Trilogia Singur acasă

                Cu siguranță, nu există cinefil care să nu fi auzit de Singur acasă. Dar în caz că nu ați auzit. țin să vă spun că primele 3 filme au fost difuzate de PRO TV. De fapt, în fiecare an această serie este difuzată de posturile de televiziune, pentru că este printre puținele care surprind spiritul Crăciunului. Seria Singur acasă nu este orice film despre Crăciun, este CRĂCIUNUL. Momentan s-au realizat 5 filme Singur acasă. În această cronică voi vorbi doar despre primele 3, pentru că sunt cele mai bune și sunt singurele lansate pe DVD în România. Celelalte 2, din punctul meu de vedere, nu există, sunt filme făcute pentru televiziune. Este vorba să se facă și o parte a 6-a dar… Mai vedem. Acestă serie este despre bucuria sărbătorii în familie, dar fără familie. 🙂 Vă va binedispune cu siguranță, purtându-vă printr-un adevărat carusel emoțional.

Singur acasă

Singur acasă

                Singur acasă, titlu original Home alone, a fost realizat în 1990 și a fost regizat de Chris Columbus. Acest film l-a transformat pe Macaulay Culkin în vedetă. Acest regizor are un adevărat talent pentru comedie și a dovedit-o cu vârf și îndesat în Doamna Doubtfire și în Singur acasă 2: Pierdut în New York. Până în 1990, Culkin mai jucase doar în Uncle Buck. Datorită lui Columbus, acesta a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, o super-vedetă plătită cu zeci de milioane pentru fiecare rol. Dar ca orice copil vedetă, succesul i s-a urcat la cap și a luat-o pe arătură. Singur acasă spune povestea lui Kevin, un băiețel de 8 ani, ce este lăsat din greșeală singur acasă de părinții săi.

Singur acasă

                Cuplul format din Peter (John Heard) şi Kate McCallister (Catherine O’Hara) are patru copii: Buzz (Devin Ratray), Megan (Hillary Wolf), Linnie (Angela Goethals) şi mezinul Kevin. Mezinul familiei este mereu în dispută cu ceilalţi fraţi. Se apropie Crăciunul. Familia McCallister decide să petreacă sărbătorile la Paris. Cu ei pleacă şi unchiul Frank (Gerry Bamman) cu soţia Leslie (Terrie Snell) şi copiii lor. Kevin vrea să fie răsfăţat, se ceartă cu Buzz când îi mănâncă pizza cu brânză, se produce un domino uman şi fiecare are de suferit. Acesta este pedepsit şi trimis să doarmă în înfricoşătorul pod şi astfel e uitat ACASĂ.

Singur acasă

                La început, lui Kevin îi place să stea singur, dar apoi își dă seama că lucrurile nu sunt chiar așa de simple cum par. Problema apare când „bandiții uzi” vor să-i spargă casa. Dar Kevin nu se sperie aşa de uşor şi hotărăşte să-şi APERE CASA cu orice preţ. Urmează o luptă, extrem de amuzantă, plină de capcane pe care Kevin le întinde celor doi. Este foarte amuzant să vedeţi cum un copil de 8 ani poate umili prin inteligență niște bărbați în toată firea.

Singur acasă

                Din păcate, nu se mai fac astfel comedii, la care să râzi cu lacrimi ori de câte ori o revezi. Este un film pe care orice cinefil ar trebui să-l aibă la colecţie.

Singur acasă

                După cum spuneam mai sus, Macaulay Culkin este mezinul familiei, Kevin McCallister. De el depinde siguranţa casei. Cei 2 „bandiţi uzi” sunt Harry Lime şi Marv Merchants, interpretaţi magistral de Joe Pesci şi Daniel Stern. De ce se numesc cei 2 „bandiții uzi”?! Răspunsul e simplu: cartea lor de vizită este inundarea caselor jefuite. Dintre cei 2 bandiţi, preferatul meu este hoţomanul Harry, ştiţi voi… Tipul cu dintele de aur.

Singur acasă

                Singur acasă a primit 2 nominalizări la premiile Oscar pentru: cea mai bună muzică originală și cea mai bună coloană sonoră și 2 nominalizări la Globurile de Aur pentru: cel mai bun film și pentru cel mai bun actor în rol principal.

                Singur acasă s-a lansat în România pe DVD.

dvd1

Singur acasă 2: Pierdut în New York

Singur acasă 2: Pierdut în New York

                Singur acasă 2: Pierdut în New York, titlu original Home alone 2: Lost in New York, este continuarea primului film, realizată în 1992 și regizată de același Chris Columbus.

Singur acasă 2: Pierdut în New York

                Familia McCallister se pregătește de plecare în Florida pentru a petrece Crăciunul acolo. Începe iar agitația în rândul mulțimii de frați, surori, veri, părinți și mătuși. Doar Kevin rămâne calm. Din păcate, se pierde în aeroport și nu ajunge în avionul care zboară spre  New York.

Singur acasă 2: Pierdut în New York

                Dar nu este disperat, pentru că toate cărțile de credit au rămas în posesia lui. Astfel, Kevin se cazează la Plaza Hotel. Aici își satisface toate fanteziile culinare, trebuind tot timpul să-i păcălească pe angajații vigilenți ai hotelului. Ieșit la o plimbare prin oraș, Kevin se întâlnește cu cei doi hoți din primul film, Harry și Marv. De această dată, cei 2 și-au schimbat numele în „bandiții lipicioși”. Singurul lor gând este să se răzbune pe copilul care le-a făcut zile fripte în primul film.

Singur acasă 2: Pierdut în New York

Nu uita sa citesti
Related Posts

                Acesta scapă și se împrietenește cu doamna cu porumbeii (Brenda Fricker), o femeie ce-și deschide inima în fața lui după ani de zile în care nu a mai comunicat cu nimeni. Când Kevin află că cei 2 hoți vor să spargă un magazin de jucării pentru a fura banii care trebuie donați la orfelinat, lui Kevin îi rămâne un singur lucru de făcut! PROTEJAREA ÎNCASĂRILOR!!!

Singur acasă 2: Pierdut în New York

                Aceasta este una din acele continuări care este la fel de bună ca filmul original. Este demențial să revezi cum bandiții o pățesc pentru a 2-a oară!

                Singur acasă 2 s-a lansat în România pe DVD.

dvd2

Singur acasă 3

Singur acasă 3

                Singur acasă 3, titlul original Home alone 3, este un film realizat în 1997, regizat de Raja Gosnell, după un scenariu scris de John Hughes. Este primul film din serie în care rolul principal nu este jucat de Macaulay Culkin și regizorul nu este Chris Columbus. De această dată, un băiat bolnav de varicelă trebuie să-și apere casa de o bandă de criminali. Din punctul meu de vedere, deși s-ar putea să fiu criticat, acesta este cel mai bun film al seriei.

Singur acasă 3

                Patru spioni versati și hoți de tehnologie industrială de ultimă oră: Petr Beaupre (Olek Krupa), Alice Ribbons (Rya Kihlstedt), Burton Jernigan (Lenny Von Dohlen) și Earl Unger (David Thornton) fură un cip ultrasecret de la Air Force.

Singur acasă 3

                Pentru a trece cu bine de paza aeroportului din Chicago, spionii ascund microcipul într-o mașinuță cu telecomandă. Doar că în harababura de la aeroport, jucaria în care este ascunsă o avere de sute de milioane de dolari ajunge din greșeală la morocănoasa doamnă Hess (Marian Seldes).

Singur acasă 3

                Aceasta are o slăbiciune pentru vecinul ei de numai opt ani, năzdravanul Alex Pruitt (Alex D. Linz) și îi face cadou mașina. În disperare de cauză, cei patru hoți iau decizia de a sparge toate casele de pe strada doamnei Hess pentru a găsi cipul.

Singur acasă 3

                Alex, care este bolnav de varicelă și stă singur acasă, vede toată tărășenia, și-și anunță familia că a văzut infractori periculoși pe strada lor. Știind că băiețelul are o imaginație bogată, nimeni nu-l crede. Când infractorii își dau seama unde este de fapt mașina, Alex nu poate face decât un singur lucru: SĂ-ȘI APERE CASA!

Singur acasă 3

                 Este superb să vedeți cum de această dată 4 infractori cad în capcanele „high tech” ale piciului de 8 ani. Un rol fenomenal îl are și papagalul familiei. Este imposibil să nu râdeți cu lacrimi când vedeți prin ce trec hoții pentru a pune mâna pe cip. Dacă vor reuși sau nu veți vedea doar urmărind această comedie spumoasă.

                Singur acasă 3 s-a lansat în România pe DVD.

dvd3

                Pentru colecționari, cei de la Odeon Film au pregătit un boxset de colecție cu cele 3 filme. Se mai găsește în magazinele DIVERTA, iar separat s-ar putea să le găsiți pe cineshop.

box

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise