Cronică Dead man down

                Dead man down tradus la noi Dead man down – Gustul răzbunării este un film despre răzbunare care marchează debutul în limba engleză a unui film regizat de Niels Arden Oplev. Dacă nu ştiaţi, acest regizor danez a stat în spatele versiunii originale a filmului suedez The girl with the dragon tattoo (Fata cu dragon tatutat). Filmul nu se aseamănă cu niciun film american făcut până acum. E regizat mai degrabă în stil european. Aș putea să fac comparație cu Leon al lui Luc Besson. Mai degrabă cu acest film seamănă ca acțiune și intrigă. Distribuția este impresionantă. Îi veți recunoaște pe Colin Farell, Isabelle Huppert, Terence Howard, Dominic Cooper, Armand Assante și Noomi Rapace. Noomi a făcut echipă cu acest regizor pentru filmul suedez The girl with the dragon tattoo, unde a jucat rolul lui Lisbeth Salander.

team

                Filmul este foarte imprevizibil. În prima scenă ne este prezentat Darcy, interpretat de Dominic Cooper, un criminal care începe cu un monolog foarte convingător despre familia lui. Multă lume îl caracterizează ca find un film de acțiune cu bang baam și atât, dar este mai mult de atât. E un film despre răzbunare, în care acțiune se petrece lent și în care scenariul este făcut cu cap. După acest monolog Darcy împreună cu Victor (Colin Farrell) sunt preluați de Hoyt (Terrence Howard), cel mai temut gangster din New York și cel din cauza căruiaVictor și-a pierdut familia. Hoyt împreună cu echipa merg să viziteze laboratorul unui traficant de droguri rival. Ei se confruntă cu gorilele acestuia și Victor în această altercație îi salvează viața lui Hoyt. Hoyt se confruntă cu acest dealer și îl acuză că a trimis o fotografie incompletă. Coregrafia este foarte bine realizată. În timpul împușcăturilor pe fundal se aude muzică electronică foarte bine aleasă.

victor si darcy

                După acest schimb de focuri, Hoyt se întoarce acasă și își găsește unul din oamenii de încredere mort și pus la înghețat. Oare cine ar fi putut să facă o asemenea atrocitate? Astfel Hoyt îi dă sarcina lui Victor, omul său de încredere, să găsească și să omoare criminalul care a săvârșit această atrocitate. Victor o cunoaşte pe Beatrice (Noomi Rapace), care a rămas desfigurată din cauza unui accident, în care cel care a provocat accidentul a scăpat foarte ușor. Prin seducție și apoi prin șantaj, Beatrice a filmat când Victor l-a ucis pe omul de încredere al lui Alphones. Astfel ea îl convinge pe Victor să o ajute să se răzbune pe omul care i-a provocat suferință, oferindu-i astfel și lui șansa de a răzbuna moartea soției și fiicei sale. Uniți de aceeași dorință, cei doi pun la cale un plan pe măsura inamicului lor.

victor si beatrice

                Relația dintre Victor și Beatrice este foarte complicată. Dar această relație complicată tinde către o prietenie, o prietenie care tinde spre o poveste de dragoste. O să vedem de-a lungul filmului cum pe Victor, însetat de răzbunare, nu-l interesează dacă răzbunarea îi va aduce moartea, atâta timp cât reușește să răzbune moartea celor dragi.

victor si beatrice 2

                Ceea ce mi-a plăcut enorm a fost să-l văd pe șeful lui Alphones care este interpretat de magnificul Armand Assante. Deși are un rol scurt apariția lui este de bun augur. Acesta începe să-și piardă încrederea în protejatul său, Hoyt. Nu-l crede în stare că poate să ducă la capăt misiunea de a-l ucide pe cel care îi amenință.

victor si alphonse

               Filmul este destul de lung. Ține aproape 2 ore și are un final care vă va lăsa mască. Deși 2 ore par o veșnicie pentru un film cu acțiune lentă, timpul trece normal, nici nu vă veți da seama cum a trecut timpul așa de repede, nici nu te obosește, nici nu te plictisește și totul este armonizat perfect. De asemenea, oarecum contrar unui thriller, nu conține scene sau glume de prost gust. Dead Man Down – Gustul răzbunării este un film bun, bine realizat, după vizionarea căruia cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută și cu siguranță veți dori să-l revedeți.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

finale

                Ca să nu o mai lungesc foarte mult și dacă v-a plăcut Leon, Dead man down este un film care nu trebuie ratat. Eu l-am revăzut azi pe blu-ray, pentru că sunt înnebunit să văd filmele bune cu sunet și imagine de calitate.

                Pentru a vă face o idee despre film vă las să urmăriți trailer-ul filmului subtitrat în limba română:

Filmul s-a lansat și la noi pe DVD și blu-ray.

BD

Cumpără acum

                În continuare vă las să ascultați o melodie care efectiv m-a înnebunit și face parte din soundtrack-ul acestui film superb:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise