Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor, cel mai bestial din serie

                Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor, titlu original Ice Age: Dawn of the dinosaurs, este prima animaţie 3D din serie. Ca precedentele animaţii, Epoca de gheață 3 a fost creată de cei de la Blue Sky Studios în anul 2009. Animația a fost regizată de Carlos Saldanha, după un scenariu scris de Michael Berg și Peter Ackerman, scenariştii primului film. Epoca de gheață 3 este animaţia cu cele mai mari încasări din serie. La un buget de 90 de milioane de dolari, a avut încasări de 887 de milioane de dolari. După cum spuneam şi în titlu, Epoca de gheaţă 3 este cel mai bun film al seriei. De ce?! Pentru că aventura este plină de twist-uri, imaginile sunt pline de culoare (eroii noştri ajung într-o misterioasă lume subterană, o junglă preistorică unde au de-a face cu fauna şi flora de mult dispărută) şi, în plus, leneşul Sid devine mama a trei pui de dinozaur şi… stârneşte haosul. Vă avertizez de pe acum. Exersați mușchii abdominali înainte de vizionare pentru a evita febra musculară cauzată de râsul în hohote.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                Acum, mamutul Manny (voce Ray Romano) aşteaptă venirea pe lume a puiului său. Ideea de a fi părinte îl face pe Manny mai stresat și mai precipitat decât toate mamele din lume, menajând-o în exces pe Ellie și agitându-se la orice mișcare a bebelușului. Diego însă, fire rebelă, un etern vânător, se simte obosit și depășit de statutul de „pisica blândă” a găștii și de viitoare „bonă”. Vedeta acestei animaţii este sâsâitul Sid (voce John Leguizamo), care este năpădit de sentimente materne. Cum Manny nu-l vrea ca „bonă”, Sid fură nişte ouă de dinozaur şi aşteaptă ca ele să eclozeze. O dată ce puii ies din găoace, liniştea locului se destramă. Mama T-Rex vine să-şi caute puii şi se întoarce în lumea misterioasă din care a venit, înhăţându-şi cele trei odrasle, dar şi pe Sid.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                Astfel începe o nouă aventură. Mamuţii Manny şi Ellie (voce Queen Latifah), leul Diego (voce Denis Leary) şi cei doi fraţi oposumi pleacă în căutarea şi salvarea nefericitului Sid, ajungând într-o lume luxuriantă, plină de culoare. Tărâmul nou descoperit e plin de pericole, de creaturi neprietenoase, plante carnivore şi teritorii numite: plăcile durerii, prăpastia morţii etc. Chiar și mamutul Manny este minuscul în această lume de creaturi gigantice. Din acest moment, o serie de subploturi vin să aducă savoare sau suspans firului principal al poveştii. În această aventură li se va alătura și Buck (voce Simon Pegg), un fel de Tarzan al vremurilor lor, pe post de ghid, ajutor și, până la urmă, un nou prieten.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                Bineînțeles, nu-i veți duce lipsa lui Scrat, care este în continuare obsedat să intre în posesia unei alune. Doar că, de data asta, nu este singurul care vânează aluna. Ajunge astfel s-o întâlnească pe Scratte, şi, vânând nefericita alună, ajung și ei în această lume de mult dispărută. Trebuie să știți că veți râde cu lacrimi, deoarece cei doi sunt eroii mai multor gaguri de-a lungul filmului, unul mai trăsnit decât celălalt.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor                3D-ul este bestial. Secvențele de acțiune sunt spectaculoase iar peisajul fascinant. Veți avea impresia că ați murit și ați ajuns în RAI. Regizorul Carlos Saldanha spunea că ideea 3D-ului nu a fost ca personajele să iasă din ecran, ci să ofere prin 3D o experiență atotcuprinzătoare. Nu știu dacă e real, dar pe blu-ray 3D, ai senzația că eroii sunt alături de tine în cameră. Tot timpul am spus, 3D-ul pe televizoarele care au ochelari activi se vede mult mai bine decât la cinema.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                Epoca de gheață 3 este de lăudat pentru că are mult mai multă acțiune decât părțile precedente. E surprinzător cum scenariștii au gândit animația. Astfel, nu veți bănui nicio clipă ce urmează să se întâmple, spre deosebire de celelalte animații. Ce trebuie să știți?! „Turma” formată din Manny, Sid, Diego, Ellie, cei 2 oposumi nu poate fi despărțită, nici măcar de un pui de mamut, darămite de dinozauri.

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                Partea mea preferată?! Cam tot ce ţine de Scrat şi Scratte. A NU SE RATA: tangoul, viaţa casnică, suferinţa ghindei… 🙂

 Epoca de gheață 3: Apariţia dinozaurilor

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații:

                Epoca de gheață 3 s-a lansat în România pe DVD, blu-ray și blu-ray 3D.

bd

BD3D 90 lei

P.S.: Înainte de versiunea 3D pe blu-ray mi-am cumpărat versiunea 3D pe DVD. 3D-ul se vedea cu ochelari red-cayene. Nu am fost deloc entuziasmat de această variantă, iar când s-a lansat animația pe BD3D, am achiziționat-o și am vândut DVD-ul. Este incomparabilă imaginea. Dacă vreți să știți diferențele dintre DVD, BD, BD3D click aici.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise