“Central Intelligence”, agenţi aproape secreţi

0

“Central Intelligence” este o comedie americană regizată de Rawson Marshall Thurber, după un scenariu scris de Thurber, Ike Barinholtz şi David Stassen. Din distribuţie fac parte Dwayne Johnson şi Kevin Hart.

“Central Intelligence”

Am vizionat luni filmul “Central Intelligence” la Cinema City Mega Mall. Kevin Hart îl interpretează pe Calvin Joyner, care a fost votat băiatul cu cele mai mari posibilităţi de reuşită în viaţă după terminarea liceului în 1996, dar care, după 20 de ani, simte că nu a reuşit să realizeze ceea ce visa şi spera. Chiar dacă este un contabil de succes, Calvin consideră că nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor celor din jurul său.

“Central Intelligence”

Reuniunea de 20 de ani de la terminarea liceului va avea loc în curând, însă Calvin nu vrea să participe de teama reacţiilor foştilor săi colegi.

Într-o zi, Calvin primeşte o cerere de prietenie pe facebook de la o persoană pe nume Bob Stone (Dwayne Johnson), care se dovedeşte a fi un coleg de liceu, care a fost umilit şi batjocorit de nişte colegi în faţa întregului liceu. În acel moment dificil, doar Calvin a sărit în ajutorul lui Bob.

“Central Intelligence”

Doar că, acum, Bob este complet schimbat. Nu mai este băiatul plinuţ din liceu, ci un agent care lucrează pentru CIA. Bob are o misiune şi îl ia drept partener pe Calvin, fără acordul acestuia, pornind într-o aventură presărată cu momente comice şi amuzante. Însă Calvin nu ştie cine este, în realitate, Bob, şi trebuie să descopere singur dacă poate, sau nu, să aibă încredere în fostul său coleg de liceu.

“Central Intelligence”

Scenariul filmului este previzibil, dar, surprinzător, acest lucru nu m-a deranjat deloc. Actorii principali, mai ales Kevin Hart se descurcă excelent, aducând pe marile ecrane un personaj carismatic, expresiv şi foarte, foarte amuzant. Cu alte cuvinte, scenariul reprezintă contextul în care Dwayne Johnson şi Kevin Hart pot să se desfăşoare şi să scoată în evidenţă nebunia sau, mai bine zis, energia unor personaje pline de umor şi carismă.

“Central Intelligence”

Nu uita sa citesti

Dolittle

Bad Boys for Life

Mi-a plăcut modul în care cele două personaje sunt puse în antiteză şi, mai mult decât atât, mi-a plăcut evoluţia lor. Prima scenă a filmului se desfăşoară în 1996 – Bob, cunoscut atunci ca Robbie Weirdicht, era un puşti plinuţ pe seama căruia toţi făceau glume proaste, în timp ce Calvin era puştiul minune, talentat, cotat cu cele mai mari şanse de a reuşi în viaţă, cu alte cuvinte, cel mai popular elev din liceu. După 20 de ani, situaţia celor doi este cu totul alta. Calvin este contabil într-o companie, fără reuşite foarte mari profesionale. Singura sa reuşită importantă este căsătoria cu Maggie, iubita lui din liceu. În schimb, Bob s-a transformat din băiatul de care râdeau toţi, într-un pachet de muşchi, având o carieră periculoasă.

“Central Intelligence”

Regia este semnată de Rawson Marshall Thurber, care ne-a adus filmul “We’re the Millers” în 2013. Thurber lucrează şi la scenariu alături de Ike Barinholtz şi David Stassen.

“Central Intelligence”

În concluzie, “Central Intelligence” este o comedie bună, deşi previzibilă, pe alocuri, însă protagoniştii se descurcă excelent, formând un duo amuzant. Să vedem dacă filmul va avea suficiente încasări în box office pentru un sequel.

“Central Intelligence” poate fi vizionat din 1 iulie 2016 în cinematografele din România. Filmul este distribuit de Ro Image 2000.

poster

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar