Dramedia Invincibilii

                    Înainte de recenzia la Invincibilii aș vrea să vă recomand comedia Cu ce ți-am greșit noi Doamne? De obicei, nu merg la comedii la cinema. De ce?! La comediile americane, toate fazele comice sunt în trailer. În restul timpului mă plictisesc. De aceea și prefer să le văd acasă. Dacă Carla nu i-ar fi dat nota 20 acestei comedii, cu siguranță n-aș fi văzut-o la cinema. Am râs până mi-au dat lacrimile. Chiar dacă ați văzut dramedia Invincibilii și nu v-a plăcut, eu vă recomand să vedeți Cu ce ți-am greșit noi Doamne? Cu siguranţă nu veţi regreta banii daţi pe bilet. De ce este Invincibilii o dramedie? Este o dramă pentru că Phillippe, un aristocrat bogat, a rămas paralizat de la brâu în jos. Este o comedie pentru că surprinde o prietenie imprevizibilă care se naște între Driss și Phillippe. Este comic să vedeți aventurile celor 2 și cum Phillippe vrea din nou să trăiască. Filmul este inspirat dintr-un caz real.

1

                    Filmul francez, după cum spuneam mai sus, spune povestea prieteniei dintre un „derbedeu” energic, Driss, şi Philippe, un aristocrat imobilizat în scaunul cu rotile, din cauza unui accident de parapantă. Nimic nu poate fi mai diferit decât lumile celor două personaje: Driss trăieşte la colţ de stradă, printre băieţi de cartier certaţi cu legea. El a petrecut un an la închisoare.

2

                    Philippe trăieşte într-o reşedinţă pariziană, un adevărat palat, ascultă Bach, adoră opera şi este îngrijit zilnic de o armată de infirmiere şi asistenţi. Pe scurt: cei doi gonesc în viteză pe străzi şi se distrează teribil făcând asta. Trec pe roşu, fac depăşiri periculoase şi nici măcar nu sunt îngrijoraţi că poliţia e pe urmele lor. Ba chiar şi acest lucru li se pare amuzant.

3

                    Driss ajunge la casa lui Philippe, la un interviu în urma căruia ultimul lucru pe care şi-l doreşte este să fie angajat; vrea doar o dovadă că şi-a căutat de lucru, pentru a primi ajutor social. Philippe vede în el o formă de evadare, îi aprobă din start insolenţa şi umorul tăios şi îl convinge să vină în probă măcar o lună. Sătul de mila şi de grija excesivă cu care a fost tratat după accident, detaşarea totală a lui Driss, glumele îndrăzneţe şi pofta lui de viaţă îl fac pe Philippe să trăiască din nou.

4

                    Odată ce Driss este angajat, monotonia dispare, au loc ciocniri cu fiica adoptată a lui Philippe, scrisori de dragoste, mişcări de dans, pictură, muzică clasică şi plimbări cu căruciorul în miez de noapte, iar între ei se crează o legătură specială. Cei 2 sunt împreună INVINCIBILI.

5

                    Trebuie să recunosc că înainte să văd acest film nu știam nici un actor din rolurile principale. Voi prezenta cele 2 personaje principale:

François Cluzet este Phillippe. Își interpretează excelent rolul, acesta având o figură expresivă și o privire caldă;

phillippe

Omar Sy este Driss. Vă va cuceri cu zâmbetul său și naturalețea cu care-și joacă rolul, debordând de energie.

Driss

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

                    Scenariul a fost scris de Oliver Nakache și Eric Toledano și se bazează pe pocestea adevărată a lui Phillippe Pozzo di Borgo: „succesorul unei familii franceze de aristocraţi, un colecţionar de artă, care avea o viaţă perfectă: o soţie minunată, doi copii frumoşi, funcţia de director al unei companii producătoare de şampanie… până în momentul în care a suferit un accident de parapantă, care l-a lăsat invalid… înainte ca soţia lui să moară de septicemie trei ani mai târziu”.

6

                    La finalul filmului sunt prezentate cele două personaje reale, la o reîntâlnire a lor peste ani, în Maroc, unde Phillippe alesese să traiască, recăsătorit și tată a două fete. Iar Abdel Sellou (Driss în peliculă) a ajuns la rândul său, cap de familie, tată a trei copii și șeful unei întreprinderi.

7

                    Coloana sonoră este superbă și se potrivește de minune cu acțiunea filmului. Este un MUST SEE.

8

                    Invincibilii a doborât atât recorduri de premii, cât și de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franța și primind 10 nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), premiul pentru cel mai bun actor (pentru Omar Sy și François Clouzet), precum și Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival. A primit și o nominalizare la Globurile de aur pentru cel mai bun film străin.

9

În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei dramedii superbe:

https://www.youtube.com/watch?v=ZQgEohqf2o8

Invincibilii s-a lansat și în România pe DVD și costă doar 15 lei, mai ieftin decât un bilet la cinema.

DVD

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise