“Goana după aur”, cât de departe te poate duce ambiţia

0

Goana după aur” (“Gold”) este un film american regizat de Stephen Gaghan după un scenariu scris de Gaghan, Patrick Massett şi John Zinman.

Din distribuţie fac parte: Matthew McConaughey, Édgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach şi Bruce Greenwood.

Dacă îți vinzi până și visul, atunci cu ce mai rămâi?

Pelicula se inspiră dintr-un caz real, anume scandalul BRE-X din mineritul canadian. Principala activitate a asociaţiei canadiene de explorări miniere BRE-X Minerals Ltd. se desfăşura în regiunea Busang, situată în provincia indoneziană Kalimantan Timur de pe insula Borneo. Scandalul a pornit de la informaţiile false conform cărora această regiune deţinea cele mai mari zăcăminte de aur din lume.

Revenind la “Goana după aur”, scenariştii nu au păstrat adevăratele nume ale celor implicaţi în frauda cu aur care a şocat întreaga lume în anii ’90, iar detaliile cu privire la evenimentele reale au suferit modificări.

Am avut ocazia să vizionez lungmetrajul semnat de Stephen Gaghan marţi, la Grand Cinema Băneasa. “Goana după aur” aduce în prim plan povestea unui căutător de aur, Kenny Wells (Matthew McConaughey), care încearcă să îşi îndeplinească un vis pe care îl are încă din copilărie.

Acţiunea se petrece în 1988. Kenny, un om de afaceri urmărit de ghinion, are probleme financiare grave, însă nu vrea să se angajaze, chiar dacă prietena sa, Kay (Bryce Dallas Howard), îi sugerează că ar trebui să îşi caute un loc de muncă, cel puţin temporar.

Consumând zilnic cantităţi uriaşe de whiskey, Wells are într-o noapte o viziune. Visează un loc minunat cu zăcăminte de aur şi, fiind sigur că este un semn, îşi foloseşte ultimii bani pentru a pleca în Indonezia. Acolo, Kenny se întâlneşte cu Michael Acosta (Édgar Ramírez), un explorator care cunoaşte foarte bine regiunea. Deşi iniţial Acosta nu crede în planurile lui Wells, în cele din urmă, este convins de Kenny să pornească într-o aventură în jungla din Indonezia pentru a descoperi… aur.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Confruntându-se cu numeroase probleme, cei doi nu renunţă, având convingerea că vor găsi ceea ce caută.

Scenariul este destul de bine structurat, însă nu pot să zic că impresionează. Mi-ar fi plăcut să se pună accent pe anumite personaje secundare, cum ar fi Kay, care este întotdeauna alături de Kenny. Din film, nu aflăm multe detalii despre ea şi cred că o explorare mai profundă a acestui personaj ar fi adus un plus scenariului şi, implicit, peliculei.

Matthew McConaughey, starul producţiei, este de nerecunoscut. Actorul are chelie şi s-a îngrăşat mai bine de 20 de kilograme pentru acest rol. McConaughey nu este la prima transformare drastică. Pentru „Dallas Buyers Club”, a slăbit în jur de 25 de kilograme, interpretând un bărbat diagnosticat cu HIV care face contrabandă cu medicamente aduse din străinătate în Texas.

Kenny Wells nu este neapărat un tip rău, însă personalitatea sa sâcâitoare îl face o persoană dificilă, iar celor din jurul său le este greu să lucreze cu el – cu toate acestea, pentru public, este distractiv să îl urmărească, fiind un personaj spumos.

Édgar Ramírez este Michael Acosta, un geolog, care explorează alături de Kenny jungla indoneziană în căutarea zăcămintelor de aur. Personajul lui Ramírez are o contribuţie esenţială, mai ales spre finalul peliculei.

În concluzie, “Goana după aur” (“Gold”) reprezintă o alegere foarte bună dacă doriţi să aflaţi povestea lui Kenny Wells, care nu este dispus să îşi vândă visul şi luptă pentru a obţine ceea ce şi-a dorit dintotdeauna.

Pelicula are premiera în cinematografe la data de 3 februarie 2017, fiind distribuită de Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata