Cronică Game

           Ţin să vă spun că eu fac parte din cei care criticau filmele indiene. Spuneam că sunt nişte porcării. E adevărat, de când am văzut eu ultimul film indian au trecut 20 de ani. Dar totul s-a schimbat când am văzut trailer-ul de la Dhoom 3 sau Blast 3 cum i-au spus americanii. Am văzut că au început să facă filme de acţiune în genul celor americane şi m-am gândit să le acord o şansă. Aşa că am văzut toate filmele care au au avut încasări şi au avut success la box-office. Dintre aceastea enumăr seria Dhoom, seria Don, seria Race, seria Krrish, seria Dabangg, Ra.one şi exemplele pot continua. De ce m-am oprit la acest film? Presa din India a avut numai recenzii negative, dar l-am cumpărat din ziar cu 5 lei şi m-am uitat la el. Partea cea mai bună este că mie mi-a plăcut chiar dacă majoritatea indiană a criticat filmul.

              Ajunge cu introducerea! În rândurile următoare vă prezint un scurt sinopsis al filmului  Game:

              Game este povestea a 4 străini care au fost invitați de singuraticul Kabir Malhotra pe insula sa particulară, Samos, în Grecia. Aceștia nu se cunosc între ei și nu-l cunosc pe el…și din dimineața următoare și-ar fi dorit nici să nu-l cunoască. Toți sunt suspecți și fiecare suspect are un motiv. Sunt suspecți, deoarece din cauza lor, Maya, fiica acestuia, a fost ucisă. Personajele sunt invitate din 4 colțuri ale lumii și acestea sunt:

Bangkok, Tailanda: OP Ramsay, un politician din Tailanda care candidează pentru funcția de Prim Ministru, unul dintre cei mai puternici oameni din Tailanda, acuzat că face trafic de carne vie, prostituție, etc.
Bombay, India: Vikram Kapoor, un star de la Bollywood, recunoscut pe toate străzile Indiei. Ultimele trei filme ale sale au fost niște eșecuri; următoarea lansare va fi decisivă pentru cariera sa. El este acuzat că a îngropat-o pe Maya de vie.
Londra, Marea Britanie: Tisha Khanna, jurnalistă, cu o carieră fără scopuri, căreia i se oferă acum un subiect care îi va schimba cariera. Ea este de fapt, sora geamănă a Mayei și fiica nerecunoscută a miliardarului.
Istanbul, Turcia: Neil Menon, proprietarul unui casino care investește în mai multe afaceri, unele legale și unele mai puțin legale. Implicarea sa în această crimă îi va amenința existența. Este acuzat că a obligat-o pe Maya să facă trafic de droguri, ea ajungând să fie dependentă, și că din cauza lui a ajuns în India să fie ucisă.

            Din păcate miliardarul este ucis și toată lumea devine suspectă. Nimic nu este ce pare a fi și totul devine un joc.

           Cum multă lume nu este familiarizată cu filmele făcute la Bollywood, ţin să vă spun că faţă de filmele de la Hollywood acestea conţin muzică şi dans.

game

Şi acum voi prezenta actorii şi voi enumera câteva titluri de filme în care au jucat:

 Abhishek Bachchan este Neil Menon, un patron de cazinouri din Turcia. Dintre filmele sale putem aminti Drona, Dostana şi nu în ultimul rând seria Dhoom unde l-a interpretat pe poliţistul Jai Dixit.

Sarah-Jane Dias este Maya una din gemenele lui Kabir Malhorta. Ea va juca alături de Iulia Vântur în producţia indiană O Teri.

Jimmy Shergill este Vikram Kapoor, un star de la Bollywood care este acuzat că a îngropat-o pe Maya de vie. A jucat alături de Shah Rukh Khan în filmul My name is Khan.

Shahana Goswami este Tisha Khanna, jurnalistă, soara geamănă a Mayei. Ea jucat în producţia Ra.One.

Boman Irani este OP Ramsay, un politician din Tailanda. El a mai jucat în seria Don, Dostana, seria Housefull şi în Cocktail, film care va avea premiera în cinematografele noastre pe 18 aprilie.

Kangna Ranaut o interpetează pe poliţista care investighează moartea miliardarului. A mai jucat în Krrish 3, Once Upon a Time In Mumbaai şi anul acesta, în Queen.

Anupam Kher îl interpretează interpretează pe Kabir Malhotra, miliardarul care pune la cale această întâlnire.

Gauhar Khan este Samara Shroff, asistenta personală a lui Kabir.

             Actorii sunt foarte bine aleşi. Filmul este plin de întorsături de situaţie. Ceea ce mi-a plăcut este că nu intuieşti ceea ce urmează să se întâmple. Filmul e super, dar nu pentru majoritatea indiană. Peisajele sunt superbe, iar coloana sonoră foarte bine aleasă. De ce sunt peisajele superbe? Filmul te poartă în diverse locaţii din Grecia, Thailanda, Turcia, Marea Britanie şi India.

game2

        Filmul a câştigat în 2012 şi 2 premii: „Filmfare” şi „Lotus-ul argintiu”.

        Multă lume evită filmele indiene din cauza limbii. Acordaţi totuși o şansă filmului şi s-ar putea să vă încânte.

           Mai jos puteţi urmări trailer-ul filmului subtitrat în limba română:

Cei de la BML au creat şi o platformă unde putem viziona filme indiene online şi legal aici.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Scorpya Cristina
Vizitator

Ma bucur de fiecare data cand se dau sanse cinematografiei indiene si nu ai idee cat ma bucura ca ti-a placut acest film. Este doar un exemplu asupra faptului ca multe filme bune ale lor, nu trec de BO si critici, dar sunt, pur si simplu WOW, in timp ce alte filme cu imense incasari lasa de dorit, personal seria Dabangg, sau continuarea lui RACE 2, care pe mine efectiv m-a dezamagit, tinand cont cat de bun a fost Race 1. Din aceeasi categorie imi permit sa-ti recomand : Gangster, Zeher, Aksar, Inkaar, Aurangzeb, Tezz, Murder (1 si 2 –… Citeste mai mult »