“Cars 3”, o nouă generaţie de maşini de curse

CARS 3 (MAŞINI 3) - din 16 iunie la cinema!

“Cars 3” este o animaţie 3D produsă de Pixar Animation Studios şi lansată de Walt Disney Pictures.

“Cars 3” reprezintă a treia animaţie din îndrăgita serie “Cars” şi al 18-lea film semnat de Pixar. Regia aparţine lui Brian Fee, iar scenariul este scris de Kiel Murray, Bob Peterson şi Mike Rich.

Luna iunie îmi aduce două animaţii pe care le aştept cu nerăbdare. Prima este “Cars 3”, iar a doua “Despicable Me 3”. De aceea, mă bucur că am putut să ajung la avanpremiera animaţiei “Cars 3” care a avut loc miercuri la Cinema City Afi Palace Cotroceni. În opinia mea, Brian Fee şi întreaga echipă reuşesc să găsească formula corectă pentru a oferi publicului un sequel excelent realizat din toate punctele de vedere. Pixar continuă, astfel, să înregistreze succes după succes şi cuvântul eşec pare să îl ocolească deoarece de la primul film “Toy Story” lansat în 1995, Pixar nu a dat greş nici măcar o dată, ceea ce este, cu adevărat, impresionant.

“Cars 3”, asemenea primelor două producţii din franciză, păstrează glumele, umorul personajelor şi aduce o poveste bine scrisă care îi va încânta atât pe cei mici, cât şi pe cei mari. Spre deosebire de “Cars” şi “Cars 2” care au tratat teme precum importanţa prieteniei şi cum învăţăm să fim deschişi şi să comunicăm cu persoanele care sunt alături de noi, “Cars 3” mi se pare cel mai matur film al seriei. Fulger McQueen se află într-un moment greu şi trebuie să înveţe cum poate să treacă dintr-o etapă din viaţa sa la alta care presupune schimbări, nu tocmai uşoare de acceptat. Însă, în ciuda unei teme mai serioase, animaţia menţine aceeaşi abordare optimistă specifică seriei.

Cel mai bun lucru la “Cars 3” este că se întoarce la originile sale, la cursele de maşini. Filmul doi a încercat să fie mai mult unul de acţiune, însă acesta revine la tema principală a francizei, cursele pentru maşini şi dorinţa de autodepăşire.

În “Cars 3”, Fulger McQueen deţine cinci cupe Piston şi se bucură de o carieră fantastică, de admiraţia fanilor, de sprijinul prietenilor şi de atenţia presei. Dar lucrurile se schimbă mult prea repede, căci îşi face apariţia o nouă generaţie de maşini, în frunte cu Jackson Vârtej. Noile maşini ultramoderne îi ameninţă atât supremaţia, cât şi încrederea în forţele proprii. Astfel, Fulger se află într-un moment de criză: va fi acesta sfârşitul carierei sale sau va putea să redevină campion mondial?

Fulger începe un antrenament nu doar pentru a deveni mai rapid, ci şi pentru a-şi redobândi atitudinea care l-a propulsat în vârful ierarhiei. McQueen se bazează pe vechi şi noi prieteni şi caută răspunsuri pentru a lua decizia potrivită.

Chiar dacă Fulger este faimos şi străbate ţara pentru a se antrena, animaţia pune accent pe relaţia dintre el şi prietenii apropiaţi care îi sunt alături în acest proces de înţelegere, autodepăşire şi acceptare. Dacă în primul film al seriei, Fulger era o maşină de curse care se bucura de succes, nepăsându-i de nimeni şi dând dovadă de aroganţă, acum el este matur, apreciază sprijinul prietenilor şi ştie că fără ei nu ar fi putut să ajungă atât de departe în carieră. De asemenea, gestul său de la sfârşitul filmului (veţi vedea despre ce este vorba când veți viziona pelicula) subliniază maturitatea şi evoluţia personajului.

Fulger McQueen este starul universului “Cars 3”, iar Pixar nu ne lasă nicio clipă să uităm acest lucru. Însă, sunt şi alte personaje care ajută seria să funcţioneze atât de bine. Preferatul meu este, cu siguranţă, Bucşă. Ador naivitatea şi, totodată, devotamentul şi bucuria acestui personaj. Cruz Ramirez este unul din personajele noi care nu vor trece neobservate. Ea este expertă în toate aspectele high-tech ale noilor versiuni de motoare de curse, simulatoare şi gadgeturi. Fiind o mare admiratoare a lui Fulger, se bucură când i se dă ocazia să îl antreneze, dar McQueen nu acceptă prea uşor noua tehnologie, rămânând fidel vechilor metode de antrenament. Pe parcurs, vom afla de ce a ales Cruz să devină instructor şi care este marele ei vis. De asemenea, în Fulger McQueen vedem trecutul maşinilor de curse, iar în Cruz viitorul curselor şi, desigur, al francizei.

În concluzie, “Cars 3” este sequel-ul pe care fanii seriei îl aşteptau deoarece aduce pe marile ecrane o poveste despre visuri, putere de muncă şi autodepăşire, motivaţii, abilitatea de a merge mai departe şi de a nu ceda în momente grele. Vom revedea personaje dragi, dar vom cunoaşte şi personaje noi şi interesante. Vom asista la curse palpitante de maşini şi vom fi alături de Fulger în noua etapă din cariera sa, deja legendară. Nu în ultimul rând, vom lua parte la confruntarea dintre vechea şi noua generaţie de maşini de curse.

“Cars 3” are premiera azi, 16 iunie 2017, în cinematografele din România, fiind distribuit de Forum Film.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar
wpDiscuz