Cronică The Emperor and the white snake

    După cum spuneam şi ieri în cronica de la Flying swords of dragon gate, The Emperor and the white snake este un alt film chinezesc care a apărut la noi în format 3D. De această dată, filmul a fost convertit în post producţie, nefiind filmat 3D ca filmul anterior. Deosebirea este că de această dată nu iese nimic din ecran. Dar oricum filmul se vede mai bine decât ar converti televizorul din 2D în 3D.

kiss

    The Emperor and the white snake, tradus la noi Şarpele fermecat, în regia lui Siu-Tung Ching, este un film inspirat din celebra legendă chinezească Șarpele Alb și nu numai atât, putem vedea cum se unește acțiunea cu fantezia, iar efectele speciale se îmbină cu stilurile de arte marțiale.

vs deamons

    The Emperor and the white snake începe cu o luptă între călugărul Fahai şi un demon. Menirea călugărului şi a discipolului său Neng Ren este acea de a scăpa lumea de demoni. Filmul urmărește povestea de dragoste dintre un tânăr doctor, Xu Xian și un șarpe alb bătrân de 1.000 de ani, Susu. Această vietate îl salvează de la înec, iar aceștia ajung să se căsătorească. Reguli nescrise care guvernează echilibrul lumii afirmă că muritorii nu se pot îndrăgosti de spirite, iar călugărul Fahai și discipolul său Neng Ren descoperă secretul lui Susu. Așadar, vor face orice le stă în putință pentru a-i despărți pe cei doi îndrăgostiți. Ceea ce nu i-a spus călugărul tânărului să discipol este că în lume sunt atât demoni buni, cât şi răi.

white snake

    Actorii care fac parte din distribuţie sunt:

Jet Li este călugărul Fahai;

jet li

Raymond Lam este Xu Xian, un tânăr doctor, care strânge ierburi medicinale, încercând să găsească leac pentru cei bolnavi;

raymond lam

Huang Shengyi este Susu, un şarpe alb bătrân de 1000 de ani care-l salvează pe Xu Xian de la înec şi se îndrăgosteşte de el. Ea a mai jucat în Race to Witch Mountain din 2009, dar a avut un rol mic. A fost prinţesa extraterestră;

susu

Charlene Choi este Qingqing, şarpele verde. Cu siguranţă o ştiţi din New Police story, unde a jucat alături de Jackie Chan, interpretând-o pe Sa Sa.

green snake

    Cele 2 surori, şerpi demoni, îşi petrec timpul împreună şi se joacă necăjind oamenii care trec prin acea zonă.

sisters

Wen Zhang este discipolul călugărului Fahai, Neng Ren.

Nu uita sa citesti

Bad Boys for Life

Spies in Disguise

wen zhang

    Jet Li a declarat într-un interviu că rolul pe care l-a interpretat a fost cel mai dificil din cariera sa, deoarece a trebuit să încaseze o serie de pumni de la adversarii săi. Actorul a mai precizat că producătorii l-au “păcălit” să accepte rolul pe care, inițial, l-a refuzat. Producătorii l-au convins că nu va avea multe scene de luptă, dar, la filmări, s-a dovedit a fi contrariul.

lupta

    Coregrafia, costumele, efectele speciale şi coloana sonoră fac întregul film. Scenariul filmului este foarte bine gândit. Pentru cei care nu ştiu legenda Şarpelui Alb, acest film îi va lămuri. Bineînţeles, ca în orice film chinezesc, majoritatea luptelor au loc în aer şi sunt filmate în reluare.

    Bătălia  finală dintre călugăr şi cele 2 surori este epică.

epic

    Ca o concluzie, acest film este o dramă despre o iubire neîmplinită. Versurile melodiei finale îţi sfâşie efectiv sufletul. De această dată vă las să ascultaţi melodia, ale cărei versuri sunt:

„Părul tău îmi înveseleşte  inima. Ochii tăi îmi alină sufletul. Pot trece peste orice greutăţi când sunt alături de tine. Iubirea noastră va rămâne în întuneric, an după an, dar nimic nu o poate schimba. Absolut nimic. Voi fi alături de tine dacă şi tu vei fi lângă mine. Jur că voi trăi doar pentru tine pentru că pot pierde orice, dar pe tine, nu. Iubirea e dreaptă dacă e bucurie între noi. Iubirea noastră va supravieţui mai mult decât timpul însuşi. Jur că voi trăi doar pentru tine până la sfârşitul timpului, pentru că pot pierde orice, dar pe tine, nu. Iubirea noastră e dreaptă, dacă voi suferi doar pentru a te proteja. Iubirea noastră va supravieţui mai mult decât timpul însuşi. Şi ne vom reîntâlni în vieţile următoare.”

   Pentru a vă face singuri o impresie despre acest film, vă las să urmăriţi trailer-ul filmului:

    Cei care vor să-l aibă la colecţie, filmul a fost editat de Empire Film pe DVD şi BD3D. Filmul pe blu-ray 3D conţine şi versiunea 2D. În acest moment filmul pe blu-ray 3D este mai ieftin decât filmul pe DVD.

cover

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise