-i ia un interviu lui Stace Jaxx, lucru destul de dificil având în vedere că Stacee e ameţit de alcool şi droguri. În peisaj îşi va mai face apariţia Mary J Blige care îi dă viaţă lui Justine, care conduce un bar de dansatoare, dar e o femeie cu inimă mare.

                Tom Cruise este Stacee Jaxx, vedeta rock, solistul vocal al trupei Arsenal. Stacee este la un moment de cotitură. E pe punctul de a începe o carieră solo, iar ultimul său concert cu trupa este la The Bourbon Room. Într-un fel, este o revenire acasă, clubul fiind cel în care debutase în tinereţe. Dar poate că faima şi averea fuseseră câştigate prea uşor de solist care, după ani de desfrâu, se transformase într-un tip blazat, îmbibat în alcool, pe care nu se mai putea conta nici măcar pentru a apărea la propriile sale concerte. Cruise a câştiga puncte bune la capitolul popularitate cu acest personaj și reuşeşte să redea memorabil şi extrema: explozia de sexualitate, energia, carisma unui star rock.

                Esența filmului e o clasică poveste de iubire, împletită cu clasicele, tipic hollywoodienele visuri de faimă. Filmul arată și o altă față a monedei: ce însemna să obții faima și bogăția de care profitau trupele glam ale anilor ’80 fără jenă sau inhibiție.

                Pentru a juca acest rol, Cruise a suferit o transformare completă, iar regizorul i-a admirat eforturile. „Din momentul în care a semnat contractul, Tom a început să exerseze cu un profesor de muzică incredibil de bun, Ron Anderson. Îmi amintesc când l-am auzit cântând prima dată. Are un surprinzător ambitus de patru octave. Am aflat apoi că printre strămoșii lui se numără și cântăreți de operă, așa că probabil are înclinație naturală spre muzică, numai că nimeni nu i-a mai cerut să cânte până acum. Bănuiesc că sunt pur și simplu norocosul recipient al acestei revelații.” Cu un anturaj aflat complet la dispoziția sa și cu admiratoare fanatice care-i promiteau iubire veșnică, există un singur om care are integritatea de a-l vedea pe Stacee Jaxx așa cum e el în realitate: reportera de la Rolling Stone, Constance Sack.

                Jurnalista care-i da replica controversatului rock star este interpretată de Malin Akerman, care declara: „Constance vine la The Bourbon să-l intervieveze pe Stacee Jaxx, care e la un pas de a deveni un artist de mâna a doua, după ce, la începutul carierei fusese unul dintre cei mai apreciaţi rockeri ai perioadei. Constance crezuse cu adevărat în el, așa că e frustrată de abandonul lui. Cât despre Stacee, e clar că n-a mai întâlnit până atunci o femeie care să-i țină piept, atitudine care îl intrigă, îi trezește interesul, dar îl și nedumerește. Dar atunci când ea încearcă să-i smulgă adevărul, lucrurile nu-i ies chiar așa cum plănuise.” Constance poate că are dificultăți în a-l convinge pe Stacee să fie deschis cu ea, dar asa cum spune Ackerman, nu-și putea dori un partener mai bun decât Cruise: „Tom nu vrea numai ca scena să fie perfectă, vrea și ca tu să strălucești. E respectuos și generos. Pentru mine, a fost o experiență formidabilă să-i dau replica în acest film.”

                Filmul conține piese precum „Pour Some Sugar On Me” a lui Def Leppard, „We’re Not Gonna Take It” a lui Twisted Sister, „Don’t Stop Believin’”, precum și balade rock ca „I Wanna Know What Love Is”, „Every Rose Has Its Thorn” a lui Poison și „Can’t Fight This Feeling”. Actorii au muncit săptămâni întregi ( pregătire vocală, înregistrări, repetiții de dans, pregătire fizică) înainte de începerea filmărilor. Deși atât Julianne Hough cât și Diego Boneta sunt cântăreți, pentru acest film ei fost nevoiți să învețe un stil diferit. Pregătiți de consultantul vocal Ron Anderson, Hough a trebuit să renunțe la stilul ei country, iar Boneta la inflexiunile sale pop, pentru a se putea adopta stilul rock.

                Rock pentru totdeauna (Rock of Ages) s-a lansat în România pe Blu-ray și DVD.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar