În slujba președintelui, lupta împotriva drogurilor

                În slujba președintelui, titlu original Clear and present danger, e ultimul film din trilogia Jack Ryan, care a început o dată cu Vânătoarea lui Octombrie Roșu. De ce spun finalul trilogiei, când mai sunt încă 2 filme cu acest analist?! Celelalte 2 filme sunt reboot-uri/spin-off-uri, cum vreți să le luați. Acest ultim film a fost regizat de Phillip Noyce după un scenariu scris de Donald Stewart, John Milius și Steven Zaillian, al cărui scenariu a fost inspirat din romanul cu același nume scris de Tom Clancy. Succesul acestui film din serie a făcut ca producătorii să fie încrezători că acest personaj emblematic va fi în continuare un succes. Dovada?! Alte 2 filme. Subiectul acestui film se bazează pe problema drogurilor. Cartelurile de dorguri reprezintă o primejdie clară și actuală (clear and present danger) pentru securitatea națională a Statelor Unite ale Americii.

În slujba președintelui

                De această dată, „analistul” Jack Ryan trebuie să-l găsească pe asasinul celui mai apropiat prieten al președintelui, un proeminent om de afaceri din SUA care are legături cu cartelurile de droguri columbiene.  Doar că rolul său de analist se schimbă. În momentul în care mentorul său, amiralul James Greer, află că are cancer la pancreas, Ryan e numit director adjunct CIA la Biroul de Informații. Fără știrea sa, CIA a trimis deja o echipă condusă de Clark care să lupte împotriva traficanților de droguri columbieni. Prins la mijloc, Ryan ia frâiele în mână, riscându-și cariera și viața pentru singura cauză în care mai crede: ADEVĂRUL.

În slujba președintelui

Harrison Ford revine în rolul lui Jack Ryan. De această dată, responsabilitățile i se schimbă. De la un simplu analist, trebuie să preia interimatul la conducerea CIA;

jack ryan

Willem Dafoe e John Clark, șeful unității trimise să lupte cu traficanții de droguri columbieni;

John Clark

Joaquim de Almeida e colonelul Felix Cortez, „sfătuitorul” regelui cartelului de droguri, Ernesto Escobedo;

Felix Cortez

Miguel Sandoval e Ernesto Escobedo, capul cartelului de droguri Cali;

Ernesto Escobedo

Henry Czerny e Bob Ritter, directorul de operațiuni CIA;

bob ritter

Harris Yulin e James Cutter, consilierul de securitate naţională;

james cutter

Donald Moffat e preşedintele Bennett;

bennett

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

James Earl Jones e admiralul Jim Greer, directorul CIA. El e mentorul lui Jack în CIA. Relația dintre cei 2 e mai degrabă personală decât profesională;

Jim Greer

Anne Archer e dr. Caroline Ryan. Faţă de Jocuri patriotice, ea are un rol mult mai mic în această continuare.

cathy

                Jeff Craig de la Sixty Seconds Preview spunea: „Excelent! Vă va ține pe marginea scaunului! Ford e perfect.” Sunt perfect de acord. Are mult mai multă acțiune ca precedentul. Singura problemă?! Nu am mai trăit aceleași emoții ca în precedentul film din serie, Jocuri patriotice.

În slujba președintelui

                În slujba președintelui e ceva cu totul diferit față de Jocuri patriotice. De ce?! Prin felul în care evocă uzul și abuzul puterii executive și ce autoritate au Statele Unite ca polițist al lumii. În final, rămâne Ryan contra președintele Statelor Unite ale Americii.

În slujba președintelui

                Regizorul Phillip Noyce spunea despre acest film: „În slujba președintelui – povestea e despre ceva substanțial și plin de înțeles atât pentru noi cineaștii, cât și pentru spectatori. Am fost toți entuziasmați să abordăm aceste probleme și să le aducem pe ecran”. El a adăugat: „Harrison ca persoană seamănă mult cu personajul Jack Ryan pe care îl joacă. Mai mult decât orice, e uman și principial.”

În slujba președintelui

                 În trecut, președintele era pentru oameni ca un Dumnezeu. Știa totul, vedea totul și avea întotdeauna dreptate. De aceea a fost o problemă cu alegerea actorului care să-l intepreteze pe preşedintele Bennett. Producătorul Mace Neufeld spunea: „În distribuție aveam nevoie de un actor de talie, cu demnitate, care putea juca un președinte. Îl văzusem pe Donald Moffat de multe ori pe scenă. Era liber, așa că i-am dat rolul. Dar trebuia să fie diplomat și să poată juca rolul de politician.”

În slujba președintelui

                În slujba președintelui a primit 2 nominalizări la prestigioasele premii Oscar pentru: cel mai bun sunet și cel mai bun mixaj sonor.

                În slujba președintelui s-a lansat în România în România pe Blu-ray și are sunet True HD 5.1. Ca bonusuri puteți urmări: În spatele primejdiei (subtitrat în limba română) și trailer-ul.

În slujba președintelui

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise