Ecranizarea jocului video: Doom

                Doom, cunoscutul joc video care a fost un fenomen global pentru  o generaţie întreagă, a fost transformat în film în anul 2005. Scris de David Callaham şi Wesley Strick, Doom a fost regizat de Andrzej Bartkowiak, scenariul bazându-se vag pe jocul Id Software, Doom. Filmul prezintă povestea unui grup de intervenție rapidă de puşcaşi marini (Rapid Response Tactical Squad Marines) aflați într-o o misiune de salvare pe planeta Marte după ce comunicațiile cu Olduvai Research Facility s-au întrerupt cu câteva ore mai devreme.

Doom

                În anul 2026, un grup de arheologi care lucra în deşertul Nevada a decoperit un portal spre un antic oraş de pe Marte. Au numit acest portal Arca. 20 de ani mai târziu (2046), omenirea încă încearcă să înţeleagă de ce a fost construit şi ce s-a întâmplat cu civilizaţia care l-a făcut.

Doom

                Acţiunea începe în corparaţea aerospiaţială Union, Marte, unde dr. Carmack cere implementarea imediată a procedurilor de carantină, având o breşă de securitate de gradul 5. Echipa Tehnică de Intervenţie Rapidă e desemnată să ajute echipa de cerecetare de pe staţia Olduvai. Înarmaţi până în dinţi, membrii echipei cred că se află în faţa unei situaţii uşor de finalizat. Numai că în locul care fusese înainte o zonă de cercetare, acum se găsesc nişte creaturi care pândesc în întuneric, ucigând tot ce găsesc în cale. Va reuşi oare echipa să ducă la bun sfârşit misiunea?!

Doom

                Distribuția?! Doar 3 actori sunt importanți:

Karl Urban e sergentul John „Reaper” Grimm. El e fiul cercetătorilor de la UAC care au fost uciși în accidentul din timpul excavării sitului arheologic marțian. El a abandonat moștenirea sa științifică și s-a alăturat armatei pentru a uita de acest dezastru personal. Este fratele geamăn (mai mic cu 2 minute) al dr. Samantha Grimm.

reaper

Rosamund Pike e Dr. Samantha Grimm, cercetătoarea C.A.U. însărcinată să strângă informații din laborator;

samantha

Dwayne „The Rock” Johnson e sergentul Asher „Sarge” Mahonin, conducătorul plutonului.

sarge

                Din păcate, Doom nu a avut succes la box office. La un buget de 60 de milioane de dolari, a avut încasări de doar 56 de milioane de dolari. Au fost întâmpinate și probleme de producție. După ce drepturile de autor oferite către Universal și Columbia Pictures au expirat, Id Software a semnat un contract cu Warner Bros, cu mențiunea că producerea filmului trebuia să înceapă în următorul an. Warner Bros. a pierdut drepturile de autor, iar Universal Pictures a preluat drepturile și producția filmului a început în 2004. Într-un interviu cu producătorul executiv John Wells, acesta a precizat că va fi realizat un al doilea film dacă primul va fi un succes la box office. Dar…

Doom

                Pentru Doom, actrița Rosamund Pike a disecat un cadavru. Rosamund a vrut să portretizeze cât mai adecvat comportamentul unui medic, însă recunoaşte că experienţa disecţiei a cam afectat-o: „Când mă documentam pentru Doom, am petrecut câteva zile la o morgă din Praga. În a treia zi mi s-a pus în față un cadavru și a trebuit să-l deschid. Am avut cea mai cruntă mahmureală posibilă, iar medicul care mă asista a fost chemat de urgență, așa că am rămas singură cu cadavrul unui bărbat pe masă.”

Doom

                Să vă spun cinstit, mi s-a părut mult mai bun în 2005. Acum, la 10 ani de la lansare, nu mi se pare la fel de bun. Oricum, Doom se adresează doar fanilor jocului video. Dar, din păcate, nu m-a speriat așa de tare cum m-a speriat jocul video. Nu au reușit să provoace acele senzații de frică și de nesiguranță. Dar coloana sonoră a filmului e bestială. Și mi-a plăcut cum a fost filmat. În scenele de acțiune, când echipa se luptă cu creaturile, cinefilul vede doar arma, exact ca în joc. Per total, nu e un film rău, dar putea fi mai reușit. Cine știe?! Poate în viitor, se va face un remake. Se pare că e la modă la Hollywood. 😀

Doom

                Pentru a vă face o idee la ce să vă așteptați, vă las să următiți trailer-ul acestui film:

                Doom s-a lansat în Cehia pe Blu-ray și e subtitrat în limba română.

bd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise