Curierul, NU-ȚI ÎNCĂLCA propriile reguli

                Având în vedere că prima premieră din luna septembrie e Transporter: Moştenirea, m-am gândit să vă reamintesc de prima trilogie care îl are ca personaj principal pe curierul Frank Martin, un fost militar, care acum e un şofer la comandă. Curierul, titlu original The Transporter, e un thriller francez realizat în 2002, regizat de Louis Leterrier şi Correy Yuen, după un scenariu scris de Luc Besson. Acesta din urmă s-a inspirat pentru scenariu din seria de filme BMW The hire. Iniţial nimeni nu se aştepta ca acest film să fie un succes. Dar la un buget de 21 de milioane de dolari şi încasări de 44 de milioane de dolari, e clar…

Curierul

                Frank Martin, e un fost membru al Forţelor Speciale, care acum e pensionat. El duce o viaţă liniştită în Franţa, pe malul mării Mediterane, câştigându-şi existenţa din curierat. Frank îşi oferă serviciile de curier special celor care îl solicită: transportând colete dintr-un loc în altul fără a pune întrebări. Pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunile periculoase, Frank are 3 reguli proprii pe care nu le încalcă niciodată:

Regula 1: Nu schimbăm aranjamentul;

Regula 2: Fără nume;

Regula 3: Nu te uita niciodată ce e în colet.

Curierul

                Dar Frank are de făcut o livrare care nu diferă de celelalte. Singura excepţie e că încalcă regula nr. 3. Desface pachetul şi găseşte o femeie superbă cu bandă izolantă lipită pe gură. De aici tăvălugul!!! Frank va fi prins într-o situaţie fără ieşire, într-o serie de întâmplări nefericite care presupun secrete şocante. Totuşi, legile sunt făcute să fie încălcate. 😉

Curierul

Jason Statham e curierul Frank Martin, fost membru al Forţelor Speciale, care acum duce „o viaţă liniştită” pe Riviera franceză, fiind la pensie;

frank

Shu Qi e Lai Kwai, „pachetul” care ascunde un secret;

lai

François Berléand e inspectorul Tarconi, care nu înghite tot ce i se pune pe tavă;

tarconi

Matt Schulze e Darren Bettencourt, angajatorul lui Frank. Cu siguranță îl veți recunoaște pentru că l-a interpretat pe Vince în seria Furios și iute;

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

darren

Ric Young e dl. Kwai, tatăl lui Lai și un tip care face contrabandă cu asiatici.

kwai

                Iniţial, Jason Statham nu era alegerea numãrul unu pentru rolul titular în acest thriller. El era cunoscut pentru rolurile din Snatch şi Jocuri, poturi şi focuri de armă.  Întâlnirea sa cu renumitul cineast Luc Besson i-a oferit această posibilitate. Besson a fost atât de impresionat de calităţile lui Statham, încât a decis să scrie, împreună cu Robert Mark Kamen, un scenariu de film special pentru el: Curierul. Ce mai… Astfel a devenit Statham un idol pentru cinefilii din întrega lume.

Curierul

                Statham declara despre personajul interpretat:  „Frank nu este un asasin. Deşi ar putea lejer să frângă gâtul oricui l-ar ameninţa, el se mulţumeşte să îşi incapaciteze uşor şi temporar adversarii. Frank nu vrea să omoare pe nimeni şi nu-i face deloc plăcere să se bată, deşi ajunge mai tot timpul în această situaţie.”

Curierul

                Cât despre tânăra actriţă Shu Qi, Luc Besson şi producătorul Steven Chasman au vrut pentru acest rol o actriţă necunoascută publicului internaţional. Amândoi au fost impresionaţi de calităţile acesteia, printre care şi aceea de a învăţa limba engleză pe parcursul desfăşurării filmărilor, cu ajutorul unui profesor de engleză care o însoţea peste tot. Shu Qi  chiar declara amuzată: „Cred că este cel mai dificil lucru pe care l-am avut de făcut pentru un film !” .

Curierul

                Scenaristul Robert Mark Kamen a fost foarte impresionat de Statham: „Jason are ceva ce lipseşte multor actori de filme de acţiune, o bunătate şi o decenţă care răzbat la suprafaţă, indiferent cât de dur este personajul pe care îl interpreteazã. Luc a intuit că Jason are nu doar calităţile cerute unui erou de acţiune, ci poate fi şi suficient de simpatic încât să cucerească audienţa.” Din acest punct de vedere pariul a fost câştigat. Mai e de menţionat că Statham şi-a făcut singur aproape toate cascadoriile. Dacă nu era actor, cu siguranţă era de profesie cascador.

Curierul

                Cascadoriile şi secvenţele de acţiune spectaculoase pentru acest film au fost create de regizorul Cory Yuen, de la modul ingenios în care Frank foloseşte nişte ulei (care în realiatate e sirop) pentru a-i anihila pe asasini, până la transformarea de către acesta a unui banal tricou într-o armă mortală.

                Curierul s-a lansat în România pe DVD. Iar la elemente speciale puteţi viziona filmul cu comentariile actorului Jason Statham şi al producătorului Steven Chasman, scene de luptă extinse şi cum s-a realizat acest thriller.

Curierul

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise