Furios și iute 6, sfidează legile gravitației

                Furios și iute 6, titlu original Furious 6, este ultimul film din serie regizat de Justin Lin și a fost lansat în 2013. La un buget de 160 de milioane de dolari, Furios și iute 6 a avut încasări de 789 de milioane de dolari, devenind astfel filmul cu cele mai mari încasări din serie. Cei de la Universal au vrut să grăbească premiera părții a 7-a cu un an. Filmul trebuia să aibă premiera în 2014, iar Justin Lin a refuzat, spunând că într-un an nu are cum să iasă un film de calitate. Mai bine că a renunțat și că regia a fost preluată de James Wan, pentru că, cinstit, această ultimă parte care face legătura cu Furios și iute: Tokyo drift nu mi s-a părut a fi una de calitate, pentru că sfidează legile fizicii. După Furios și iute: Tokyo drift, producătorii au fost la un pas să îngroape franciza intenționând să lanseze direct pe DVD următoarele părți. Dar Vin Diesel a avut un rol important în continuarea francizei la cinema. Acest al șaselea film este cel mai ostentativ: totul e mai mare, mai exploziv și mai exagerat.

Furios și iute 6

                După ce Dom și Brian au dat lovitura din Rio şi au distrus regele imperiului drogurilor din Rio, au adus 100 de milioane de dolari echipajului, iar aceştia s-au împrăștiat prin toată lumea. Din păcate, nu se mai pot întoarce acasă și vor trăi pentru totdeauna fugind din calea legii, astfel că vieţile lor sunt nesatisfăcătoare.

Furios și iute 6

                Echipa noastră e împrăștiată peste tot pe glob. Dom și Elena trăiesc în Insulele Canare, alături de proaspeții părinți Brian și Mia, în timp ce noul cuplu Han și Gisele savurează traiul la Hong Kong. Tej s-a stabilit pe o plajă din Costa Rica, în timp ce Roman, mare amator de distracții, trăiește o viață de lux. Milioanele din bancă îi ajută să trăiască mult mai lejer, dar cu toții sunt niște fugari nevoiți să se uite mereu peste umăr, trăind cu teama de a nu fi descoperiți.

Furios și iute 6

                Între timp, Hobbs a dat de urma unei organizații de mercenari extrem de duri și de bine pregătiți. Această reţea se întinde pe teritoriul a 12 țări. Conducătorul acestei reţele e Owen Shaw care are ca ajutor pe nimeni alta decât pe Letty, fosta iubită a lui lui Dom, pe care acesta o credea moartă.

Furios și iute 6

                Owen este un fost maior în SAS, a fost în trupele speciale. A condus divizia mobilă britanică din Kabul și Basra.  Mulți ani echipa lui Shaw a dat lovituri în Europa, dar cel mai recent, aceste atacuri au ajuns la un nou nivel. 3 ținte, foarte clar alese. Ținta?! Echipa lui Shaw vrea să construiască un Nightshade. Nightshade este o bombă tehnologică. Blochează o rețea militară de comunicații timp de 24 de ore. Dacă orbești un soldat în timpul luptei, acesta moare. Dacă orbești o țară 24 de ore, numărul de victime e colosal. Valorează miliarde pentru cumpărătorul potrivit. Pentru a construi această bombă tehnologică, Shaw mai are nevoie doar de o singură piesă.

Furios și iute 6

                Singura cale de a distruge organizația este de a-i aduce în față rivali pe măsura ei, care să îi depășească talentele. Așa că Hobbs îl roagă pe Dom să își reunească echipa în Londra. Răsplata va fi anularea pedepselor pentru întreaga echipă și posibilitatea de se întoarce acasă și de a-și reîntregi familiile. Doar că de această dată, regulile se schimbă. Familia nu mai are de-a face cu poliția sau traficanți de droguri. Totul e dus la un alt nivel! Oare Hobbs se va ţine de cuvânt?

Furios și iute 6

                Orice om trebuie să aibă un cod. Codul lui Owen Shaw e PRECIZIA. Codul lui Dom e FAMILIA. Din punctul de vedere al lui Owen, codul lui Dom e frumos în vacanțe, dar asta îl face previzibil. Iar în această meserie, previzibil e totuna cu vulnerabil.

Furios și iute 6

                Surpriza?! Letty, marea iubire a lui Dom, pe care o credeau moartă, e acum amnezică şi a trecut de partea inamică. Owen are o gașcă care este format din gemenii maleficii ai găștii lui Dom, după cum observă Roman.

Furios și iute 6

                Iar de aici, filmul se transformă într-o cursă infernală, cu cascadorii spectaculoase, dar incredibile. Mult prea exagerat, mult prea zgomotos. Atu-ul este că acțiunea s-a mutat în Europa. Dialogurile dintre Hobbs și Riley, Roman și Han, Roman și Tej sunt absolut delicioase, făcându-vă să izbucniți în hohote de râs. Mi-a plăcut enorm de mult că nu s-au împuşcat ca chiorii şi sunt multe scene de luptă corp la corp.

Furios și iute 6

Bonusul acestui film este cooptarea în distribuție a Ginei Carano, celebra luptătoare de arte marţiale mixte devenită actriţă după apariţia în Haywire. Ea o interpreteză pe Riley.  Pentru cei care abia aşteaptă să vadă femei în acţiune, Gina Carano şi Michelle Rodriguez demonstrează cât de dure sunt într-o scenă de bătaie care vă va tăia respiraţia.

Furios și iute 6

Nu uita sa citesti
Related Posts

Luke Evans este Owen Shaw, care dă viață un erou negativ captivant și bine jucat.

Furios și iute 6

                Regizorul Justin Lin spunea: „ Mi-a plăcut ideea de a explora ce îi satisface cu adevărat. Am vrut să arăt că Dom, Brian și ceilalți au tot ce-și pot permite cu ajutorul banilor, prieteni, familie, dar că sunt în continuare bântuiți de restricții și că au o singură șansă să-și câștige pentru totdeauna liniștea sufletească. Luke Hobbs, agentul federal care i-a vânat fără milă pe eroii noștri, pentru ca la final să fie salvat de moarte de Dom și Brian, este cel care vine acum să le dea celor pe care îi amenințase subtil că-i va urmări pentru totdeauna, o veste care le va schimba viața.”

Furios și iute 6

                În cascadorii au fost investiţi mulţi bani şi în scena cu tancul vitezoman de pe autostradă chiar au fost „sacrificate” 250 de maşini. Din păcate, cascadoriile sfidează legile fizicii. Ce nu mi-a plăcut? Cascadoria în care Dom o salvează pe Letty; aeroportul de pe care avionul trebuia să decoleze fiind la fel de lung ca Europa; cireașa de pe tort este răsturnarea tancului de 10 tone, din cauza unui cablu de titan. Înțeleg că astfel de cabluri se foloseau pentru ancorarea clădirilor și prinderea podurilor, dar nici chiar așa….

Furios și iute 6

                Şi acum 3 lucruri intereseante despre cascadorii:

1. Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Ludacris şi Tyrese Gibson au început antrenamentele personale cu luni înainte de începerea filmărilor, iar Carano şi-a continuat regimul de exerciţii obişnuit, concentrându-se acum pe coregrafie. Evans a început şi el antrenamentele în stil SAS. Pentru toţi, aceste eforturi au fost adesea epuizante, însă rezultatul a meritat sacrificiile. Schneider a creat un stil personal pentru fiecare personaj şi nu a fost duplicată nicio mişcare. Johnson, Carano şi Joe Taslim, starul indonezian de arte marţiale, sunt cu toţii sportivi talentaţi, aşa că spectatorii au aşteptări mari de la scenele în care apar aceştia. Prima din cele două confruntări dintre Letty şi Riley au fost filmate într-o singură zi la Aldwych, o staţie de metrou dezafectată din Westminster, Londra.

Furios și iute 6

2. Lipsa lifturilor a obligat echipa de producţie şi actorii să coboare pe jos cele 100 de trepte cu zeci de kilograme de echipamente, pentru că dorinţa realizatorilor a fost să se respecte stilul realist al filmului, fără efecte speciale sau adăugiri pe computer. Lin are numai cuvinte de laudă pentru Gina Carano şi Michelle Rodriguez, care au vrut să-şi facă singure cascadoriile în aceste două scene: „Le-au dat liber dublurilor lor şi au venit să filmeze ele singure scenele; este o dovadă a gradului lor de implicare şi a cât de mult au muncit ca să dea tot ce au mai bun din ele”.

Furios și iute 63. Pentru scenele de acţiune, Lin a dorit să aibă planuri panoramice şi a lucrat îndeaproape cu directorul de imagine. Pentru fiecare scenă de acţiune erau simultan cel puţin patru camere de filmare şi un sistem de iluminare la 360 de grade, pentru ca spectatorul să poată trăi cât mai aproape experienţa. O altă secvenţă de luptă, Taslim vs Gibson şi Kang a fost filmată în staţia de metrou de la Waterloo. În acea secvenţă au fost prezenţi trei actori şi aproape 200 de figuranţi.

Furios și iute 6

                Dar nu vă împotmoliți în detalii… Vă invit să urmăriți trailer-ul Furios și iute 6 subtitrat în limba română:

                Furios și iute 6 s-a lansat în România pe DVD şi blu-ray. Pe blu-ray veţi avea ediţia extinsă, pe care nu aţi văzut-o la cinema şi preţul filmului este chiar foarte mic: 10 lei pe DVD şi 30 lei pe blu-ray.

bd

10 lei                        30 lei

PS: Finalul ne rezervă o surpriză şi confirmarea că în Furious 7 vom avea parte de un antagonist redutabil. Așa că nu opriți la genericul de final. Lăsați-l să se deruleze!!!

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise