Curierul 2, probleme mari cu gravitaţia

            Curierul 2, titlu original Transporter 2, este continuarea thriller-ului din anul 2002. Lansat în 2005, Curierul 2 a fost regizat de Louis Leterrier şi produs de Luc Besson. De scenariu s-au ocupat aceeaşi Louc Besson şi Robert Mark Kamen. Doar că de această dată, acţiunea nu mai are loc pe Riviera franceză., ci în Miami. Se schimbă decorurile, se schimbă şi gravitaţia. 🙁 De această dată, Mercedes-ul și BMW-ul au fost înlocuite de un Audi și un Lamborghini.

Curierul 2

          La rugămintea unui prieten de-al său, Frank părăseşte Franţa şi se instalează la Miami, ca şofer personal al bogatei familii Billings. Deşi puţine fiinţe pe lumea aceasta sunt capabile să-l mai surprindă, Frank tocmai a dat peste una: Jack Billings, în vârstă de 6 ani, pe care îl duce şi îl aduce de la şcoală. Doar că de această dată regulile se schimbă puţin. Sunt 3 reguli ale maşini:

Regula 1: respectă maşina şi şoferul te va respecta;

Regula 2: saluţi şoferul;

Regula 3: asigură-te cu centura.

Curierul 2

            Acestea fiind spuse, trebuie să vă mai spun că de această dată, Frank mai are o regulă:

Regula 4: nu face o promisiune dacă ştii că nu o poţi ţine.

Curierul 2

            Din păcate, această regulă numărul 4 e valabilă şi pentru români. Nu neapărat români, ci pentru toată lumea. Dar trăind în România, nu pot să nu observ cum parlamentarii noştri promit „marea cu sarea” înainte de alegeri nu-și respectă nici măcar un sfert din promisiuni. Dar să lăsăm politica deoparte deoparte și să revenim la subiectul filmului.

Curierul 2

            Lucrurile se complică atunci când în urma unei banale vizite la doctor, Frank este forțat să predea copilul unui mercenar ale cărui planuri sunt incerte, iar el devine principalul suspect în răpirea copilului. Astfel Frank trebuie sa se mişte repede şi eficient pentru a dejuca planurile mercenarilor şi pentru a recupera copilul. Doar că lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple precum par… Frank porneşte într-o cursă nebunească pentru a-l găsi şi pentru a zădărnici planul răpitorilor de a pune în circulaţie un virus fatal.

Curierul 2

Jason Statham revine în rolul care l-a concrat, Frank Martin;

frank

François Berléand e inspectorul Tarconi. Acesta vine în vacanţă la Miami, în vizită la prietenul său Frank, dar…;

tarconi

Hunter Clary e Jack Billings, băieţelul de care Frank trebuie să aibă grijă şi de care se şi ataşează;

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

jack

Amber Valletta e Audrey Billings, mama lui Jack;

audrey

Matthew Modine e Jefferson Billings, tatăl lui Jack şi fostul soţ al lui Audrey;

jefferson

Alessandro Gassman e Gianni Chellini, un tip care lucrează pentru mafia columbiană;

gianni

Kate Nauta e Lola, iubita lui Gianni şi e o tipă care e dereglată psihic.

lola

            Din păcate, la fel cum se întâmplă cu toate continuările, acest film nu se ridică la nivelul primului. M-au enervat scenele care sunt desprinse de realitate, gen: trage într-un elicopter şi acesta explodează de parcă ar fi fost de jucărie, Frank se fereşte de gloanţe, merge cu Audi cu roţile pe marginile a două blocuri, sare cu maşina dintr-o clădire în alta, un zbor cu Audi pentru a scăpa de bombă, folosind un Lamborghini Murcielago Roadster, Frank reuşeşte să se ţină după un elicopter până la aeroport şi să nu vorbesc de finalul filmului… Dar dacă luăm în considerare că e un film, ca acţiune e mai bun ca primul. În plus, veţi avea ocazia să-l vedeţi pe Jason Statham îmbrăcat la costum.

Curierul 2

            Şi această continuare a fost un succes la box office. La un buget de 32 de milioane de dolari a avut încasări de 85 de milioane de dolari. Astfel, seria Curierul a devenit o trilogie. Până în prima săptămână a lui septembrie din acest an, când va deveni quadrologie. 😉 Faţă de precedentul, Curierul 2 vă va ţine ţintuiţi de pat timp de 87 de minute. Trecând cu vederea că sunt ignorate legile fizicii, Curierul 2 nu va dezamăgi.

Curierul 2

                E plăcut să vezi cum Frank ajunge să se ataşeze de pici. E pentru prima dată când Frank se ataşează de cineva. Şi scenele de luptă corp la corp sunt superbe.

https://www.youtube.com/watch?v=TPZPMFqbi54

                În România, Curierul 2 s-a lansat pe DVD şi blu-ray. Pe DVD conţine următoarele bonusuri: scene şterese, scene care nu au ieşit,  cum s-a realizat coloana sonoră şi realizarea filmului.

Curierul 2

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise