Captain America: Război civil, prima şi ultima mea experienţă 4Dx

2

                Captain America: Război civil, titlu original Captain America: Civil War, e al 13-lea film din seria MARVEl şi al 3-lea film din seria Captain America. Regizat de fraţii Anthony şi Joe Russo, după un scenariu scris de Christopher Markus şi Stepehen McFeely e şi cel mai bun film din serie.  L-am vizionat ieri în 4Dx, dar nu mi-a plăcut deloc. E adevărat, 4Dx oferă o altă experienţă (e tot ce promite: scaune mișcătoare, lumină, apă, miros, vânt), dar nu e pentru mine. Când e acţiunea în toi încep să se mişte scaunele. Plus că la un moment dat mai dă şi cu abur şi nu văd filmul. M-am gândit să încerc şi eu că toată lumea îl lăuda. În plus ecranul e ceva mai lung ca în sălile mijlocii din Iullius Mall Timişoara. Eu când merg la un film 3D vreau să-l văd pe un ecran cât mai mare şi cât mai bine posibil, cum nu-l pot viziona acasă. În blus biletul mi se pare enorm de scump (37 de lei în weekend şi 33 de lei în timpul săptămânii după ora 17) pentru ceea ce oferă. Dintre IMAX 3D şi 4Dx cu siguranţă de acum încolo când voi avea ocazia voi merge la IMAX 3D. Pe IMAX 3D aş mai vrea să vizionez în acest an: X-Men: Apocalypse, Warcraft, Doctor Strange, Suicide Squad, Legenda lui Tarzan, Ziua Independenţei 2, Assassin’s creed şi Star Wars: Rogue one.

Captain America

                Filmul începe în 1991 cu prima misiune a soldatului Iernii. De ce vă spun asta? Pentru că e foarte important. Veţi afla de ce doar la cinema. În continuare acţiunea se mută în prezent, la un an după acţiunea din Avengers: Age of Ultron.  Steve Rogers conduce o noua echipă de Răzbunători, care se luptă pentru a proteja umanitatea. Din păcate, o misiune iese prost în Wakanda (Nigeria) și se pierd vieți omenești nevinovate. Chair dacă misiunea și-a atins obiectivul, o parte din oameni consideră că acești „justițiari” ar trebui ținuți în frâu. Pentru aceasta se vrea semnat tratatul de la Sokovia pentru a limita libertățile individuale. Astfel echipa de răzbunători se împarte în două:  cei care semnează legea și cei care nu. Ce se va întâmpla de acum încolo vă las pe voi să vedeți doar la cinema.

Captain America

Echipele răzbunătorilor sunt formate din:

i) Echipa lui Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.): Prince T’Chala/Black Panther (Chadwick Boseman), Natasha Romanoff/Văduva Neagră (Scarlett Johansson), Vision (Paul Bettany), James Rhodes/War Machine (Don Cheadle);

echipa iron

ii) Echipa lui Steve Rogers/Captain America (Chris Evans): Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie), Scott Lang/Ant-man (Paul Rudd),  Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner), Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Bucky Barnes/Winter soldier (Sebastian Stan);

echipa captain

Bineînţeles îşi va mai face apariţia Peter Parker/Spider-man (Tom Holland) care e un adolescent care îşi foloseşte puterile pentru a-l impresiona pe Tony Star. El e cireaşa de pe tort.

spidy

Distribuţia e completată de:

Emily Van Camp care e Sharon Carter, nepoata lui Peggy Carter. Ea lucrează în CIA şi e aliata lui Steve Rogers;

Martin e Everett Ross, membru al centrului de contra terorism;

carter si ross

Daniel Brühl e Helmut Zemo un colonel a cărui familie a fost ucisă în timpul luptelor răzbunătorilor din Sokovia. Scopul acestuia e acela de a-i dezbina pe răzbunători şi să-i facă să lupte unul împotriva celuilalt;

zemo

William Hurt revine în rolul Thadeus „Thunderbolt” Ross, fostul general cre l-a capturat pe Hulk, iar acum a devenit secretar de stat;

thunderbolt

Nu uita sa citesti

Bad Boys for Life

Spies in Disguise

și Frank Grillo care e Crossbones răspunzător pentru dezastrul din Wakanda.

crossbones

                Marii absenți au fost Thor și Hulk, dar și fără ei bătălia e de porporții epice. Ca de obicei cei de la MARVEL nu se puteau abține ca după fiecare punct dat să bage o glumă. Că de… N-ar fi MARVEL. De aceea mi-a pplăcut mai mult Batman v Superman pentru că a fost foarte serios. Cred că cei de la MARVEL sunt speriați că în cazul în care ar face un film serios, acel film nu ar avea succes. Din punctul meu de vedere se înșeală amarnic, dar filmele serioase nu sunt stilul lor.

Captain America

                Le mulțumim fraților Russo pentru că au pus pe harta MARVEL și Bucureștiul. Bineînțeles cine ar putea să fie român în afară de Sebastian Stan care chiar și are o replică în română. ;).  Deși scenele nu sunt filmate la noi, nici nu vă veți da seama de acest lucru. În plus veți afla cu au murit părinții lui Tony și cine i-a ucis. Teoretic Rober Downey Jr. Trebuie să mai apară doar în Avengers: Infinity War. Mă bucur că s-a răzgândit și că a apărut și în acest film. În plus sunt discuții că va juca în Iron man 4 și va avea și o apariție în Spider-man: Homecoming. Pe viitor nu am nici cea mai vagă idee cine ar putea să-l înlocuiască pe acesta. Nu știu un alt actor care să aibe carisma lui.

Captain America

                Războil civil e primul film care nu pune accent pe echipa de răzbunători. Echipa nu e importantă, ci alegeriledificile și neputința de a face alegri sunt în prin plan. Acel tratat care trebuie sau nu semnat e cel care va crea tensiuni în echipă. Fiecare din răzbunători are motivele sale de a semna sau nu tratatul. E pentru prima dată când l-am văzut pe Tony Stark hotărât să facă „ceea ce trebuie”. De obicei el era gică contra. Acum lucrurile se schimbă, cel mai mare impact având ce s-a petrecut în Sokovia.

Captain America

                Nu am putut să nu remarc costumul lui Black Panther, care apare îpentru prima dată în scemnă când trebuie semnat tratatul la Viena. Dar lucruruile iau o întorsătură groaznică și tatăl său e ucis. Astfel prințul T’Chala devine rege pest Wakanda, iar scopul său e acela de a-și răzbuna tatăl. Vinovat e nimeni altul decât Bucky Barnes. Dar oare chiar el să fie?! Veți afla vizionând filmul la cinema.

Captain America

                Război civil are un scenariu captivant care are legătură cu tot ce s-a întâmplat până acum. În final totul începe să prindă contur în universul MARVEL și eu aștept cu mare nerăbdare continuările aventurilor acestor super eroi.  De această dată mi-a plăcut că super eroii nu mai distrug orașe, ci subiectul se bayeayă pe confruntarea celor două echipe. Dar până la urmă cine are dreptate?! Din punctul meu de vedere fiecare are dreptatea lui. Fiecare gândește în felul lui și fiecare crede că face bine ceea ce face. Problema e că adevărul e unde la mijloc și fiecare are dreptate în felul lui. Nu pot spune că am avut o echipă favorită. Fiecare tabără are argumente convingătoare, ceea ce vă va pune în dilemă. Cu cine țineți?! Cine va ieși câștigător.

Captain America

                Față de Age of Ultron  care a avut un villan lipsit de profunzime (chiar mi-a părut rău că nu a apărut și Loki) de această dată frații Russo au reușit să creeze un villan inteligent. Planul său de răzbunare m-a uimit. Inclusiv inteligența cu care reușește să-i ațâțe pe răzbunători unul împotriva celuilalt. Un alt plus al acestui film e Ant-man. Nu vă spun de ce să nu vă stric surpiza. Pot doar să vă spun că e de-a dreptul „GIGANTIC”. 😉

Captain America

                Paul Rudd și Tom Holland prin replicile lor aduc comicul în prim plan. Să vă spun cintit mi-e tare frică de noul film Spider-man. Sper doar să nu fie cum a fost Ant-man multă comedie și abia pe final acțiune. Dacă nu v-am convins prin acest review să mergeți să vizionați filmul, poate vă va convinge trailer-ul:

PS: Rămâneţi în sala de cinema când începe genericul de final. Veţi avea parte de 2 scene surpriză.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

2
Postează un comentariu

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Denisa Recent comment authors
Denisa
Vizitator
Denisa

Probabil cel mai bun film facut de Marvel!

Denisa
Vizitator
Denisa

Un film extraordinar de bunm poate cel mai bun facut de Marvel!