Furios şi iute în viteza a 5-a, cel mai bestial din serie

0

                Furios şi iute în viteza a 5-a este al cincilea film din seria Furios şi iute.Titlul original este Fast five, regie: Justin Lin. Filmul a fost lansat în 2011 şi din punctul meu de vedere este cel mai bun din serie. El reuneşte distribuţia filmelor Furios şi iute; Mai furios, mai iute; Furios şi iute 4: Piese originale. În plus, mai adaugă personaje noi poveştii. Scenariul a fost imaginat de Chris Morgan, cel care a scris şi scenariile ultimelor 2 filme din serie. Această parte a cincea a seriei este una care nu se mai bazează pe cursele de mașini în totalitate. Maşinile şi cursele intră pe plan secund. De această dată, acțiunea se concentrează pe un jaf  în stil mare. Să nu uit, la un buget de 125 de milioane de dolari, Furios şi iute în viteza a 5-a a avut încasări de 626 milioane de dolari. După cum observați, încasările nu se diminuează, ci sunt în creștere.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Furios şi iute în viteza a 5-a reia povestea exact de unde a lăsat-o Furios și iute 4: Piese originale, prinderea lui Dominic Toretto și condamnarea lui la închisoare. Bineînțeles, are loc o spectaculoasă operațiune de evadare la finalul căreia nu prea ați crede că a scăpat cineva cu viață din autobuzul închisorii.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                 De când Brian şi Mia Toretto l-au ajutat pe Dom să evadeze, au trecut multe graniţe pentru a scăpa de autorităţi. Ascunşi acum într-un colţ din Rio de Janeiro, cei trei trebuie să dea o ultimă lovitură pentru a-şi putea recăpăta libertatea. Îşi adună echipa de piloţi de elită şi sunt conştienţi că au o singură şansă pentru a fi liberi odată pentru totdeauna: să-l înfrunte pe omul de afaceri corupt care îi vrea morţi. Dar acesta nu e singurul care îi vânează.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Agentul federal Luke Hobbs, un tip dur şi inflexibil, nu-şi ratează niciodată ţintele. Când primeşte misiunea să dea de urma lui Dom şi Brian, îşi adună echipa şi lansează artileria grea pentru a-i captura. Dar îşi va da seama curând că e greu să-i mai deosebeşti pe cei buni de cei răi. Aşa că va fi nevoit să se bazeze numai şi numai pe instinctele sale pentru a-şi încolţi prada… înainte ca altcineva să o doboare înaintea lui.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Echipa de elită e formată din: Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O’Conner (Paul Walker), Mia Toretto (Jordana Brewster), Roman Pearce (Tyrese Gibson), Tej Parker (Chris „Ludacris” Bridges), Han (Sun Kang), Vince (Matt Schulze), Gisele (Gal Gadot), Leo și Santos (Tego Calderon și Don Omar).

Furios şi iute în viteza a 5-a

Dwayne „The Rock” Johnson este Luke Hobbs. Hobbs e conducătorul forței de elită a Serviciului Diplomatic. Când FBI-ul vrea să găsească pe cineva, pe el îl cheamă. De ce?! Pentru că nu greșește niciodată. Tipul ăsta e din Vechiul Testament. Sânge, gloanțe, mânia Domnului;

Furios şi iute în viteza a 5-a

Elsa Pataky este Elena Neves. Elena este un ofițer de poliție. Soțul acesteia a fost ofițer la rândul lui, dar a fost împușcat mortal în mahalaua din Rio. După moartea acestuia, la 6 luni după, Elena s-a înscris în poliție. E motivată și e unul dintre puținii polițiști din Rio care nu poate fi mituit;

Furios şi iute în viteza a 5-a

Joaquim de Almeida e Hernan Reyes. El este un nemilos traficant de droguri, dar pozează ca un om de afaceri. El este motivul pentru care echipa se reunește.

Nu uita sa citesti

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Scena cu furtul seifului e absolut genială. Un seif de dimensiunile unei camere, având greutate de câteva tone, este smuls din perete cu ajutorul unui sistem de pârghii și apoi tractat, fără nicio dificultate, de două mașini sport. Întreaga secvență cu seiful târât de-a lungul orașului Rio de Janeiro este bine gândită, chiar dacă e destul de greu de digerat.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Revenirea lui Vince e de bun augur întrucât avem din nou acea relație de neîncredere dintre acesta și O’Conner. Vince e cel care le aduce primul job, furtul unor supermașini dintr-un tren în mișcare, o cascadorie care se termină cu o prăbușire în gol de câteva sute de metri.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                Ca bonus, veți vedea o formidabilă confruntare între Dom și Hobbs, cu trecut prin pereți, rupt mese și scuipat cioburi. Ce mai, o luptă între doi titani cu o masă musculară de invidiat. Cine va ieși învingător?! Urmăriți filmul și veți afla.

Furios şi iute în viteza a 5-a

                 Așa cum v-am obișnuit, vă invit să urmăriți trailer-ul celui de-al 5-lea film din seria Furios și iute:

                Furios şi iute în viteza a 5-a s-a lansat îm România pe DVD și blu-ray.

bd

P.S.: Lăsați genericul final să ruleze. Veți avea parte de o surpriză.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar