“Early Man”, tare ca piatra

Distribuit de Vertical Entertainment

0

“Early Man” este o animaţie regizată de Nick Park după un scenariu scris de Mark Burton şi James Higginson.

Am văzut “Early Man” la Cinema City Sun Plaza. Acţiunea are loc în timpuri preistorice, când avem parte de o adevărată confruntare între reprezentanţii Epocii de Piatră şi cei ai Epocii de Bronz, marea “bătălie” având loc pe terenul de fotbal.

Regie şi scenariu

Animaţia urmăreşte povestea lui Dug, un adolescent al Epocii de Piatră care duce o viaţă monotonă ca membru al unui trib condus de înţeleptul Bobnar. Oamenii tribului respectiv au o viaţă liniştită, se ocupă cu vânarea de iepuri şi nu vor să atragă probleme, simţind că menirea lor este să trăiască o viaţă lipsită de griji. Însă, Dug consideră că ei pot să aibă un scop mai important şi că, de fapt, sunt mai mult decât nişte simpli vânători de iepuri.

Totul se schimbă în momentul în care Lordul Nooth şi armata lui din Epoca de Bronz atacă căminul oamenilor din Epoca de Piatră, gonindu-i pe aceştia din urmă pentru a le fura metalele preţioase.

Fără să vrea, Dug ajunge în oraşul din Epoca de Bronz şi rămâne surprins de felul în care trăiesc oamenii evoluaţi. Mai mult, el este impresionat de complexitatea construcţiilor şi de tradiţia oamenilor moderni: fotbalul. Ajuns printr-un concurs de împrejurări pe terenul de fotbal, Dug îşi dă seama că strămoşii săi jucau acest sport deosebit şi îl convinge pe Lordul Nooth să accepte provocarea ca echipa oamenilor moderni Real Bronzio să joace cu echipa celor din Epoca de Piatră. Dacă poporul lui Dug va câştiga meciul, acesta îşi va recupera pământurile, dar dacă va pierde, atunci toţi oamenii primitivi vor fi obligaţi să lucreze în mină.

Astfel, oamenii din Epoca de Piatră trebuie să înveţe să joace fotbal într-un timp foarte scurt şi să spere că vor învinge cea mai bună echipă din lume: Real Bronzio. Totul depinde de strategia pe care o vor alege şi de unitatea echipei lor. Vor reuşi ei să îşi recupereze căminul sau vor fi prizonierii oraşului din Epoca de Bronz? Rămâne să aflaţi toate aceste răspunsuri, vizionând animaţia la cinema!

Elemente ale animaţiei care mi-au plăcut:

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Confruntarea dintre cele două Epoci: Piatră versus Bronz. Mi s-a părut foarte interesantă ideea ca marea luptă să aibă loc pe terenul de fotbal şi mi-a plăcut determinarea oamenilor din Epoca de Piatră, care, deşi nu aveau un teren de antrenament sau un antrenor, încercau să înveţe să joace fotbal în cel mai inedit mod posibil, într-o zonă periculoasă, având la dispoziţie o singură minge de fotbal, de care aveau mare grijă ca să nu o piardă.

Personajele, care sunt bine conturate, iar dialogul dintre ele este bine scris, accentul fiind pus pe replici amuzante.

Dug. Mi-a plăcut felul în care luptă pentru ceea ce crede şi cum încearcă să ajute tribul ca să îşi recupereze căminul din care toţi au fost alungaţi de Lordul Nooth şi armata acestuia.

Lordul Nooth, antagonistul animaţiei, un om fără scrupule care îşi doreşte bani şi putere, neavând respect faţă de nimeni, nici măcar faţă de propria regină.

Goona, o fată din Epoca de Bronz, care visează să devină o mare jucătoare de fotbal şi nu ezită în a-i ajuta pe primitivi să se antreneze pentru marele meci.

Porcul mistreţ Hognob, cel mai bun prieten al lui Dug, care are un rol cheie şi, în plus, este adorabil!

Distribuit de Vertical Entertainment, “Early Man” a ajuns în cinematografe vineri, 16 februarie 2018. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata