Cronică Agents of S.H.I.E.L.D.

      În următoarele rânduri aș vrea să vorbesc despre serialul Agents of S.H.I.E.L.D. Serialul a fost difuzat pe canalul de televiziune american ABC. Din păcate cei care se ocupă de difuzarea serialelor în România au crezut că serialul este neinteresant și de aceea probabil nici nu l-au difuzat. Sau poate îl vor difuza când va începe sezonul 2 în SUA?! Serialul îl are ca realizator pe genialul Joss Whedon, mintea din spatele lui Buffy The Vampire Slayer și The Avengers.

death

      Acțiunea începe acolo unde se încheie The Avengers. În urma bătăliei din New York, existența extratereștrilor și a indivizilor cu abilități supranaturale nu mai este un secret pentru nimeni și lumea nu poate decât să încerce să se adapteze noii realități. Agentul Phil Coulson se întoarce și atenția lui se îndreaptă acum spre un grup criminal numit The Rising Tide. Pentru a putea lupta împotriva acestui inamic necunoscut și nevăzut, el formează o echipă restrânsă, dar foarte selectă de specialiști aduși din toate colțurile lumii, cu care va coopera mai departe în organizația cunoscută sub numele de S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division).

team

      Misiunea S.H.I.E.L.D.? ”Să investigheze activitățile noi, neobișnuite și necunoscute de pe tot globul, protejând mediul normal de cel paranormal.”

      Primul episod este regizat de Joss Whedon și pot să spun că a fost unul din cele mai bune episoade ale primului sezon. În primul episod facem cunoștință și cu echipa lui Phil Coulson (Clark Gregg). Echipa este formată din:

– Melinda May (Ming-Na Wen) este un pilot foarte bun și un expert în arme. Porecla ei este „Cavaleria”. Ei îi displace această poreclă deoarece pe vremea când era agent de teren au avut loc evenimente care au lăsat-o lipsită de cheful de viață. Experiența prin care a trecut a fost atât de oribilă încât a ales un loc de muncă de birou obscur, înainte ca să fie recrutată ca pilot.

melinda

– Grant Ward (Brett Dalton) un specialist în tehnici black ops. El este nesociabil, este foarte bun în ceea ce face, dar nu îi place să lucreze în echipă. Dar și cu aceste neajunsuri este un om pe care te boți baza și echipa are nevoie de el.

ward

– Skye (Chloe Bennet) este un hacker civil care face parte din grupul criminal numit Rising Tide și are o obsesie pentru super-eroi. Cu ea facem cunoștință în primul episod al acestui serial. La finalul primului episod este și recrutată în echipă. Ea este sufletul echipei. Când nimeni nu are nicio idee care va fi următorul pas, ea are și îi scoate din bucluc. Este foarte deșteptă și este foarte pricepută dacă îi dai un laptop „în brațe”.

skye

– Leo Fitz (Iain De Caestecker) este specializat în inginerie, dar în special în tehnologia armelor.

fitz

– Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) este specializată în domeniul științei care se ocupă de viață (atât umană cât și extraterestră). În general, este foarte veselă și entuziasmată de munca pe care o face. Ea și Fitz sunt parteneri.

simmons

      Primul episod a avut o audiență în SUA de 12,12 milioane telespectatori. Dar, din păcate, după primul episod, acțiunea nu mai este așa de interesantă. Singura problemă este că în fiecare episod se întâmplă altceva și episoadele nu prea au legătură între ele.

lola

      Însă totul se schimbă de la episodul 13 numit „T.R.A.C.K.S”. Acest episod pot spune că a fost „cu dedicație” pentru Skye. Episodul a pus-o în cele mai delicate situații de până acum, în sensul că prin intermediul ei, S.H.I.E.L.D. ne-a demonstrat că nu se sfiește de la a-și pune la încercare proprii protagoniști. Skye a fost împușcată de două ori și se pare că n-a murit, dar nici departe de moarte nu este. Oricât de importantă s-a dovedit ea pentru echipă, Whedon transmite un mesaj destul de clar: nimeni nu e de neînlocuit – exceptându-l desigur pe Coulson, care iată că a fost nevoit să revină involuntar la viață pentru a încheia ceea ce-a început.

Nu uita sa citesti

et

      În episodul 14 numit „T.A.H.I.T.I.” medicii nu-i dau nici o șansă de supraviețuire lui Skye, așa că Coulson și echipa pornesc în căutarea medicilor care l-au readus pe el la viață. După cum știți, Coulson moare în The Avengers. În acest episod numai bine aflăm și cum a fost el readus la viață.

coulson

      Din episodul 15 serialul începe să facă legătura cu filmul MARVEL Thor: The dark world. În acest episod, Lorelei, un deținut din închisoarea din Asgard (în momentul în care elfii atacă Asgard-ul în filmul Thor: The dark world, toți deținuții evadează) ajunge pe Pământ, aceasta controlând mințile bărbaților. Astfel vine pe Pământ și lady Sif (Jaimie Alexander) pentru a-i ajuta pe cei de la S.H.I.E.L.D. să o prindă înainte să facă prea multe victime.

sif

      Dar la episodul 17 numit „Turn, turn, turn” serialul ajunge la apogeu. Acțiunea se petrece în paralel cu acțiunea din Captain America: Winter soldier. În cine mai poți avea încredere în Agents of S.H.I.E.L.D.? Victoria Hand urmărește toți agenții S.H.I.E.L.D. suspectați că ar juca de ambele părți, inclusiv pe Coulson sau Agent John Garrett. Tot în acest episod veți afla care este adevărata identitate a Clarvăzătorului. Coulson, în schimb, pare a fi foarte sigur pe agenții Fitz, Skye și Simmons, în timp ce May și Ward continuă să fie puși la îndoială. Skye decodifică mesajul prezentat sub forma HYDRA. Oricum veți rămâne surprinși cine face parte din această organizație de la începutul celui de-al doilea război mondial.

hand

      De aici începând, toate episoadele au legătură unul cu altul și devine din ce în ce mai interesante. Vreau să vă spun că de la acest episod am așteptat cu „sufletul la gură” fiecare din celelalte 5 episoade. Lupta se dă de acum încolo, între S.H.I.E.L.D. șI HYDRA. Nu vreau să dau spoilere, așa ca nu vă mai dau niciun indiciu.

last

      Ceea ce aștept acum este sezonul 2 al acestui serial. Până la toamnă o să am ceva de așteptat. Eu unul, sunt foarte fericit că cei de la ABC și-au dat acordul pentru încă un sezon. Bineînțeles că primul sezon era imposibil să nu se fi terminat „în coadă de pește”. Sunt multe întrebări pe care ni le punem. A doua parte a serialului vă va ține „cu sufletul la gură”. Sper doar ca al doilea sezon să fie la fel de interesant. Coulson are o misiune grea. Va trebui nu doar să ridice organizația din cenușă, cu puteri de Phoenix, dar și să îi repare imaginea. Nimeni nu mai are încredere în S.H.I.E.L.D., iar pe lângă acest aspect, Coulson și May vor trebui să îi confrunte și pe infractorii HYDRA. În ceea ce  o privește pe Skye… e o altă  „mâncare de pește”. O întrebare la care trebuie să vă răspundeți este de ce a fost fondat S.H.I.E.L.D.. Răspunsul ni-l va da nimeni altul decât Nick Fury! Ce se va întâmpla cu Skye? Dar cu Coulson? Dar cu echipa rămasă? Vom afla probabil în următorul sezon.

fury

      Chiar dacă v-a plictisit începutul și v-ați lăsat, dacă nu vă uitați în continuare, nu știți ce pierdeți. De la jumătatea sezonului începe acțiunea propriu-zisă.

      Ceea ce sper este ca cei de la Pro Video să scoată acest serial pe DVD și în România.

      În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui serial:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )