The Amazing Spider-Man 2 – recenzie

2

Ca fan al seriei lui Sam Raimi, tin minte cat de sceptic m-am dus la primul film din seria lui Marc Webb. Pur si simplu nu intelegeam rostul unui reboot la o serie care s-a terminat cu 5 ani in urma. Pot spune cu certitudine ca am iesit din cinema cu o parere buna si am presimtit un viitor frumos pentru acest Spider-Man. Tonul mai realist,  povestea mai matura, o coloana sonora calduroasa si plina de eroism, au fost toate elemente pe care le-am apreciat. Drept urmare am asteptat acelasi trend pentru filmul al 2-lea. Rezultatul? Pfff… eh…

906429 - The Amazing Spider-Man 2

REGIA

Marc Webb revine ca regizor in continuarea povestii, iar talentul sau e de necontestat. Un lucru sa fie clar: regia nu este problema acestui film! Fara dubii, Marc este un om foarte talentat deoarece in principiu omul are 3 filme in repertoriu: TASM1 (acum si 2) si 500 Days of Summer. Marc ne ofera niste scene de actiune foarte spectaculoase si impresionante (in ciuda efectelor speciale exagerate si parca din jocuri), un lucru pe care il apreciez pentru ca este foarte greu sa fii creativ in decizii cinematografice,  in special stiind ca exista deja 3 filme cu Spider-Man, care ne-au oferit acelasi lucru la timpul lor.

asm-1

ACTORI

Filmul scapa din zona notelor proaste si foarte proaste datorita actorilor. Deci, nici actorii nu sunt problema acestui film!  Andrew Garfield este un actor foarte bun care ne ofera o gama larga de emotii in acest film. Impreuna cu Emma Stone (prietena lui si in viata reala) ne ofera actorie de calitate,  iar momentele in care ei sunt impreuna sunt foarte naturale (probabil pentru ca ei chiar sunt un cuplu). Uneori parca te simti prost ca ii deranjezi privindu-i :)!

Daca i-as fi profesor, i-as da un 10 lui Jamie Foxx pentru interpretarea lui Max Dilon/Electro. Sper ca dupa Django Unchained, nu mai are nimeni dubii de calitatile sale de actor.  Max este o persoana foarte … „ciudata”, un om instabil, introvertit, dar cu aspiratii mari. In rolul lui Harry Osbon il avem pe Dane DeHaan (pe care poate il stiti din Chronicle. Daca nu, trebuie sa vedeti Chronicle!), un actor despre care stiam ca trebuie sa interpreteze un rol putin psihopat, pentru ca e al naibii de bun in categoria asta!

Amazing_Spider-Man_Date

SCENARIUL

Ei bine am ajuns la problema. Pentru primul film, eu cred ca prima data au construit povestea, iar apoi au completat cu actiune. Pentru acest film, au facut fazele de actiune, intre care au adaugat ceva poveste… dar si aia grabita.

Multa lume avea dubii despre decizia de a avea 3 inamici in acest film (Electro, Green Goblin si Rhino).  Dubiile erau provenite din experiente trecute cu Spider-Man 3 (Sandman, Venom si New Goblin). Problema este ca, fiind accentul pus pe asa multa actiune, povestea pare foarte grabita, drept urmare parca lipseste o fluiditate pe toata durata filmului. Originile inamicilor sunt grabite si oarecum fortate, inamicii parca nu au o motivare concreta… Of of…

Mi-am dorit asa de mult sa imi placa filmul acesta, dar am plecat cu un oarecare gust amar. Veti intalni foarte multe scene ilogice, siropoase si ieftine ca din desenele animate ale anilor 60. In dorinta ciudata a lui Marvel de a nu arata oameni care mor in urma atacurilor (vedeti Avengers), Spider-Man ii salveaza uneori intr-o masura foarte exagerata. Sincer sunt momente in care Superman n-ar fi putut sa ii salveze. Poate Flash pentru ca el se misca aproape de viteza luminii. Mesaj catre scenaristi: fulgerul se misca la viteza luminii, iar Spider-Man nu!

Inca un lucru de adaugat: avand in vedere ca in unele zone ale lumii filmul e promovat sub numele The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro, Electro e foarte putin utilizat.

the-amazing-spider-man-2-villains

 

COLOANA SONORA

Am stabilit deja care e problema filmului, drept urmare coloana sonora nu e!  Hans Zimmer preia carma, in locul lui James Horner (Avatar, Troy, Titanic, Braveheart), iar dupa cum ne-a invatat, Zimmer mereu impresioneaza. Tema principala e foarte eroica si e folosita sub diverse variatii pe toata durata filmului. Personal sunt impresionat de decizia lui Zimmer pentru tema lui Electro. Daca luai 100 de compozitori, 99 dintre ei compuneau o melodie simfonica. Zimmer a compus dubstep! Si se potriveste foarte bine!

Fanii Crysis 2 poate vor auzi niste note din coloana sonora a jocului. Se aude in tema lui Goblin 🙂

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

2
Postează un comentariu

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Următorul Spider-man s-ar putea să fie de culoare - emoviesLucian Nica Recent comment authors
trackback

[…] acum: Spider-man (2002), Spider-man 2 (2004), Spider-man 3 (2007), Amazing Spider-man (2012) şi Amazing Spider-man 2 (2014). Trebuie să recunosc că în momentul în care am auzit că se va face un nou reboot m-am […]