Gardienii Galaxiei vol 2: 8 lucruri care trebuie ştiute

0

Gardienii Galaxiei vol 2 va avea premiera în România pe 5 mai 2017, dar va putea fi vizionat în regim de avanpremieră începând cu 4 mai. Pregătiţi-vă! Cea mai simpatică şi improbabilă echipă de super-eroi va salva galaxia a doua oară.

Având pe fundal melodiile de pe „Awesome Mixtape #2”, Gardienii Galaxiei Vol. 2 urmăreşte parcursul echipei în lupta lor pentru a-şi păstra noua familie unită şi pentru a desluşi misterul familiei lui Peter Quill. Duşmanii vechi devin noii aliaţi, iar personajele preferate din benzile desenate clasice vor veni în ajutorul eroilor noştri, extinzând Universul Marvel.

Iată 8 lucruri care ar trebui să le ştiţi. Cel mai important îl voi lăsa la sfârşit. 😉

1. Regizorul James Gunn a dorit ca aspectul filmului să amintească de romanele pulp din anii ’50-’60. Astfel, el s-a inspirat din arta vintage Wally Wood şi s-a uitat la Flash Gordon (atât la original, cât şi la filmul din anii ’80).

2. Una dintre provocări a fost filmarea lui Baby Groot, micuţul personaj de numai 25 cm trebuind să fie încadrat de către actori înalţi precum Dave Bautista sau Chris Pratt. Astfel, realizatorii filmului au folosit macheta originală pentru a arăta cum este inclus în scenă Baby Groot. Apoi, directorul de imagine Henry Braham şi regizorul James Gunn au trebuit să-şi dea seama cum să amplaseze camerele, pentru a-l surprinde pe micuţul Groot în raport cu personajele umane.

3. Unul dintre cele mai mari progrese în film a fost cel legat de procesul de machiaj al lui Drax. La primul film, acest machiaj dura, în medie, 3 ore şi jumătate. Cu noul procedeu îmbunătăţit, echipa de make-up a reuşit să reducă timpul petrecut pe scaun de către Dave Bautista la o oră şi optsprezece minute. Echipa a dezvoltat, de asemenea, şi o nouă metodă de îndepărtare a machiajului, care necesita ca Bautista să intre într-o maşinărie tip saună.

4. Actriţa australiană Elizabeth Debicki, care joacă rolul lui Ayesha, lidera rasei Suverane, are o înălţime de 1,91 m, iar James Gunn a vrut ca ea să fie chiar mai înaltă, mult peste Chris Pratt. Încălţată cu pantofi cu platforme, Debicki a atins o înălţime de peste 2 m, depăşindu-l pe Pratt, care are 1,88 m.

5. Departamentul de Props-uri a creat un gândac comestibil pentru una dintre scene. Mai întâi, un ilustrator a desenat insecta, pornind de la aspectul unui gândac mirositor, iar apoi au folosit o imprimantă 3D pentru a-l creşte la scara dorită, după care l-au acoperit cu o vopsea cool. Următoarele mulaje au fost realizate astfel încât versiunile comestibile să fie din ciocolată.

6. Un vehicul care îi va cuceri cu siguranţă pe fani este Ford-ul Cobra din 1979. James Gunn, care este un pasionat al maşinilor puternice, l-a ales pe acesta drept automobilul pe care Ego, tatăl lui Peter Quill, îl conduce la începutul filmului. Maşina este vopsită în albastru-verzui şi portocaliu la fel ca Milano, nava spaţială a lui Peter Quill. Se pare că acestea sunt culorile familiei Quill!

7. Are o distribuție de invidiat, din ea făcând parte: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone și Kurt Russell.

8. Cu toții știm că filmele MARVEL au una sau două post-credits scenes. Acest film va bate recordul… Va avea 5 scene. Așa că… Rămâneți în sala de cinema.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata