Collateral Beauty: A doua şansă, cu toţii suntem conectaţi

2

                Collateral Beauty: A doua şansă, titlu original Collateral Beauty, e o dramă regizată de David Frankel după un scenariu scris de Allan Loeb. Collateral Beauty: A doua şansă s-a lansat în România pe 6 ianurie 2017. Eu l-am vizionat abia azi de ora 17:00 la Cinema Dacia Reşiţa şi cu această ocazie ţin să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie. Să vă spun cinstit, m-am speriat că o să fie o tâmpenie. Ultimele 2 drame ale lui Will Smith Seven pounds şi The pursuit of happiness au avut doar recenzii pozitive, dar mie nu mi-au plăcut aşa de mult încât să le revăd a doua oară. Aşa că am mers la acest film datorită distribuţiei, dar cu inima strânsă. În SUA, Collateral Beauty: A doua şansă a strâns doar recenzii negative şi de aceea m-am speriat că n-o să-mi placă. M-am speriat degeaba. Se pare că nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu criticii americani. Mie şi Assassin’s creed: Codul asasinului mi-a plăcut la nebunie.

                Trăim pentru a comunica. Dragoste, timp, moarte. Aceste 3 lucruri leagă fiecare ființă de pe Pământ. Fiecare om dorește să fie iubit, ne-am dori să avem mai mult timp şi ne temem de moarte. Howard, alături de Whit, conduce o agenție de publicitate. Discursurile lui Howard îi „topesc” pe angajați. Când le pune întrebarea „De ce?” în sală de aude un ropot de aplauze. E foarte iubit, iar temele sale preferate sunt dragostea, timpul și moartea.

                Acțiunea se mută 3 ani mai târziu și aflăm că Howard și-a pierdut fetița de 6 ani. Compania e aproape de faliment, Howard nu mai comunică, iar relațiile cu prietenii se deteriorează. Howard trimite scrisori morții, timpului și dragostei. El a pus afacerea în pericol, iar veniturile angajaților vor fi afectate dacă nu se găsește repede o soluție.

                Whit, alături de Claire și Simon, pune la cale un scenariu neașteptat. Pentru a-l readuce la realitate trebuie să-i pătrundă în minte și să-i facă jocul. Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, cei 3 angajează 3 actori: Aimee, Raffi și Brigitte, care trebuie să fie Dragostea, Timpul și Moartea. Pentru a reveni la realitate, Howard trebuie să-și rezolve conflictele cu aceste 3 „lucruri”.

Collateral Beauty: A doua şansă are în distribuție 5 actori de Oscar: 2 care au luat statueta (Kate Winslet și Helen Mirren) și 3 care au fost nominalizați (Will Smith, Edward Norton și Keira Knightley)

Will Smith e Howard, un tip genial, creativ, carismatic, care obișnuia să iubească viața. După pierderea fetiței, o urăște. Are chiar tendințe de suicid;

Edward Norton e With, partenerul de afaceri al lui Howard. E cam afemeiat și fiica sa nu vrea să vorbească și nici să-și petreacă timpul cu el;

Kate Winslet e Claire, o femeie care-și dorește un copil dar nu a reușit să-și îndeplinească această dorință pentru că și-a dedicat prea mult timp carierei;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Michael Peña e Simon, consultantul juridic al firmei.

Hellen Mirren e Brigitte, actrița care joacă rolul Morții;

Keira Knightley e Aimme, o actriță care joacă rolul Dragostei;

Jacob Latimore e Raffi, un actor care e angajat să joace rolul Timpului;

Naomie Harris e Madeleine, o mamă care și-a pierdut fiica, Olivia, bolnavă de cancer. Acest necaz a dus la destrămarea mariajului său. Cam 79% din cuplurile care pierd un copil divorțează.

                Naomie Harris și Keira Knightley se află la a 3-a colaborare după: Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort şi Piraţii din Caraibe: La capătul lumii. Teoretic, Will Smith n-ar fi trebuit să joace rolul lui Howard. Producătorii l-au ales pentru rolul principal pe Hugh Jackman, dar din cauza programului încărcat, acesta din urmă a renunțat. Eu unul sunt foarte fericit că Will Smith a jucat rolul principal. E un fost cântăreț de hip hop devenit actor şi pe măsură ce înaintează în vârstă, rolurile sunt tot mai profunde. E imposibil să nu suferi şi să nu plângi alături de el.

                Eu chiar nu înțeleg de ce criticii americani au dat cu acest film de pământ şi de ce a avut unul din cele mai slabe debuturi cu Will Smith în rol principal. Poate a fost ales prost momentul premierei, poate tematica a fost prea dură pentru unii sau poate publicul american e prea superficial şi preferă comedii. Mie unul mi s-a părut ca fiind un film în genul O viaţă minunată. Cine ştie?! Poate peste ani va deveni un film cult exact cum sunt Vrăjitorul din Oz şi O viaţă minunată.

                Ceea ce e de apreciat e că regizorul a filmat în New York fără eliberarea străzilor, fără oprirea circulației, iar Will Smith mergea pe bicicletă fiind urmărit îndeaproape de o armată de fani. Finalul cu siguranță vă va uimi. 😉

2 Comentarii
  1. Aurelian spune

    Am incercat sa ma uit la Seven pounds si The pursuit of happiness si nu am rezistat pana la final. Se pare ca eu si cei de la Starfilme.com suntem pe aceeasi lungime de unda. chiar a fost un film. Nu usnt o persoana emotiva, dar mi-au dat lacrimile vazand-ul pe will smith suferind. A jucat superb. Cum spunea si Avramescu. Pe masura ce imbatraneste joaca tot mai bine. Nu prea mi-a placut ideea sa-ti sapi prietenul. Dar nu stiu cum as fi procedat nici eu daca eram in locul lor. Prietenia e prietenie dar si banii importanti. Probabil fetele cu siguranta nu vor fi de acord. Vor spune ca banii nu sunt importanti, doar fericirea e importanta. Dar uita un lucru important. Fericirea trece prin stomac si fara bani nu ai cum sa fii fericit.

  2. Aurelian spune

    Pare că ți-a plăcut. Dar nu mă risc. Aștept să apară online. Poate dacă aș fi văzut o notă m-aș fi încumetat să merg la el. Dar să dau bani pe bilet și să nu-mi placă… Oricum mă bucur că nu sunteți de acord cu restul care scriu recenzii. Dacă era să mă iau după restul… Nici măcar nu vedeam Assasins creed la cinema 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata