Omul din stele, senzațional

0

                Omul din stele, titlu original Starman, un SF regizat de John Carpenter lansat în 1984, după un scenariu scris de Bruce A. Evans, Raynold Gideon și Riesner Dean (nemenționat). Pe baza filmului s-a realizat un serial scurt de televiziune cu același nume, în 1986.

Omul din stele

                În 20 august 1977 pământenii lansează în spațiu Voyager II din Cape Kennedy. La bordul navei sunt fotografii cu Pământul, salutări verbale (în 54 de limbi printre care și limba română) și o compilație muzicală. Voyager II e invitația pământenilor către alte specii inteligente din Univers: „Vă rugăm veniți și vizitați planeta Pământ.” O singură navă răspunde semnalului.

Omul din stele

                La intrarea în atmosfera Pământului, nava extraterestră este atacată de aeronave militare și trebuie să aterizeze forțat în Chequamegon Bay, Wisconsin. Singura problemă e că extraterestrul nu are formă umană. Dar ajunge la o cabană în care locuiește de Jenny Hayden și găsește o șuviță din părul lui Scott, soţul decedat al acesteia. Folosindu-se de ADN-ul acesteia creează o clonă adultă a acestuia pe care o folosește pe post de gazdă.

Omul din stele

                Împreuna cu Jenny, Omul din stele pornește la drum pentru a ajunge la locul de întâlnire cu nava ce îl va duce înapoi acasă. Pe parcursul călătoriei, prin experiențe directe sau prin intermediul explicațiilor date de Jenny, Omul din stele învață ce este umanitatea. Singura problemă e că sunt și urmăriți de armată. Oare vor ajunge la destinație?! Va reuși omul din stele să ajungă acasă?!

Omul din stele

Karren Allen e Jenny Hayden, o văduvă  amețită de alcool și amintiri dureroase. E și-a pierdut soțul într-un accident și încă nu a reușit să treacă peste moartea acestuia;

jenny

Jeff Bridges e Omul din stele. E un extraterestru care ajunge pe Pământ și creează o clonă adultă a fostului soț al lui Jenny, care a fost zugrav.

scott

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

                Omul din stele e de fapt o bilă de lumină până ia forma umană. O idee extraordinară. Am văzut multe filme cu extratereștrii și aceasta e o formă extraterestră pe care nu am mai văzut-o. Deși nava extraterestră răspunde la un semnal transmis de noi, forțele aeriene americane tratează nava ca fiind o amenințare. Câteodată parcă nu știm ce vrem. Omul din stele e foarte deștept, adaptându-se rapid la viața de pe Pământ și imită comportamentul celorlalți.

Omul din stele

                De exemplu nu știe să conducă. Dar o vede pe Jenny ce face aceasta și o imită. La culoarea roșie oprește, la verde mergem ia departe iar la culoarea galbenă accelerează. El crede că ceea ce face e bine pentru că așa conduce și ea, chiar dacă îi pune viața în pericol. Nu distinge binele de rău.

Omul din stele

                Deși la început e ostilă ajunge să îl respecte pentru ca mai apoi să se îndrăgostească de omul din stele. Cel mai interesant în Omul din stele e probabil abordarea lui Bridges de a juca o creatură dintr-o altă lume: modul în care se mișcă, gesturile sale, felul în care vorbește. Astfel a dovedit că deși e tânăr (avea doar 35 de ani) e un talent. Înainte de această peliculă a jucat în SF-ul Tron, dar voi scrie un scurt review despre acest film după ce o să-l revăd.

Omul din stele

                Performanța sa nu a fost trecută cu vederea de critici, Jeff Bridges primind o nominalizare la globurile de Aur şi una la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Inițial pentru acest rol au fost luați în considerare Kevin Bacon și Tom Cruise. Cum aceștia au fost ocupați cu alte proiecte lui Bridges i-a revenit rolul. Nici nu pot să-mi imaginez cum l-ar fi jucat pe Omul din stele Cruise sau Bacon.

Omul din stele

                Știați că locația unde Omul din stele trebuie să se întâlnească și să ajungă pe nava mamă e situată lângă Winslow, Arizona. Conform National Geographic locația are 1,6 km lățime, 174 metri adâncime şi o vechime de 49.000 de ani?

                Omul din stele s-a lansat în România pe DVD. de EmpireFilm şi face parte din prima ediţie SONY CLASSIC MOVIES. Teoretic ar trebui să-l puteţi cumpăra din magazine cu doar 10 lei. La elemente speciale veţi putea viziona cum a fost realizat filmul şi include videoclipul melodiei „All I have to do is dream”, melodie cântată de Karen Allen şi Jeff Bridges.

Omul din stele

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata