Cartea junglei, prima mea experienţă IMAX 3D

0

                Cartea junglei, titlu original The jungle book,  e ecranizarea romanului cu acelaşi nume scris de Rudyard Kipling. De regie s-a ocupat nimeni altul Jon Favreau, regizorul care a resuscitat filmele cu super eroi (Iron man şi Iron man 2). Totodată a fost şi producătorul filmului. De scenariu s-a ocupat Justin Marks.  Am vizionat filmul în 3D azi la T-IMAX Timişoara alături de două prietene. Ce pot să vă spun. Îşi merită cei 4 lei în plus la bilet. E o altă experienţă. Eu vă spun cinstit, dacă aş avea de ales între 3D şi IMAX 3D aş alege cu siguranţă IMAX 3D. Dar mai e ceva. Chiar daca aveti ochelari 3D acasă, când mergeţi la film IMAX 3D mai trebuie să cumpăraţi o perche de ochelari speciali care costă 4 lei. Bineînţeles că la casa de bilete nu mi s-a spus. A trebuit să ies în timpul reclamelor pentru că nu se vedea bine. Fetele de acolo sunt puse doar să dea bilete, nu să informeze clientul.

Cartea junglei

                Acum ce e T-IMAX?! Ecranul e imens… E jumătate de teren de fotbal. Are o lăţime de 23 de metri şi o înălţime de 14 metri. Această tehnologie, IMAX 3D e cunoscută ca fiind cea mai bună din lume. Camera de proiectare încorporează 2 camere într-o singură carcasă. Am citit multe despre această tehnologie. Mă aşteptam să fac parte din film şi personajele să fie pe lângă mine. Dar nu e aşa. Se vede mult mai bine ca un 3D obişnuit şi ai senzaţia că iei parte la acţiune. Să nu vorbesc de 3D, care se vede mai bine ca acasă.

Cartea junglei

                Găsit de pantera Bagheera, Mowgli va fi dus în haita lupului Akela, unde face tot posibilul să se integreze printre prietenii săi patrupezi. Dar „puiul de om” foloseşte „trucuri” umane şi devine curând clar că integrarea sa în haită este un compromis. Dar are loc o secetă şi râurile din junglă seacă. Astfel rămâne descoperită piatra păcii. Atâta timp cât această piatră e vizibilă, nici un animal nu e voie să fie atacat. Dar venirea lui Shere Khan, care îi urăşte din inimă pe oameni după ce a fost desfigurat de floarea roşie, promite că va veni după puiul de om când ploaia va acoperi din nou această piatră.

Cartea junglei

                Astfel lupii trebuie să se hotărască, să-l apere sau nu pe Mowgli. Dar Mowgli ia decizia în locul lor. Pentru a salva viețile lupilor, hotărește să se întoarcă în lumea oamenilor. Aşa începe o călătorie ieşită din comun pentru Bagheera și Mowgli. Dar jungle ascunde multe pericole: pitonul Kaa, regale Louie și bineînțeles nu vor lipsi ursul Baloo și elefanții. Scenariul e și un pic modificat față de animația din 1967. Mai ales finalul. Dacă aveți ocazia, cu siguranță e un film de văzut pe IMAX 3D.

Cartea junglei

                E de apreciat că regizorul în mai toate scenele s-a folosit de lumina naturală.

Debutantul Neel Sethi e Mowgli, „puiul de om” crescut de Raksha (Lupita Nyong’o) și Akela (Giancarlo Esposito);

mowgli

Pantera Bagheera (voce Ben Kingsley) e animalul care are gijă ca puiul de om să ajungă cu bine la destinaţie. Încearcă să-l apere de furia lui Shere Khan;

Bagheera

Ursul Baloo (voce Bill Murray) e leneş, dar amuzant şi singura lui dorinţă e să-şi facă provizii pentru iarnă. După ce-i salvează viaţa lui Mowgli, acesta „îl are la mână”;

Baloo

Tigrul Shere Khan (voce Idris Elba) îi urăşte pe oameni deoarece a fost desfigurat de focul lor;

Shere-Khan

Pitonul Kaa (voce Scarlett Johansson) vă va cuceri pe loc prin privirea hinotizantă şi vocea seducătoare. În ochii ei Mowgli află cum de a ajuns în junglă;

kaa

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Regele Louie (voce Christopher Walken) e liderul maimuţelor, a cărui dorinţă e să afle de la copil secretul florii roşii.

louie

                Deși pe fundal veți auzi voci inconfundabile, din punctual meu de vedere Sethi îi eclipsează pe toți. El ține filmul în spate și prin ochii lui înțelegem jungla și regulile ei simple. Vă va uimi cu curajul și cu compasiunea sa pentru celelalte alte animale. Iar lupta finală cu Shere Khan face toţi banii. Pentru acest rol au fost căutați copii în Statele Unite, Anglia, Canada şi Australia. Până la urmă Sethi a avut câștig de cauză și se achită excelent de rol. Ca să vă imaginați, cei de la Disney au aproximat că în primul weekend filmul va avea încasări de maxim 75 de milioane de dolari. A avut încasări de 103,6 milioane de dolari, depăşind previziunile acestora. Bineînţeles că e în lucru continuarea acestui film.

Cartea junglei

                Nu vor lipsi cunoscutele melodii: I wanna be like you

şi The bare necessities.

https://www.youtube.com/watch?v=JKqjcMb9GH4

                Sethi e mai hotărât ca niciodată. El spunea: „Vreau să fac şi Cartea junglei 2. Nu ştiu ce zic cei de la Disney… Vreau să îl joc pe Mowgli în continuare, dar în acelaşi timp vreau să fiu un tip nou de supererou. Unul de care nu ştie nimeni încă. Nu neapărat ceva din DC sau Marvel, aş vrea să fiu o combinaţie a acestora!”

Cartea junglei

                Montajul e alert, dinamic şi ameţitor. Urmăririle prin junglă vă vor ţine cu „sufletul la gură”. Chiar dacă filmul a fost filmat cu ecran albastru veți fi surprinși de realismul animalelor. S-a acordat o mare atenție detaliiilor vizuale. Jungla e deasă iar în anumite momente ai senzația că e noapte deoarece lumina nu pătrunde prin coroanele dense ale copacilor.

giphy

                Dar să nu o lungim prea mult. Vă las să urmăriți trailer-ul atât dublat cât și subtitrat. Eu vă recomand din tot sufletul să-l vizionați subtitrrat pentru că vocile românilor nu se compară cu cele are americanilor. Când vor face și românii un film românesc Cartea junglei atunci voi merge să-l vizionez. Dar până atunci… probabil vor mai trece 2 secole, pentru că la noi regizorii români sunt preocupați să regizeze filme pentru premii, nu pentru public.

i) trailer subtitrat

ii) trailer dublat

the-jungle-book-390601l-1600x1200-n-1ccd7f61

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata