De ce eu? proiecție de gală la Cinema Dacia Reșița

0

Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

Despre CAZUL PANAIT

Cristian Panait s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, aruncându-se de la etajul patru al locuinței sale din București. Cu un an în urmă, fusese numit procuror la Secția de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Curții Supreme de Justiție. Printre dosarele pe care le avea în lucru se afla și cel al procurorului Alexandru Lele, de la Oradea, care a dispus arestarea lui Adrian Tărău, fiul prefectului de Bihor, sub acuzația de complicitate la contrabandă cu produse petroliere.

Panait avea misiunea de a-l ancheta pe procurorul Lele pentru presupuse fapte de corupție şi sustragere de documente. Potrivit relatărilor presei, acesta a refuzat să-l pună sub învinuire pe Lele, în lipsa unor probe concludente, iar la nici o lună de la primirea cazului s-a sinucis. În august 2002, cazul a fost clasat, după ce o „expertiză psihiatrică post-mortem” ar fi dovedit că magistratul s-a sinucis pe fondul unei labilități psihice. Nu s-a cercetat varianta înlesnirii sau determinării sinuciderii.

DE CE EU? la Cinema Dacia Reșița

De ce eu? va rula la Cinema Dacia Reșița în zilele de sâmbătă și duminică (28 martie și 29 martie) de la ora 18:00. SURPRIZA este următoarea: sâmbătă, 28 martie, de la ora 18:00De ce eu? va avea o proiecție de gală. Regizorul Tudor Giurgiu și o parte din actori vor participa la evenimentul de seară și vor răspunde întrebărilor publicului.

Este de apreciat faptul că regizorul și actorii vin pentru promovarea filmului. Așa se face la Hollywood, dar acolo prețul este mai mare decât cel obișnuit. În cazul filmului românesc, De ce eu?, prețul biletului, va fi prețul standard: 10 lei. Biletele pentru gală pot fi cumpărate de la casieria cinematografului Dacia din Reșița, în ziua de sâmbătă, începând cu ora 9:00.

De ce eu?

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar