Arlington road, atipic

0

            Arlington road e un thriller atipic lansat în 1999 regizat de  Mark Pellington după un scenariu scris de Ehren Kruger. Scenariul scris de Kruger a fost descoperit atunci când a câștigat concursul de scenaristică Nicholl Fellowship ținut la Academia de film și șttințe. Subiectul filmului e unul actual: terorismul. Ce putem face pentru a-l combate?! Înainte nu-mi plăceau filmele care nu se terminau cum îmi plăceau mie. Dar între timp mi-am mai schimbat gusturile.

Arlington road

                Profesorul Michael Faraday a rămas văduv după ce soția sa Leah, agent FBI e ucisă în misiune. El încă încearcă să treacă peste moartea sa. Totul e în regulă până în momentul în care soții Lang îi devin vecini. După ce Michael îi salvează viața lui Brady, fiul familiei Lang, aceștia devin prieteni. Dar relația lor începe să se destrame atunci când aceștia încep să se comporte pe zi ce trece tot mai ciudat. Singura problemă e că Michael începe să bănuiască că soții Lang sunt autorii unei conspirații care va avea loc tocmai pe Arlington Road. Oare chiar așa să fie sau e doar închipuirea lui?

Arlington road

Jeff Bridges e Michael Faraday, profesor la universitate care predă un curs despre teroeism;

michael

Hope Davis e Brooke Wolfe, fost asistentă a lui Michael. Ea devine iubita acestuia după ce Leah e ucisă în misiune;

brooke

Tim Robbin și Joan Cusack sunt soții Oliver și Cheryl Lang, cei pe care Michael îi bănuie de tot felul de conspirații;

oliver-si-cheryl

Mason Gamble e Brady Lang, prietenul cel mai bun al lui Grant;

brady

Spencer Treat Clarck e Grant Faraday, fiul lui Michael. Acesta se apropie foarte mult de familia Lang;

grant

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

Robert Gossett e FBI Agent Whit Carver, fostul partener al lui Leah şi prietenul lui Michael.

carver

            Jeff Bridges și Tim Robbins fac din două roluri de nota 10. Jeff Bridges e profesorul de terorism a cărui soție e ucisă într-un raid FBI făcut de mântuială. Ca profesor e magnific. Ține prelegeri, la ore rulează prezentări cu mari atacuri teroriste și face excursii pe teren. El e de părere că marile evenimente teroriste nu sunt opera unei persoane izolate.

Arlington road

            Cel mai elocvent exemplu e în momentul în care personajul interpretat de Bridges expune teoria sa cu atentatul din Saint Louis. În urmă cu 14 luni, într-o luni din ianuarie, peste 60 de funcționari s-au dus la servici în clădirea federală Roosvelt din orașul St Louis. Într-un camion din fața clădirii erau ascunse 22 de kg de explosiv C4. Mașina aparținea unui electrician de 33 de ani, pe nume Dean Scobee. La detonare a spulberat strada pe care se afla clădirea ucigând o mulțime de oameni printre care și copii. Faraday e de părere că Scobee nu avea cum să pună la cale un plan atât de bine pus la punct de unul singur. Dar nu s-au găsit dovezi că lucrează cu altcineva iar americanii pentru a se simți în siguranță aveau nevoie de un nume. Astfel Scobee a fost scos țap ispășitor. Sau cel puțin aceasta e părerea lui Faraday.

Arlington road

            Tim Robbins îl interpretează magnific pe Oliver Lang, vecinul lui Faraday. Aceasta îi e recunoscător lui Michael că i-a salvat fiul dar a re un comportament care ridică semne de întrebare. Michael începe să-l bănuiască că are altă identitate în momentul în care primește în poștă scrisori pe adresa pe care stă Oliver dar cu alt nume. Trebuie să recunoaștem că e suspect dar până la terorism e cale lungă. Michel predă un curs de terorism la școală poate și de aceea tot ce i se pare suspect socotește a fi un act de terorism. Dar vă las pe voi să vedeți ce întorsături de situație au loc în acest film. Nimeni nu e ce pare a fi.

Arlington road

            Subiectul e unul incitant. Chiar dacă până în 1998 au avut loc câteva atentate teroriste, după atacurile din 11 septembrie 2001 aceste atacuri s-au intensificat. Nu doar la americani ci și în Europa (Germania, Spania, Anglia, Franța ș.a.m.d). Bine că în România nu au avut loc astfel de atacuri. Momentan am fost ocoliți. Întrebarea care trebuie să ne-o punem e cum putem prezice aceste atacuri. Cum trebuie pregătiți cei care se ocupă de protecția noastră pentru a preveni astfel de atacuri? Indiferent cât de bine ma fi pregătiți teroriștii găsesc o cale să arunce ceva în aer. Din punctul meu de vedere nu avem cum să preîntâmpinăm astfel de situații dar putem să ne rugăm să nu ni se întâmple nou.

Arlington road

            Cu siguranță Arlington road e un film de văzut și revăzut. În caz că nu l-ați vizionat sper că am reușit să vă fac cel puțin curioși să-l vizionați.

            Arlington road a fost lansat în România pe DVD de EmpireFilm şi face parte din prima ediție SONY CLASSIC. Teoretic ar trebui să-l puteți cumpăra din magazine cu doar 10 lei.

Arlington road

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata