Demonul, entitate parazitară

0

                Demonul, titlu original Incarnate, e un film horror regizat de Brad Peyton după un scenariu scris de Ronnie Christensen.  La un buget de 5 milioane de dolari, Demonul a avut încasări de 2,7 milioane de dolari în prima săptămână.  Mă așteptam să fie un film slab, dar mi-a plăcut la nebunie ideea exorcizării cu mijloace high tech. Nu se folosește apă sfințită sau cuvinte cu care demonul e forțat să părăsească corpul victimei, ca în alte filme de acest gen. M-a cam dezamăgit finalul pentru că s-a terminat exact cum am intuit. Dar chiar și așa sper ca acest film să fie un succes, pentru că îmi doresc o continuare (finalul lasă loc de o parte a 2-a). Am vizionat acest film la Cinema Dacia Reșița în avanpremieră de la ora 19:00 și le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

Demonul

                Un băiețel de 11 ani, Cameron, care simte lipsa tatălui, o înspăimântă pe mama sa când începe să prezinte simptomele posedării de către diavol. Alertată să intervină pentru rezolvarea acestui caz, reprezentanta Vaticanului, Camilla, îl contactează pe Dr. Seth Ember, un om de ştiinţă aflat în scaun cu rotile, solicitându-i să scoată demonul din acest băiat. Acesta are la activ mai multe exorcizări reușite și încearcă să dea de demonul „Maggie”.

Demonul

                Ember e un necredincios alcoolic care preferă să înlocuiască termenul de exorcism cu cel de “expulzare”. Alături asistenţii săi, Riley şi Oliver, doi tehnicieni de clasă, Ember încearcă să scoată acest demon care călătoreşte, prin contact fizic, de la o victimă la alta, din Cameron. Ember e conştient de faptul că încercarea de a-i salva sufletul lui Cameron l-ar putea transforma chiar pe el în noua gazdă a demonului. Ce se va întâmpla?! Veți afla doar la cinema.

Demonul

Aaron Eckhart e Dr. Seth Ember, un om de ştiinţă aflat în scaun cu rotile, care urmărește demonul „Maggie”;

ember

David Mazouz e Cameron , băiețelul de 11 ani posedat de demonul care călătorește prin contact fizic de la o persoană la alta;

cameron

Catalina Sandino Moreno e Camilla, reprezentanta Vaticanului care îl contactează pe Dr. Seth Ember pentru rezolvarea acestui caz;

camilla

Emily Jackson și Keir O’Donnell sunt Riley și Oliver, asistenții doctorului Ember și doi tehnicieni desăvârșiți. Ember e un fel de „scuba diver” care se coboară în adâncuri, iar ei sunt ajutoarele de pe mal, care au grijă ca el să nu moară din cauza lipsei de oxigen;

riley-si-oliver

Matt Nable e Dan, tatăl lui Cameron, care se înstrăinase de băiețel;

dan

Carice Van Houten e Linsday, mama lui Cameron, care nu acceptă faptul că fiul ei suferă după tatăl lui.

linsday

                V-ați imaginat cum ar arăta un film despre un exorcism fără preot? Aceasta e întrebarea pe care și-a pus-o scenaristul Ronnie Christensen. El declara: „Voiam să fac un film legat de exorcism care să nu semene cu niciun alt film al genului. De obicei totul se rezumă la folosirea apei sfinţite şi la comenzi care să-l facă pe demon să părăsească trupul victimei, dar m-am gândit: ‘Ce-ar fi să elimin clişeul cu preotul şi să introduc un personaj care să intre în mintea gazdei pentru a duce lupta cu demonul?’ Când am intrat pe internet si am citit totul despre exorcism, am înţeles că persoana care luptă cu demonul trebuie să fie la periferia societăţii sau a eşalonului lor profesional. Chiar şi în Biserica Catolică, exorciştii sunt nişte marginalizaţi. Aşa că personajul creat de mine este un om zdrobit, un beţiv ţintuit într-un cărucior. Aceasta e persoana care vine să salveze sufletul si trupul victimei posedate de diavol. Am vrut ca Ember şi echipa sa să trateze sufletul altfel decât am văzut până acum..”

Demonul

                Aaron Eckhart a reuşit să demonstreze că poate juca un invalid cu talentul său de cameleon, după ce ne-a dovedit că poate fi și președintele american în Olympus has fallen și London has fallen. El spunea că fost tentat să joace un personaj care simte că nu mai are pentru ce trăi, decât poate pentru a ucide pe demonul care i-a distrus familia. Lindsay, mama copilului posedat, se gândeşte că Ember vine să-i salveze copilul, dar de fapt, pe acesta nu-l interesează decât să-l învingă pe demonul răspunzător de moartea familiei sale. Scenaristul Christensen a structurat povestirea în aşa fel încât îi permite lui Eckhart să-l portretizeze pe Ember atât ca cinic cât şi ca omul care era înainte ca viaţa lui să capete o turnură dezastruoasă.

Demonul

                Demonul îşi axează mare parte din intriga sa pe un copil inocent. De obicei, acești „demoni” pun stăpânire pe copii, oameni bolnavi sau bătrâni care nu se pot apăra. Cameron este un copil obişnuit, căruia îi e dor de tatăl său, Dan. Dar când demonul „Maggie” îi posedă sufletul, Cameron se transformă într-un manipulator din adâncul fântânii răului.  Peyton a spus că a filmat această producție în doar 23 de zile, ceea ce a inspirat şi interpretările veridice ale actorilor.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar