Disney a cumpărat 20 Century Fox

0

Disney a achiziționat 20 Century Fox după o perioadă de negocieri de mai bine de o lună, în discuții fiind implicată și compania Comcast. Valoarea tranzacției se ridică la 52,4 miliarde. Imperiul lui Rupert Murdoch se afla de ceva vreme în colaps, iar vânzarea era singura cale de a scăpa de datorii. Vor fi achitate şi datoriile de aproape 14 miliarde de dolari ale studiourilor Fox. Astfel, Disney a cumpărat 20 Century Fox cu 66,1 miliarde de dolari.

Cei de la Disney vor putea aduce acum în Universul Cinematografic Marvel personajele din X-Men şi Fantastic Four. Astfel au recâștigat drepturile asupra singurului titlu Star Wars pe care nu-l aveau în listă (A New Hope).

Va dura totuși 18 luni până când toate aspectele tranzacției vor fi aprobate de guvernul Statelor Unite, motiv pentru care președintele Disney, Bob Iger, a anunțat că își prelungește contractul până în 2021. Și cum schema lansărilor pentru a treia fază a MCU este deja stabilită, rămâne de văzut ce strategie va adopta gigantul Disney (și care este viitorul lui Deadpool și al permisivului său rating).

Printre francizele ce intră în posesia Disney se mai află: Avatar, Home alone, Night at the Museum, Back to the future, Planet of the apes, Predator, Die hard, Ice age, Doctor Dolittle, X-files, The simpsons, Kingsman și Alien.

Chiar sunt curios cum vor relansa aceste francize în varianta comică Disney.

Acum Disney chiar nu va mai avea competiție. Mai trebuie să achiziționeze Paramount, Sony, Universal și Warner Bros și au rezolvat orice problemă 🙁

Din păcate e o zi tristă pentru noi pentru și pentru unguri pentru că Disney lansează filmele și animațiie lor doar în format DVD.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar