Cate Blanchett și Rooney Mara în primul trailer al filmului “Carol”

0

Cu noul său film “Carol”, actrița Cate Blanchett are șanse să primească o nominalizare la premiile Oscar. După rolul lui Jasmine din “Blue Jasmine”, film regizat de Woody Allen, care i-a adus mult râvnita statuetă Oscar, Blanchett interpretează în noua producție o femeie căsătorită din anii 1950, care riscă totul pentru a fi alături de femeia pe care o iubește.

Rooney Mara o interpretează pe cealaltă femeie, Therese Belivet. Ea lucrează într-un magazin și acolo o întâlnește pe Carol, alături de care începe o relație.

“Carol”

Este interesant faptul că regizorul filmului, Todd Haynes, a lucrat la un film asemănător: “Far From Heaven”, în care Julianne Moore interpretează o femeie din Connecticut care descoperă că soțul său duce o viață dublă, având o relație cu un bărbat. Acel film i-a adus lui Moore o nominalizare la Oscar și este foarte probabil ca și “Carol” să îi aducă lui Cate Blanchett o nominalizare sau, de ce nu, chiar premiul Oscar.

Din trailer, observăm că filmul redă bine eleganța anilor ’50. Acompaniat de melodia „My Foolish Heart”, trailer-ul ne prezintă perfect atmosfera acelei perioade când homosexualitatea era un subiect tabu.

Filmul are la bază cartea “The Price of Salt”, care a fost publicată în 1952. Autoarea Patricia Highsmith a folosit pseudonimul Claire Morgan la acea vreme din cauza subiectului tratat în carte. În 2004, Highsmith a povestit cum i-a venit ideea să scrie această carte. Locuia în New York și tocmai terminase de scris “Strangers on a Train”. Ea lucrase temporar într-un magazin de păpuși. Personajul Carol a fost inspirat de o femeie blondă pe care a văzut-o în magazin. Mai mult decât atât, Highsmith a folosit propria relație, pe care a avut-o cu o femeie din Philadelphia, care a pierdut custodia copilului său după finalizarea divorțului, ca sursă de inspirație.

“Carol” a avut premiera la Cannes unde a fost foarte bine primit. Filmul va rula în cinematografe începând cu data de 20 noiembrie. (SUA)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata