Mia and the White Lion, o prietenie adevărată

Din 8 februarie la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

0

Mia and the White Lion este un film regizat de Gilles de Maistre după un scenariu scris de Prune de Maistre și William Davies.

Din distribuție fac parte: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent și Langley Kirkwood.

Am văzut Mia and the White Lion la Grand Cinema Băneasa. Filmul spune povestea Miei, o fetiță de 11 ani care își vede viața dată peste cap atunci când familia ei se mută în Africa pentru a se ocupa de o fermă de lei.

Spre deosebire de fratele ei care se acomodează repede în Africa, Mia întâmpină dificultăți, căci nu este o mare iubitoare de animale, nu îi place viața de acolo și îi este dor de prietenii ei din Anglia. La școală, are tot felul de conflicte și nu poate accepta schimbarea majoră care s-a produs în viața ei.

Totul se schimbă când la fermă se naște un pui de leu alb, care primește numele – Charlie – și devine treptat cel mai bun prieten al Miei.

Cei doi sunt de nedespărțit, însă Charlie crește și, pe măsură ce se face din ce în ce mai mare, poate deveni un pericol pentru Mia.

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Pelicula tratează subiecte, cum ar fi: devotamentul Miei față de leul ei, mitul unui leu alb care ar trebui să se întoarcă la tribul său și metodele dubioase ale tatălui Miei de a vinde leii crescuți la fermă.

Mia and the White Lion prezintă o dramă de familie, o aventură periculoasă în savană, o critică a legilor din Africa de Sud care permit încă împușcarea leilor în spații închise doar pentru amuzamentul unor persoane foarte bogate care se pozează cu “trofee”, adică animale ucise.

Scenariul este simplu, însă mesajul este puternic. Animalele sălbatice merită să fie protejate de lege, iar prezervarea vieții sălbatice din Africa ar trebui să fie o misiune importantă pentru toți.

Magia peliculei izvorăște din regia lui Gilles de Maistre, care a filmat această producție timp de trei ani, de când leul alb era pui, până la maturitatea lui, astfel încât filmul nu utilizează dubluri când vine vorba de realizarea scenelor de interacțiune dintre actrița care o interpretează pe Mia și animalul sălbatic.

Distribuit de Ro Image 2000, Mia and the White Lion ajung în cinematografe vineri, 8 februarie 2019. Vizionare plăcută!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata