Cronică Flying swords of dragon gate

    Flying swords of dragon gate este un film chinezesc, remake la filmele Dragon Gate Inn din 1966 şi New Dragon Gate Inn din 1992. Filmul a primit în 2012 7 nominalizări la Asian Film Awards, incluzând cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Cel responsabil cu regia filmului este Tsui Hark. Cu siguranţă aţi auzit de el, pentru că a fost regizorul filmului Knock Off din 1998 în care Jean Claude Van Damme a jucat rolul principal. Tot el a fost producătorul şi scenaristul filmului. Tilul original este Long men fei jia.

martial

    Flying swords of dragon gate, tradus la noi Porta dragonului roșu – Orașul pierdut începe cu o privire în ansamblu asupra vaselor din șantierul naval Longjiang. Filmul a fost filmat 3D. Este al doilea film chinezesc pe care îl vizionez 3D după The Emperor and the white snake. De această dată 3D-ul este vizibil, filmul anterior fiind convertit în post producție.

team

     „La apogeul dinastiei Ming, eunucii împăratului dobândiseră o putere excesivă. Ei au abuzat de puterea lor și au înființat Biroul de Est și Biroul de Vest. Toți oficialii guvernamentali erau spionați îndeaproape. Biroul de Est, mai bine zis, Biroul de Investigații, și-a infiltrat agenții în toate birourile guvernamentale majore. Funcționarii au fost arestați și investigați. Mulți au murit în ghearele agenților Biroului de Est. Biroul de vest era serviciul secret al împăratului. Ei se ocupau cu spionajul. Rețeaua lor împânzea toată țara. Se falsificau acuzații și victimele erau închise. Numele Biroului de vest stârnea panică și frică. Suspecții erau arestați imediat și torturați. Șeful Biroului de Est, Wan Yulou, vizitează șantierul naval Longjiang. Dar nu inspecția e adevăratul motiv al vizitei. El dorește să aresteze oponenții și să-i execute pe loc!”

air

    Filmul are la bază legenda unui general din dinastia chineză Ming. Chow Wai On este un apărător al dreptății, un fost comandant imperial care împreună cu un grup de rebeli luptă împotriva corupților ajunși în fruntea imperiului. Concubina șefului, Yu Huatian, se întreabă de ce acesta vrea să conducă și Biroul de Est, având în vedere că acesta conduce deja Biroul de Vest. Nu vrea decât să fie protejată de acesta, sperând să rămână însărcinată cu el. Oficialii descoperă 4 curtezane care au rămas însărcinate, 3 dintre acestea sunt executate, dar a 4-a reușește să scape cu viață. Oficialii o găsesc, dar când vor s-o execute, aceasta e salvată de un erou mascat. Impostorul o ajută și fug la Dragons Gate (Porțile Dragonului). Zhou și adepții săi decid să lupte cu cei din Biroul de Vest pentru a le ajuta să evadeze.

desert

    O furtună amenință Porțile Dragonului și majoritatea călătorilor se duc la adăpost. Dar câțiva mercenari, bandiți și oficiali rămân să o găsească pe curtezana dispărută. Grupul de pungași pun la cale să găsească o comoară ascunsă de furtunile de nisip. Legenda spune că în urmă cu 300 de ani, acest loc, numit Poarta Dragonului, era capital imperiului Xixia. Mongolii în acele vremuri au asediat orașul Apei Negre timp de un an. Într-un final, doar 108 luptători au rămas în oraș. Înainte de-a muri, au încuiat femeile, copiii și aurul în palat. Ei s-au sinucis pentru țară. În acea noapte, orașul Apei Negre a fost îngropat sub nisip. La un ciclu de 60 de ani, zborul rotit al dragonului este furtuna neagră. Furtuna neagră va ridica marea de nisip pentru a dezvălui palatal îngropat, acolo unde se află ascunsă comoara.

last

    Actorii care fac parte din distribuţie sunt:

Jet Li este Yhou Huai’an;

jet li

Zhou Xun este Ling Yanqiu. Cu siguranţă pe Zhou Xun aţi remarcat-o în Cloud Atlas, unde a jucat rolul lui Yonna 939;

zhou xun

Chen Kun îl interpreteză atât pe Yu Huatian cât şi pe Wind Blade (Sabia Vântului);

chen kun

Nu uita sa citesti

The Fall Guy

Related Posts

Li Yuchun este Gu Shaotang;

Li Yuchun

Gwei Lun-mei este Zhang Xiao Wen;

gwen lun mei

Louis Fan este Ma Jinliang. Louis Fan l-a interpret pe Kam Shan-Chau în Ip man 2;

Ma Jinliang

Mavis Fan este Su Huirong.

Su Huirong

    Dacă aţi mai văzut filme chinezeşti, gen Crounching dragon, Hidden dragon sau Hero, ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Coregrafia şi costumele sunt demenţiale. Luptele bineînţeles, majoritatea au loc în aer şi sunt filmate în reluare. Este un film care nu trebuie ratat de iubitorii artelor marţiale.

lupta

    În continuare vă las să urmăriţi trailer-ul filmului:

    Cei care vor filmul la colecţie, acest a fost editat de Empire Film pe DVD şi BD3D. Filmul pe blu-ray 3D conţine şi versiunea 2D.

 flying

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise