Valerian și orașul celor o mie de planete, un univers fără limite are nevoie de eroi fără limite

0

                Valerian și orașul celor o mie de planete (titlu original în franceză: Valérian et la Cité des mille planètes, titlu în engleză: Valerian and the City of a Thousand Planets) este un film SF franțuzesc în limba engleză lansat în acest weekend și regizat și scris de Luc Besson. Scenariul este bazat pe seria de benzi desenate Valérian and Laureline, serie scrisă de Pierre Christin și desenată de Jean-Claude Mézières căreia Besson i-a devenit fan încă de când avea 10 ani. Valerian şi oraşul celor o mie de planete, are cel mai mare buget de producţie din istoria cinematografiei franceze. Totodată, EuropaCorp, firma producătoare, este în spatele a trei cele mai scumpe filme produse în 2016, scrie Cineuropa. Realizat cu 197 de milioane de euro, 47 de milioane de euro, conform datelor furnizate de Centrul Naţional al Cinematografiei din Franţa, SF-ul semnat de Luc Besson a bătut recordul deţinut anterior de Asterix at the Olympic Games (produs cu 78 milioane de euro). Interesant este faptul că Valerian şi oraşul celor o mie de planete este o producţie 100% franceză. Am vizionat acest film în avanpremieră la Cinema Dacia Reșița, în avanpremieră, azi de la 21:30.

                E anul 2740, secolul 28, iar maiorul Valerian, un operativ al guvernului şi o stea în ascensiune în armata umană, un războinic extraordinar, cu un al șaselea simț al tacticii, cunoscut pentru curajul său e însoțit în călătoriile sale prin spațiu de partenera sa, sergent Laureline, a cărei inteligență înnăscută este completată de hotărâre, de independența feroce și de impresionantă forță psihică. Valerian și Laureline se îndreaptă către planeta părăsită Kirian, unde au misiunea să se infiltreze în subteranul aglomerat al Pieței Mari Interdimensionale. La ordinele ministrului Apărării, ei au fost îndrumați să recupereze ultimul supraviețuitor din echipă, Mül Converter – o creatură minusculă cu puteri miraculoase care i-ar putea ajuta să salveze o civilizație pașnică presupusă a fi pierdută în istorie. Cu convertorul ca marfă prețioasă la bordul navei lor spațiale, „The Intruder”, Valerian și Laureline urmează călătoria spre Alpha, stația spațială masivă cunoscută în întreaga galaxie ca „Oraşul celor o mie de planete”. Viitorul Universului depinde doar de Valerian și Laureline.

Dane DeHaan e Valerian, un agent spațial ce luptă împotriva crimei, arogant, dar cu un CV foarte bun, excelent în ceea ce face, dar incapabil să vadă că nu ar fi nimic fără Laureline, cu care i-ar plăcea să-și petreacă restul vieții. El nu realizează cât de importantă este ea pentru succesul lui, ca polițist intergalactic;

Cara Delevingne e Laureline, o femeie foarte inteligentă și puternică, care își păstrează propria viață. Laureline suportă, și uneori, apreciază flirtul constant al lui Valerian, dar își concentrează atenția asupra misiunii primite. Dragostea trebuie să aştepte pentru a proteja galaxia. Are o inimă de aur și este romantică, dar nu vrea să lase garda jos. Laureline  cunoaște tot ce mișcă în orașul Alpha, de la rase de extratereștri la coduri. Dacă Valerian se aruncă cu capul înainte într-o misiune, Laureline vine cu strategia.

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

                Cu mult înainte ca Luc Besson să devină unul dintre cei mai importanţi realizatori de film de acțiune, scriind scenariul, regizând și producând o serie de uriașe succese la public, era doar un băiețel fascinat de o serie de benzi desenate numită „Valerian și Laureline”, care a ieșit în lume când acesta avea 10 ani. Besson a devenit rapid dependent de serialele grafice scrise de autorul francez Pierre Christin și ilustrate cu îndrăzneală de Jean-Claude Mézières, devorând toate cele 22 de volume. A fost nevoie de o schimbare radicală și de un salt înainte uriaș în evoluția tehnologiei de realizare a efectelor vizuale pentru ca regizorul să poată aduce la viață „Valerian și Laureline”. După ce James Cameron l-a invitat pe Besson pe platourile de filmare la revoluționarul Avatar, regizorul francez s-a hotărât. „Când a sosit Avatar, totul a fost posibil. Îmi amintesc că mă gândeam: Într-o zi voi reveni la S.F. cu aceste instrumente noi, unde singura limită este imaginația ta. Atunci am decis să fac Valerian”.

                Cunoscut sub numele de Oraşul Celor o Mie de Planete, Staţia Spaţială Alpha este cu adevărat un hub intergalactic. O metropolă în continuă expansiune, populaţia sa cuprinde mii de specii din întreaga galaxie, dintre care multe au rădăcini în mitologia creată de romanele grafice. Imaginaţia bogată a lui Besson a dat naştere la crearea a zeci de personaje intergalactice uimitoare, printre care medusa Mylea, Bromosaur, masivul acvatic de 300 de tone, şi un Khodar’ Khan cunoscut sub numele de Igor Siruss. John Goodman dă voce creierului criminal din Centrul Comercial intra-dimensional cunoscut sub numele de Big Market. Printre cele mai memorabile specii se numără Doghan Daguis, o specie de brokeri informatici care există în trio şi fac o impresie de neuitat, chiar dacă au sub 1.20 m. Besson a creat o echipă de soldaţi mecanizaţi nemiloşi numiţi K-Trons, care servesc ca garda de corp personală a comandantului Filitt. În plus, Besson a populat Paradise Alley cu creaturi pline de viaţă pe care le vezi doar pe moment. The Pearls prezintă un exemplu de specie paşnică, afectată în mod tragic de consecinţele comportamentului fără empatie, subliniind importanţa compasiunii pentru necunoscut.

                Spațiul a devenit un loc unde oamenii și extratereștrii, mii de specii conviețuiesc în pace. Este o lume cu posibilități infinite, și va fi distractiv de urmărit, o călătorie deosebit de captivantă. Dacă v-a plăcut Al cincelea element cu siguranță veți adora și acest film. E un film plin de aventuri cu explozii de la început până la sfârșit, o adevărată simfonie vizuală la care 3D-ul iese în evidență.

                La un buget așa imens, în America premiviziunile sunt sumbre: se preconizează că va avea încasări de doar de 20 de milioane de dolari în acest weekend. Besson a declarat că dacă filmul nu va avea încasări de cel puțin 350 de milioane de dolari la nivel mondial, sunt puține șanse să vedem o continuare. Din păcate a avut ghinionul să se lanseze deodată cu capodopera lui Nolan, Dunkirk.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata