“Barbie în echipa spioanelor”, Barbie are o misiune importantă

0

“Barbie în echipa spioanelor” (“Barbie: Spy Squad”) este o animație pentru copii regizată de Conrad Helten, produsă de Margaret M. Dean și Shareena Carlson, având la bază un scenariu scris de Marsha Griffin și Kacey Arnold.

“Barbie în echipa spioanelor”

Barbie este, cu siguranță, cea mai cunoscută păpușă pentru copii. Ea a fost lansată de o companie americană în martie 1959. Ruth Handler, o femeie de afaceri, este cea care a creat-o, folosind ca sursă de inspirație o păpușă din Germania numită Bild Lilli. Așadar, Handler este responsabilă pentru crearea păpușii care a revoluționat lumea mondială a jucăriilor. Astăzi, Barbie este una din cele mai apreciate păpuși, iar copiii sunt fascinați de ea. Dar cum i-a venit lui Handler ideea să creeze o astfel de păpușă? Ea a declarat că s-a gândit pentru prima dată să o creeze pe Barbie atunci când își privea fetița jucându-se cu păpuși de hârtie. Și știm ceea ce a urmat după acest moment. Ruth și-a dat seama că ar putea fi o afacere bună și a lansat faimoasa păpușă Barbie, care a încântat milioane de copii și continuă să facă acest lucru și în prezent.

“Barbie în echipa spioanelor”

Dar să revenim la animația noastră. “Barbie în echipa spioanelor” este o animație perfectă pentru copii, având un scenariu amuzant (chiar dacă este previzibil), personaje bine conturate și pline de farmec și o coloană sonoră foarte potrivită. Să îi dai lui Barbie un rol într-o animație este o idee inspirată, mai ales dacă ținem cont de popularitatea păpușii. Însă “Barbie în echipa spioanelor” nu este singura animație în care o putem admira pe Barbie.

“Barbie în echipa spioanelor”

De-a lungul timpului, au apărut numeroase animații în seria “Barbie”. Prima generație (1987) cuprinde – “Barbie and the Rockers: Out of this World” (1987) și “Barbie and The Sensations: Rockin’ Back to Earth” (1987).

A urmat cea de-a doua generație (2001-2009) care a cuprins 16 filme – „Barbie in the Nutcracker” (2001), „Barbie as Rapunzel” (2002), „Barbie of Swan Lake” (2003), „Barbie as the Princess and the Pauper” (2004), „Barbie: Fairytopia” (2005), „Barbie and the Magic of Pegasus” (2005), „Barbie: Mermaidia” (2006), „The Barbie Diaries” (2006), „Barbie in the 12 Dancing Princesses” (2006), „Barbie Fairytopia: Magic of the Rainbow” (2007), „Barbie as the Island Princess” (2007), „Barbie Mariposa” (2008), „Barbie & the Diamond Castle” (2008), „Barbie in A Christmas Carol” (2008), „Barbie Thumbelina” (2009) și „Barbie and the Three Musketeers” (2009).

Am urmărit primele patru animații din această listă – „Barbie in the Nutcracker” (2001), „Barbie as Rapunzel” (2002), „Barbie of Swan Lake” (2003) și „Barbie as the Princess and the Pauper” (2004) – deoarece eu fac parte din generația a doua. Când a apărut animația din 2001 aveam 9 ani și eram o mare fană a păpușii Barbie. Chiar dacă a trecut mult timp de atunci și nu îmi mai amintesc bine aceste animații, pot spune că “Barbie în echipa spioanelor” își păstrează din farmecul vechilor animații “Barbie” și sunt sigură că cei mici vor fi încântați să urmească noua misiune a păpușii și a prietenelor ei.

Cea de-a treia generație cuprinde – „Barbie in A Mermaid Tale” (2010), „Barbie: A Fashion Fairytale” (2010), „Barbie: A Fairy Secret” (2011), „Barbie: Princess Charm School” (2011), „Barbie: A Perfect Christmas” (2011), „Barbie in A Mermaid Tale 2” (2012), „Barbie: The Princess & the Popstar” (2012), „Barbie in The Pink Shoes” (2013), „Barbie: Mariposa & the Fairy Princess” (2013), „Barbie & Her Sisters in A Pony Tale” (2013), „Barbie: The Pearl Princess” (2014), „Barbie and the Secret Door” (2014), „Barbie in Princess Power” (2015), „Barbie in Rock’n Royals” (2015), „Barbie and Her Sisters in The Great Puppy Adventure” (2015) și „Barbie: Spy Squad” (2016).

Așadar, au fost lansate până acum 32 de animații Barbie” și urmează să apară pe marile ecrane încă două – „Barbie: Island Adventure” (data premierei nu a fost încă anunțată) și „Barbie And Her Sisters In A Puppy Chase” (premiera va avea loc în toamna lui 2016).

“Barbie în echipa spioanelor”

În “Barbie în echipa spioanelor”, Barbie și prietenele ei cele mai bune – Teresa și Renee – sunt niște gimnaste talentate care muncesc mult pentru olimpiadă. În timpul unei probe pentru calificarea la olimpiadă, Barbie nu reușește să facă față presiunii și ratează ultima săritură, însă, în ciuda acestui lucru, cele trei reușesc să obțină calificarea.

“Barbie în echipa spioanelor”

După acest eșec parțial, Barbie, Teresa și Renee sunt invitate la picnic de mătușa Zoe. Însă invitația se dovedește a fi de fapt o propunere interesantă și, în același timp, periculoasă deoarece mătușa Zoe lucrează la o agenție de spionaj. Aceasta le oferă fetelor șansa de a deveni spioane pentru a ajuta agenția să prindă un hoț de diamante.

“Barbie în echipa spioanelor”

Desigur, veți putea anticipa tot ceea ce se întâmplă în această animație, de la dialog la scenariu, la tipurile de gadget-uri pe care fetele le folosesc în misiune. Le-ați văzut deja în alte filme, însă singura diferență este că Barbie, Teresa și Renee folosesc toate aceste lucruri și mesajul Girl Power la capacitate maximă.

“Barbie în echipa spioanelor”

“Barbie în echipa spioanelor” reușește să își mențină farmecul, în ciuda faptului că totul este foarte previzibil. Copiii vor fi, cu siguranță, încântați de această animație, iar părinții nu vor fi, probabil, la fel de entuziasmați, însă sunt convinsă că animația va reuși să le mențină interesul până la final.

“Barbie în echipa spioanelor”

În concluzie, “Barbie în echipa spioanelor” este o nouă animație încântătoare din franciza “Barbie”. Este previzibilă și poate ridicolă, pe alocuri, dar cuprinde scene amuzante și reușește să vă facă să uitați de ceea ce nu funcționează cum trebuie în această animație. O puteți urmări în cinematografele din România începând cu 1 aprilie 2016, fiind distribuită de Ro Image 2000.

poster

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar