Disney clasic prezintă…

0

Toți copiii au visat cândva să fie prinți sau prințese. Că e vorba de Belle sau prințul care o salvează pe Alba ca Zăpada, Disney Clasic îți oferă ocazia să ai la colecție toate poveștile care ți-au făcut copilăria de basm! Şi nu orişicum… Puteţi achiziţiona 3 la preţ de 2. Oferta e valabilă în toate magazinele de specialitate. Dar care sunt aceste 9 animații?!

Cenuşăreasa

Disney

Cenușăreasa este singurul copil mult-iubit al unui aristocrat văduv. După ce văduvul decide că fiica sa are nevoie de îngrijirea unei mame, tatăl Cenușăresei o ia de soție pe Doamna Tremaine, o femeie mândră și lacomă. Și ea a mai fost căsătorită înainte, și are, din prima căsătorie, două fetițe, Anastasia și Drizella, care au exact vârsta Cenușăresei. Aceste surori vitrege sunt foarte invidioase pe fermecătoarea și inocenta Cenușăreasa. Este forțată să devină servitoare în propria casă și, pe deasupra, trebuie să se conformeze cu pretențiile absurde ale mamei și surorilor sale vitrege. Cenușăreasa ajunge o frumoasă tânără care este bună și drăguță în ciuda greutăților pe care trebuie să le îndure.

Frumoasa şi bestia

Disney

Frumoasa este o fată nemulţumită de viaţa dintr-un orăşel provincial al Franţei, care încearcă să respingă dovezile de afecţiune ale îngâmfatului Gaston. Bestia este un prinţ tranformat într-un animal fioros printr-o vrajă pentru că nu putea să iubescă. Destinele celor doi se întâlnesc. Pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să-i câştige dragostea frumoasei fete, altfel riscă să rămână aşa pentru totdeauna.

Regatul de gheaţă

Disney

Când o profeţie malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de întrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Anna şi Kristoff vor fi nevoiţi să le înfrunte în goana lor pentru a salva regatul de la un destin înfiorător.

Mica sirenă

Disney

Ariel este o tânără și încăpățânată sirenă, plictisită și nemulțumită de viața pe care o duce în mare. Ignorând avertismentul dat de tatăl său, Regele Triton, Ariel și cel mai bun prieten al ei, un pește pe nume Flounder, obișnuiesc adesea să iasă din valuri și să ajungă la suprafața oceanului, încercând să descopere lumea oamenilor. Acolo, cu ajutorul unui pescăruș numit Scuttle reușesc să facă rost de mai multe obiecte ieșite din mâna oamenilor, care o fac pe Ariel tot mai curioasă, mica sirenă privind cu nostalgie și tristețe misterul lumii de pe țărm. Chiar dacă știe că legăturile dintre oameni și cei ca ea sunt strict interzise, Ariel începe să își dorească tot mai mult să ajungă pe uscat. Îngrijorat de comportamentul fiicei, regele îl trimite pe muzicianul curții, crabul Sebastian, să o supravegheze. Sebastian descoperă că Ariel ascunsese toate obiectele strânse intr-o grotă secretă, aflată în adâncurile apelor, dar se decide să nu îi spună și regelui. Fără ca ceilalți să știe, totul este observat și de Ursula, vrăjitoarea mărilor, care de mult timp spera să se poată răzbuna pe Triton, care o alungase din împărăție. Iar Ariel pare pentru Ursula victima perfectă.

Pocahontas

Disney

Povestea este plasată în secolul XVI, unde Căpitanul John Smith conduce o navă de marinari și soldaţi britanici către Lumea Nouă (America) pentru a o jefui de bogății. Alături de el este guvernatorul Ratcliffe, o persoană egoistă care visează că se va îmbogăți în urma acestei călătorii. În același timp, șeful de trib Powhatan își obligă fiica, pe Pocahontas, să se căsătorească împotriva voinței ei cu cel mai mare luptător al tribului.

Prinţesa şi broscoiul

Disney

Povestea se centrează pe viața Tianei, o tânără al cărei vis este să deschidă un restaurant, acest vis fiind inițial al tatălui său. Frumoasa prințesă de origine afro-americană, în varstă de 19 ani, care locuiește împreună cu mama sa Eudora în luxosul Cartier Francez din New Orleans, în timpul așa-zisei Epoci a Jazz-ului. Acțiunea se complică prin intervenția nedorită a doctorului Facilier, un magician voodoo și un ghicitor, care joacă rolul personajului negativ al basmului, precum și a mamei Odie – o preoteasă voodoo în vârstă de 200 de ani.

Frumoasa din pădurea adormită

Disney

Frumoasa din pădurea adormită este un film de animație adaptat după povestea cu același nume. Prințesa Aurora este vrăjită de ursitoarea cea rea, Maleficent, ca la cea de a 16-a aniversare să se înțepe într-un fus otrăvit. Pentru a preveni acest lucru, tatăl său o ascunde, dând-o în grija celor trei zâne (ursitoarele bune). Toate acestea nu au avut niciun succes, deoarece destinul se împlinește și prințesa cade într-un somn adânc împreună cu toată împărăția. Ea trebuie salvată de un prinț, al cărui sărut o poate trezi din somnul adânc.

Albă ca zăpada și cei șapte pitici

Disney

Albă ca zăpada este o prințesă a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor 7 pitici, care se ocupau cu grădinăritul. Ajunsă aici, ea se adăposește în casa acestora, împrietenindu-se cu ei. Trufașa regină, aflând că prințesa trăiește, pune la cale diverse planuri pentru a o ucide, piticii nu reușesc să o salveze și o înmormântează într-o raclă de cleștar. Când cel mai reușit plan al împărătesei pare dus la bun sfârșit, un prinț își face apariția și schimbă totul.

O poveste încâlcită

Disney

Când cel mai căutat bandit al regatului, Flynn Rider, se ascunde într-un turn misterios, este luat ostatic de Rapunzel, o frumoasă captivă acolo, care are un păr blond, lung și magic. Rapunzel, care caută biletul de ieșire din turnul unde a fost ferecată timp de mulți ani, face o înțelegere cu frumosul hoț și duo-ul atipic pune la cale un plan de evadare, alături de un cal super-polițist, Maximus, un cameleon super-protector, Pascal, și o gașcă de tâlhari aspri.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar