Cincizeci de umbre ale lui Black

0

Am râs. Am râs în hohote, de parcă ăsta era ultimul film la care m-aș fi uitat și trebuia să mă bucur din plină de experiență. Nu vreau să vă înșir cai verzi pe pereți acum, sugerând că această parodie à la Marlon Wayans este cea mai bună pe care am văzut-o. Dar este foarte, and I mean foarte! haioasă. Deși are unele scene cu un umor cam… vulgar, nu poți să te abții, mai ales dacă știi și la ce filme anume face această producție trimitere. S-a luat de Whiplash? Desigur, și a fost amuzant. A făcut trimiteri la Magic Mike? De ce nu, și ăla e un subiect bun de exploatat și exagerat. Dar cel mai mult e luat în râs Cincizeci de umbre ale lui Grey, după cum o sugerează și titlul: Cincizeci de umbre ale lui Black.

52

Ce e drept, și subiectul i-a permis lui Wayans să fie inventiv. Am văzut și eu aseară filmul cu Dakota Johnson și Jamie Dornan și pot să spun că m-a amuzat teribil. Într-adevăr, au fost câteva replici menite să fie haioase, dar produsul final este penibil, cel puțin pentru mine. Subiect tras de păr, personaje deloc credibile (Anastasia parcă suferă de dublă personalitate, acu-i virgină sfântă, acum pare ea mare Dominatrix, iar Grey parcă-i luat din filmele cu obsedați), filmul ăsta nu transmite nimic – decât regret că ai pierdut 2 ore cu el. Singura fază care-i salvează e muzica!! Revenind la parodia de față  – poate m-a amuzat atât de tare și pentru că sursa de inspirație mi s-a părut complet idioată. Vreau să menționez că am văzut ambele filme cap coadă și aș alege oricând parodia. Aici nu sunt nuanțe de gri, totul se zice clar, sunt parodiate unele faze până la nesimțire, n-ai cum să nu te distrezi.

54

Kali Hawk e Hannah, o tânără studentă virgină care pică (la propriu) la picioarele lui Christian Black (Marlon Wayans), ale cărui replici sunt exact cele la care te-ai fi așteptat să apară în filmul original. În prima parte a filmului, Hannah (ca Anastasia), pare că are mici probleme mentale. Sincer, e atât de înceată și se uită cu o față atât de tâmpă la Black, chiar e ușor de observat modelul pe care încearcă să-l ia peste picior. Linia poveștii se respectă, e vorba de același neînțeles cu gusturi bizare, care dacă n-ar fi avut bani era din prima reclamat la poliție, tipa din rolul principal e instabilă de parcă ar avea dublă personalitate, iar relația lor e la fel de forțată ca cea din schema originală. Cu mențiunea că aici, parcă și personajele se iau singure peste picior, văzând cât de proastă e premisa filmului.

50

Nu uita sa citesti

Cele mai nebune faze sunt atunci când Hannah și Christian ironizează cartea 50 Shades of Grey, făcând diverse trimiteri sau menționând clar producția anterioară. Am râs cu lacrimi atunci când, la un moment dat, Christian citește din acel roman – de ce? Veți vedea la cinema, nu pot să vă stric plăcerea unei glume atât de amuzante. Deși primul film e slab, nu puteți să vedeți această parodie fără să știți subiectul de dinainte. Poantele vor fi și mai reușite dacă știți exact contextul în care au loc în filmul original. Nu știu câți dintre fanii producției care a spart topurile anul trecut vor aprecia această comedie care arată toate găurile imense din scenariul adaptat de Kelly Marcel după romanul lui E.L. James, dar sunt convinsă că toți cei care au fost forțați să-l vadă anul trecut vor muri de râs acum.

53

Deși aș fi apreciat un umor mai puțin vulgar, sunt multe scene haioase prin simpla mimică a actorilor principali sau datorită replicilor ironice, așa că nu e de mirare că sala râdea în hohote, ba chiar aplauda la multe scene. Sunt multe alte trimiteri la cântăreți, politicieni și tot felul de situații curente, de aceea e imposibil să nu vă amuze măcar câteva scene. Eu îl recomand dacă v-ați uitat la Fifty Shades of Grey și nu v-a plăcut sau dacă aveți un simț al umorului destul de ascuțit cât să nu vă simțiți atacați când idila lui Grey cu Anastasia e transformată într-o și mai stupidă poveste de dragoste. Filmul e adus în cinematografe de Ro Image 2000 și Prorom, iar voi îl veți putea urmări începând cu data de 29 ianuarie. Aveți chef de râs? Hannah și Christian vă așteaptă, cu bice, cătușe și multe exagerări!

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar