Câteodată fericire, câteodată tristețe…, legăturile de familie sunt sfinte

                Câteodată fericire, câteodată tristețe…, titlu original Kabhi Khushi Kabhie Gham…,  e o dramă indiană despre familie, lansată în 2001. De scenariu s-a ocupat Karan Johar, care e şi regizorul acestui film. Tatăl său, Yash Johar, a fost producător. Câteodată fericire, câteodată tristețe…, a câştigat 5 premii Filmfare Awards.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Cum se face că un tată nu-i spune niciodată fiului său cât de mult îl iubeşte? Mama repetă încontinuu cât de mult îşi iubeşte fiul indiferent dacă acesta ascultă sau nu. Dar asta nu înseamnă că un tată îşi iubeşte fiul mai puţin. Nimeni nu poate măsura dragostea pe care o are o mamă pentru fiul său, nici măcar mama respectivă. Pentru că nu există unitate de măsură pentru dragostea unei mame.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Faţă de alte filme indiene, prima parte a acestei producţii e dramă, iar următoarea parte vă va dispune. Dar în prima parte sunte nişte melodii triste de… Acţiunea începe în prezen,t când Rohan îşi vizitează bunicile. Astfel află de ce fratele său Rahul a plecat de acasă. Acţiunea ne poartă cu 10 ani în urmă când aflăm că Yashvardhan Raichand şi soţia sa, Nandini, şi-au crescut cei doi băieţi, pe Rahul şi pe Rohan, cu multă dragoste şi afecţiune. Yash a incercat să le transmită fiilor săi valorile, moştenirea şi tradiţiile familiei sale.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Pe de altă parte, Nandini avea alte vise şi aspiraţii pentru fiii săi. Dorea ca ei să trăiască visele pe care le-a avut ea în ceea ce priveşte viaţa sentimentală. Însă numai Rahul îi va urma sfaturile, deoarece între cei doi există o relaţie specială. Ei au o legătură neobişnuită, care îi permite femeii să-l simtă chiar şi atunci când acesta nu este în preajmă şi care o va ajuta să depăşească anii de tortură atunci când fiul său pleacă din casă. Dragostea aceasta s-a născut în trecut pentru un copil care a adus fericirea şi zâmbetul în viaţa ei.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Rahul a fost adoptat când acesta avea 2 zile, iar adopţia acestuia a fost ţinută secret. Era un subiect interzis în casa Raichand. Dar la vârsta de 8 ani, mama sa rămâne însărcinată şi astfel Rahul află adevărul. Dar în loc să-l schimbe în rău, acesta a devenit recunoscător şi devotat părinţilor săi, în special tatălui. Fiecare dorinţă, fiecare cuvânt al tatălui său devenea o poruncă nescrisă pentru el, pe care nu o încălca niciodată. Totul până în momentul în care se îndrăgosteşte.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Rahul se îndrăgosteşte de Anjali, o fată energică şi simplă din Chandni Chowk, care îşi iubeşte enorm sora, pe Pooja, şi are grijă de tatăl ei bolnav, Bauji. După ce tatăl ei moare, Rahul se însoară cu Anjali şi o duce acasă. Dar tatăl său avea alte planuri… Voia să-l însoare cu Naina. Dar… Tatăl său nu o va accepta niciodată pe Anjali. Această fată îl face pe Yash, un om mândru şi încăpăţânat, să uite că e tată şi îi aminteşte lui Rahul că e adoptat.  Astfel… Rahul se hotărăşte să-şi părăsească mama care l-a învăţat şi l-a încurajat să se îndrăgostească şi care în fiecare clipă îşi doreşte ca fiul său să se întoarcă acasă.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                Toate aceastea fiind ştiute, totul va depinde de Rohan. El promite că va reuni familia. Porneşte în călătoria vieţii căutându-şi fratele mai mare şi încearcă să-i amintească de familia sa. Oare va reuşi Rohan imposibilul?! Se va împăca familia?! Veţi afla doar urmărind acest film superb.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                „Crema” actorilor indieni face parte din această distribuție:

Amitabh Bachchan e Yash, un afacerist din New Delhi. Dominator, el vrea să aibă controlul asupra a ceea ce face toată familia.

Yash

Jaya Bhaduri e Nandini, soţia lui Yash. Ea are o legătură neobişnuită cu Rahul, care îi permite să-l simtă chiar şi atunci când acesta nu este în preajmă. Singura ei dorință e ca Rahul să revină acasă;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

nandini

Shah Rukh Khan e Rahul, fiul adoptat al lui Yash și al lui Nandini. El se simte dator părinților și încearcă să se revanșeze, îndeplinindu-le dorințele. Totuși… Se îndrăgostește de Anjali și astfel atrage mânia tatălui său asupra sa;

rahul

Hrithik Roshan e Rohan, fratele mai mic al lui Rahul și fiul biologic al lui Yash și al lui Nandini. Dorința lui e ca fratele său mai mare să se întoarcă acasă;

Rohan

Kajol e Anjali, fata de care Rahul se îndrăgostește și care îi va deveni soție. Fiind o femeie simplă din popor și săracă, ea nu e acceptată ca noră de Yash;

Anjali

Kareena Kapoor e Pooja, sora lui Anjali. E o fată sofisticată, care-l ajută pe Rohan în plan de a-l reuni pe Rahul cu părinții săi;

pooja

Rani Mukerji e Naina, o fată din înalta societate, îndrăgostită de Rahul. Yash o consideră potrivită ca noră și e cât pe ce să-i îndeplinească dorința de a se căsători cu fiul său, dar…

Naina

                 Amitabh Bachchan și Jaya sunt soț și soție și în viața reală și e prima dată când fac echipă într-un film după 18 ani. Ei au fost prima alegere a regizorului pentru a-i interpreta pe soții Raichand. Jaya a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui SRK, spunând că are ceva special și că i-ar fi plăcut să fie fiul său și în realitate. Inițial, Kajol a refuzat să joace în acest film, deoarece se căsătorise, dar după ce a citit scenariul, acesta a cucerit-o, făcând-o să se răzgândească. Roshan a fost ales să-l interpreteze Rohan după ce regizorul a fost cucerit de interpretarea sa în Kaho Naa… Pyaar Hai (Spune că mă iubești). După ce a văzut-o pe Kapoor la o petrecere organizată de Bombay Times, regizorul Karan a decis să o aducă în distribuție imediat și să-i dea rolul divei Pooja. În schimb, prezența lui Rani Mukerji trebuia să fie o surpriză, dar cei de la Sony Music au stricat-o.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

                M-am plâns că Kabhi Alvida Naa Kehna (Niciodată să nu spui adio) e prea lung. De acest film ce să mai zic?! Ţine 3 ore jumătate!!!. Nu avem trailer subtitrat, aşa că vă las să urmăriţi melodia Say Shava Shava:

                Câteodată fericire, câteodată tristețe… s-a lansat în România pe DVD şi are sunet 5.1.

 Câteodată fericire, câteodată tristețe

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise