“Gringo”, amator în misiune

Distribuit de Vertical Entertainment!

0

“Gringo” este o comedie americană regizată de Nash Edgerton după un scenariu scris Anthony Tambakis şi Matthew Stone.

Din distribuţie fac parte: David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried, Thandie Newton şi Sharlto Copley.

Am văzut “Gringo” la Grand Cinema Băneasa. Filmul este o comedie presărată cu mult umor negru, cu scene de acţiune, cu situaţii amuzante, redând povestea unui om de afaceri care ajunge în Mexic, unde este răpit de membrii unui cartel de droguri.

Regie, scenariu şi distribuţie

David Oyelowo îl interpretează pe Harold Soyinka, un om de afaceri cinstit care lucrează ca manager la o companie farmaceutică din Chicago. Situaţia lui financiară este cât se poate de proastă, căci soţia lui (Thandie Newton) îl conduce treptat spre faliment. În plus, el trebuie să îşi suporte şefii – Richard Rusk (Joel Edgerton) şi Elaine Markinson (Charlize Theron) – cărora le place să îşi exploateze angajaţii.

Viaţa lui Harold se schimbă în totalitate atunci când merge în Mexic pentru o întâlnire de afaceri. Acolo, el intră fără să vrea într-o conspiraţie care include un cartel de droguri mexican, Departamentul de Combatere a Drogurilor şi un cuplu de turişti (Amanda Seyfried şi Harry Treadaway). Fiecare vrea să obţină ceva de la bietul Harold, iar situaţia acestuia se complică şi mai tare atunci când Richard se vede nevoit să îl trimită pe fratele său, un fost mercenar (Sharlto Copley), pentru a îl scoate pe Harold în siguranţă din Mexic. Ce se va întâmpla cu protagonistul nostru, rămâne să descoperiţi vizionând pelicula!

Nu uita sa citesti

Teambuilding

Termenul “gringo”, care dă titlul filmului, înseamnă “străinul” şi i se potriveşte perfect lui Harold. El este tipul bun, naiv şi care are încredere în oameni, iar actorul David Oyelowo redă foarte bine aceste trăsături ale personajului său. Totuşi, va fi un moment în peliculă când Harold va înceta să fie cel înşelat şi va încerca să se răzbune pe cei care i-au trădat încrederea.

Charlize Theron o interpretează pe Elaine Markinson, un fel de blondă atomică, lipsită de scrupule, care iubeşte puterea şi care este în stare să facă absolut orice pentru a primi ceea ce îşi propune. Elaine insultă şi jigneşte orice om îi stă în cale, neavând respect faţă de nimeni şi nimic.

Joel Edgerton este Richard Rusk, şeful lui Harold şi aşa-zisul amic, un om corupt, escroc, mincinos şi arogant cu angajaţii. Cu asemenea sefi, nu e de mirare că Harold intră în bucluc.

De la studiourile Amazon şi STX Films, “Gringo” aduce pe marile ecrane o poveste despre ipocrizie, putere, bani, droguri, abuzuri şi afaceri necinstite. În România, pelicula este distribuită de Vertical Entertainment. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata