“Balerina”, urmează-ţi visul

Din 3 martie 2017 la cinema!

1

“Balerina” (“Ballerina”) este o animaţie 3D regizată de Eric Summer şi Eric Warin după un scenariu scris de Summer, Carol Noble şi Laurent Zeitoun.

Am vizionat “Balerina” joi la Grand Cinema Băneasa şi mă bucur că am avut ocazia să merg la avanpremiera animaţiei, deoarece mi-a plăcut dintotdeauna această lume fascinantă a baletului.

Acţiunea din “Balerina” se petrece în 1880 în Franţa, unde Félicie, o fetiţă orfană, visează să devină balerină. Prietenul ei cel mai bun este Victor, un băiat care speră că va deveni inginer şi inventator. Cei doi pun la cale un plan ca să fugă de la orfelinat la Paris unde amândoi, cred ei, şi-ar putea îndeplini visurile.

Planul de evadare întocmit de Victor nu este extraordinar, însă se dovedeşte a fi eficient, cei doi reuşesc să părăsească orfelinatul în toiul nopţii şi să se urce într-un tren care îi duce la Paris.

Acolo, Félicie şi Victor încearcă să îşi transforme visurile în realitate. Victor se angajează ca asistent la atelierul lui Gustave Eiffel, iar Félicie se înscrie la Opera din Paris pentru a studia balet, luând identitatea lui Camille, o fetiţă bogată care nu ratează nicio ocazie de a râde de Félicie, pe care o consideră inferioară.

Fără studii de dans şi fără bani, Félicie îşi dă seama că baletul nu este uşor şi că are mult de învăţat. Însă are noroc, deoarece îşi găseşte un mentor, Odette, o femeie misterioasă care lucrează ca femeie de serviciu, dar care ştie foarte bine ce presupune să fii balerină.

Cu ajutorul lui Odette, Félicie va trebui să înveţe rapid să danseze pentru că are şansa de a obţine rolul Clarei din “Spărgătorul de nuci”.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Povestea este simplă şi previzibilă, însă, cu toate acestea, are un farmec aparte şi cred că va cuceri atât copiii, cât şi părinţii care vor merge să vizioneze animaţia.

Coloana sonoră la care a lucrat Klaus Badelt este impecabilă, iar scenele de dans sunt spectaculoase şi ne amintesc motivele pentru care baletul este magic.

Filmul de animaţie ne prezintă călătoria lui Félicie şi lecţiile pe care aceasta le învaţă pe parcurs. De asemenea, subliniază importanţa familiei şi a prietenilor apropiaţi şi încrederea pe care orice copil trebuie să o aibă pentru a-şi urma visul indiferent care ar fi acela şi oricât de imposibil ar părea. “Balerina” emană o stare pozitivă şi reuşeşte să ne capteze atenţia până la final când vom vedea dacă Félicie îşi îndeplineşte sau nu marele vis. Mai mult, consider că animaţia le aminteşte adulţilor de bucuriile copilăriei când fiecare avea un vis pe care îl dorea să îl transforme în realitate.

“Balerina” îmbină cu succes scene comice, amuzante, cu unele mai dramatice sau cu altele de acţiune, cum este cazul secvenţei în care Victor şi Félicie evadează de la orfelinat în timpul nopţii şi sunt urmăriţi de paznic.

În concluzie, “Balerina” arată atât copiilor, cât şi adulţilor că obstacolele pot fi depăşite, iar visurile pot fi îndeplinite prin muncă, încredere, talent şi punând suflet în ceea ce facem.

Freeman Entertainment aduce “Balerina” în cinematografe din 3 martie 2017 în 3D.

1 Comentariu
  1. Alexis Grunst spune

    I got what you mean , thanks for putting up.Woh I am lucky to find this website through google. „If one does not know to which port one is sailing, no wind is favorable.” by Seneca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata