Epoca de gheață 4: Continente în derivă, the end is near

                Epoca de gheață 4: Continente în derivă, titlu original Ice Age: Continental Drift, este a 4-a animație Epoca de gheață și a doua animaţie 3D din serie. Epoca de gheață 4 a fost creată de cei de la Blue Sky Studios în anul 2012, la 10 ani de la primul film din serie. Animația a fost regizată de Steve Martino și Mike Thurmeier, după un scenariu scris de Michael Berg și Jason Fuchs. Chiar dacă 3D-ul este mult mai bun decât la Epoca de gheață 3, această ultimă parte este destul de plictisitoare și nu surprinde cu nimic la nivelul de scenariu. Oricum la un buget de 95 de milioane de dolari, Epoca de gheață 4 a scos din buzunarele cinefililor 877 de milioane de dolari. Așa că pe 15 iulie 2016 așteptăm Epoca de gheață 5. Din păcate, Epoca de gheață 4 e o reîncălzire a aceleiaşi ciorbe vechi: cat de mult contează familia şi comunitatea cînd eşti înecat în probleme. Genială, în schimb, promovarea eternului Scrat de la mascotă la cauza primară a evenimentelor din episodul ăsta. La fel cum genială şi, ca de obicei, fără absolut nici o legătură cu ştiinţa, explicaţia apariţiei magnetismului, evident provocată de veveriţoi.

                Manny, Diego și Sid pornesc în cea mai mare aventură a lor după ce un cataclism trimite în derivă un întreg continent. Separați de restul turmei, ei folosesc un iceberg pe post de barcă și se lansează într-o epopee maritimă în încercarea disperată de a-i găsi pe ceilalți.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                Manny și gașca sunt supuși la grele încercări: se confruntă cu tot soiul de creaturi marine exotice, explorează cu curaj o nouă lume plină de pericole necunoscute și se luptă cu pirați nemiloși. Dintre noile personaje, îi vom cunoaște și pe Gigantopithecus, o specie dispărută de primate.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                 În plus, Sid își va găsi bunica și-și va revedea familia care l-a părăsit în primul film, iar Diego își va găsi sufletul pereche. Bineînțeles, Scrat are partea lui de aventură, pentru că reuniunea cu ghinda sa blestemată îl catapultează în locuri în care nicio veveriță preistorică nu a mai ajuns vreodată.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                Evident, mesajul american rămâne același, ca să înțeleagă toți copiii: băieții să-și caute fete (preferabil de vârsta lor) cu care să facă copii, să aibă grijă de bunici, să respecte niște valori morale precum cinstea și prietenia ș.a.m.d. N-ar fi rău să aducă ceva în Epoca de gheață 5, pentru că altfel…

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                Singura problemă este că la această animație vă veți cam plictisi și veți râde mult mai rar. Dar animațille nu sunt făcute pentru noi, ci pentru copii. Oricum, cu siguranță, copiii se vor distra de minune, dar nu știu cât de multe vor înțelege din el… Cinefilii maturi vor vedea similitudini sau, mai corect, cum se parodiază filme gen: Titanic, Pirații din Caraibe, Inimă neînfricată, etc. Eu unul am detectat și o ironie la specia umană sau poate mi s-a părut. E acea fază în care unul din personaje îi întreabă pe frații oposum dacă nu se tem de sfârșitul lumii. Răspunsul lor?! „Să-ți spunem un secret: suntem foarte, foarte proști!” 🙂

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                 În continuare voi prezenta noile personaje care apar în cea mai nouă animație Epoca de gheață. Atenție, materialul ar putea conține spoilere:

Peaches (voce Keke Palmer) s-a născut la finalul animației Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor. Înainte de calamitate, Manny şi încăpăţânata Peaches se ceartă, aşa cum fac taţii cu fetele lor adolescente. În ciuda eforturilor mamei sale, Peaches se revoltă împotriva regulilor stricte ale lui Manny. Conflictul major dintre Peaches şi tatăl său este generat de timpul tot mai mare pe care aceasta îl petrece cu prietenii ei, în special cu Ethan (voce Drake), cel mai mare mamut din campus.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Louis (voce Josh Gad) este cel mai bun prieten al lui Peaches și e un fel de suricată preistorică. Louis este prietenul loial al lui Peaches, dar el şi-ar dori mai mult decât o prietenie. Este bătaia de joc a tuturor. Chiar şi Manny râde de sărmanul băiat, numindu-l „Cârnăcior”. Dar curajul interior al lui Louis poate schimba totul…

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Shira (voce Jennifer Lopez) este frumoasa şi periculoasa tigroaică care-i câștigă inima lui Diego. Cei doi la început nu se suportă, fiind în tabere diferite, dar mai apoi se îndrăgostesc unul de celălalt. Shira face parte din echipajul pirat care i-a luat ostatici pe Diego, Manny şi Sid. După cum spunea și Steve Martino: „Shira este o femeie fatală: e tăioasă, rapidă şi inteligentă. Iar cei doi se aseamănă mult mai mult decât ar fi dornic să recunoască vreun tigru, iar din ostilitatea şi lupta lor iese la iveală o perspectivă comună şi, în final, o relaţie”.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Buni (voce Wanda Sykes) are blană lungă şi urât mirositoare, nu are dinţi, are riduri şi un animal de companie invizibil pe nume Scumpi. Pe scurt, nu a mai existat un personaj ca Buni, aduce momente superbe şi neaşteptate de comedie în toată aventura turmei. Nu ştii niciodată ce urmează să spună. Comentariile făcute de Buni sunt întotdeauna puţin pe lângă, puţin deplasate, dar întotdeauna amuzante.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Căpitanul Maţ (voce Peter Dinklage) este un urangutan care se consideră regele oceanului şi piratul piraţilor. Acestuia îi place viaţa de tâlhar, pe mare. Numele „Maţ” i se trage de la ghearele mari pe care nu se sfieşte să le folosească. După cum se laudă chiar el, poate „să-ţi scoată maţele afară”. Nu vrei să ai de-a face cu el. Decât dacă eşti Manny, care trebuie să-l înfrunte pe Maţ, deoarece căpitanul piraţilor stă în calea reîntâlnirii mamutului cu familia sa.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Flynn (voce Nick Frost) este o focă elefant legănătoare şi gelatinoasă, de circa 1.800 kg, şi este secundul lui Maţ. Flynn vede mereu ceea ce e bun în oameni, chiar şi în Maţ, ceea ce e destul de greu.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Squint (voce Aziz Ansari) este cel mai mic dar şi cel mai bătăios membru al echipajului, un iepuraş energic care suferă de complexul lui Napoleon.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

Hyrax seamănă cu nişte porcuşori de Guineea, fiind ghemuri drăgălaşe de blăniţă. Aceştia îi iau prizioneri pe Manny, Sid şi Diego. Dându-şi seama că inamicii (Hyrax) inamicilor lor (Maţ şi compania) ar putea deveni aliaţii perfecţi, Manny, Diego şi Sid ajung la o înţelegere cu Hyrax: dacă îi ajută să fure nava lui Maţ, cu care Manny speră să se întoarcă alături de familia sa, turma îi va elibera pe Hyrax de cătuşele piraţilor. Înţelegerea se face cu ajutorul lui Sid, care este singurul ce poate comunica cu Hyrax, pentru că ei au o limbă unică. Vorbesc prin mimică şi zgomote.

Epoca de gheață 4: Continente în derivă

                Problema este că apar o multitudine de personaje noi şi nu ajungi să ţii cu adevărat la niciunul din ele. În continuare vă invit să urmăriți melodia We are family cântată de vedetele acestei animații. În plus. videoclipul conţine secvenţe din animaţie:

                Epoca de gheață 4: Continente în derivă s-a lansat în România pe DVD, blu-ray şi blu-ray 3D.

bd

BD3D 90 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise